Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 12:54

stes Ja mam zas rada bun cho, ale jako vietnamska me nikdy teda neurazila.... Mne to cchhutna moc, jak je to pikantni, ale zaroven svezi! I kdyz zrovna teda phobo nemusim, ale to je tim, ze je to takovej velkej kotel vyvaru jako hlavni jidlo, jen tak po malu jako polevka pred jidlem, proc ne! Bych sI dala ted neco!

Offline stes
9460 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 13:03

Karja jo, taky to tak mám, s tím pho...je to jen polívka. Ted bych snědla teda cokoliv

Offline andulka01
12869 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 13:18

stes Potrefenáhusa Ounz Karja Vietnamskou kuchyni zcela nekriticky zbožňuju! Bum bo nam bo, letní závitky, pho, bun cha... musim zase vyrazit do Sapy.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 13:27

stes Ja to beru spis tak, ze neumim jiste polevku jako hlavni chod. Jinak jsme to nekolikrat varili I doma, protoze sambo to ma rad...no sehnat vsechny ty suroviny, stejne se nam to nikdy tak dobry nepovedlo, ono se to asi v originale variva hrozne dlouho. I zavitky jsme matlali jednou, to je fakt pro dlouha nudna odpoledne:-D. andulka01 Ja taky, jako kdyz jedu do Prahy a rikam si, kam bych tak sla na obed, tak nejradeji vietnamskou nebo taky indickou (to protoze tu ala indii zvladnu I doma, tak pro inspiraci, ta vietnamska mi prijde, ze uz chce vic surovin, co nemam po ruce a hlavne to maso bych asi nesvedla tak udelat)

Offline stes
9460 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 13:46

Karja já se o to doma moc nepokouším, stejně to nikdy není takový, právě kvůli tomu množství surovin, nejsem schopná nikdy mít všechno a je to zdlouhavý, akorát dělám různý thajský mišmaše s curry, zeleninou a rýžovými nudlemi a kokosovým mlékem, ale furt jen to jen jako

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 26. listopadu 2019 15:37

Na vietnamskou chodím do Mroll na Morani. Fakt skvělá kuchyně! Jinak je to jednoduché bistro s Velmi svéráznou sefovou. V poledne příšerně nabito. Vždycky. Pho mě nebere, ale Bún Bo nám bo i o půlnoci! 

Offline Aranel
6708 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 11:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Ounz ještě ty nesmažený závitky jsou skvělý, kdybych měla něco vypíchnout. ale mně ta vietnamská kuchyně chutná nějak komplet, jsou to takový něžný čerstvý jídla

​Přesně.

Offline 0zero7
11952 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 01:14

Mam chut na vietnamsky jidlo! Chutna mi i korejsky bbq a ted se tady rozmohlo hodne korejsky smazeny kure (bud jen tak nebo s ruznyma omackama) a taky vyborny. JO a mexicky tacos, treba carnitas

Offline 999
19916 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 06:40

Nevím, kde se pohybuješ, ale mně chutná vietnamská kuchyně v Pho u Letné. Strašnej interiér, nepřehledné menu, ale jídlo dobrý. Mají tam tedy i thajská jídla, protože manžel majitelky vařil v SaSaZu, a i ta thajská dobrá. Kdykoliv jdu kolem, musím si dát aspoň mangový salát :-).

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 09:13

Nevíte prosím někdo, jakým tukem nahradit Heru při laktózové intoleranci? Všude nacházím přidávanou syrovátku :(

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 09:17

nonemy Já teda všude místo Hery dávám bezlaktózové máslo. Ale na složení jsem se nedívala. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 10:17

Alena_In To bude určitě v pohodě. Děkuji. Vyjde to tedy dost dráž, doufala jsem i v nějakou levnější náhradu, takže kdyby ještě někdo věděl...

Offline Garfie
28657 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 10:34

nonemy Znám holku, která používala avokádo (teda taky to není moc levná varianta :-) Mám dojem že 1:1, jen je třeba pečení víc hlídat, protože má tendence se víc připalovat. Rady určitě najdeš na netu. A nějaká ořechová másla? 

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 10:37

nonemy Prodává se přímo bezlaktózová Hera...ale mají jí jenom někde, já jí teď vůbec nemůžu sehnat :(

Nebo ještě Alsan, ten mají často v prodejnách zdravý výživy

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 11:48

Garfie Noren Moc děkuji. Zkusím tu prodejnu zdravé výživy.

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 12:44

Měli jsme dneska v jídelně polentu a bylo to fakt dobry!!!!! Což mě utvrdilo v dojmu, ze ji fakt neumim uvařit 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 12:52

Potrefenáhusa Ja taky ne, ale verim, ze do toho narvou tolik masla nebo ceho, aby to melo chut, ze to cloveka doma odradi....

Ja vcera delala kvetakovej nakyp, delala jsem ho hodnekrat podle Koko (menu domu), no nejedl to nikdo, nevim kde se stala chyba....tak dneska ze zbytku mistni kvetakove placicky, jako asi tak desetina casu a desetkrat lepsi....

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 14:21

nonemy Alsan, kupuju na Rohliku, stoji 40kc a je chutove dobry.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:33

nonemy co bezlaktozové máslo? Lze koupit např. na Rohlíku.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 15:33

Potrefenáhusa Karja polenta se musí hodně moc a hodně dobře dochutit. taky to neumím, už jsem to doma vzdala.