Rohlíčky s mandlemi jsem zkusila jen jednou a připadly mi takový hodně suchý, takže od té doby zas už jen s vlašskýma ořechama. Recept taky od Sandtnerky (mé staré “listové vydání” jich má několik), jen ty mandle nahradím stejným množstvím ořechů.
Jídlo a vaření
andulka01 Potrefenáhusa Sweet Potato No jako asi je!! Nevím co to tam je za mánii, asi byl Kit-kat první, co proniknul na místní trh nebo co! Ale existuje tady asi tak v milionu příchutí (a přeháním jen trochu) ![]()
Tak se přiznám, že zkušební várku rohlíčků už máme 2 týdny sežranou ( slovo snědená je nevystihující
). U nás v rodině se tradičně dělají v kombinaci půl mandlí, půl lískových oříšků, dobrota!
Malenge to me zaujalo asi vyzkousim.A neprebije to moc ty mandle?
Zarinya K tomu se asi nejsem schopná vyjádřit, my nikdy jen z mandlí s mámou nedělaly. Když se asi dvakrát zapomnělo na lískové, doplnily jsme mandle vlašskými, ale kombinace lískové+mandle u nás vede. Teď mě vlastně napadá, že to je možná důvod, proč mi rohlíčky po návštěvách nikdy nechutnají tolik jako ty naše. Jsou většinou dobré, to ne že ne, ale ta kombinace je prostě top.
Prosim pekne, myslim, ze 999 sem davala recept na fazolovou polevku se susenymi houbami (a ume octem). Ja ji jednou uvarila, seznala, ze je vyborna a odkaz nekam zatratila...
Najdete nekdo..?
A uz ji mam! Polevka!
Pavlena a kde prosim kupujes ten ume ocet?
Pavlena Je super, viď? Já ji taky často vařím.
viktorka_od splavu v DMku treba.
testo na zkusebni rohlicky v lednici.....![]()
nakonec sem neodolala tem pul mandle,pul listkove.....uz se na ne tesim.
viktorka_od splavu Prototyp byl bez nej a i tak vyborny. Takze je prostor to jeste vylepsit..![]()
999 jojo, je skvela!
Zarinya Já rohlíky nedělám, ale připomnělo mi to, ze musím zadělal na perníčky. Jdu na to.
rozarka Kdybych teď upekla perníčky, tak můžu za 14 dní znovu
. Změknout u nás nikdy nestačí, tak peču až s ostatním cukrovím
.
Renusatko Pernicky jedine tvrdy!
Karja Jistě![]()
![]()
Perníčky delam podle florentyny hned měkký, fakt jsou
Renusatko To mě čeká samozřejmě i další kolo. Ale jednak je třeba péct dřív, aby se rozležely a druhak vnuci potřebuji várku na vánoční besídku v turisťáku.
rozarka Tak to jo. Já dvě kola nezvládám a besídku máme letos 19.12...času naštěstí dost
. Upeču vždycky perníky ze tří kil těsta a část musím uložit u našich, protože jsou schopní to sníst za týden. A to nás nejsou jen perníky
.To je se vším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY