stes Ja mam zas rada bun cho, ale jako vietnamska me nikdy teda neurazila.... Mne to cchhutna moc, jak je to pikantni, ale zaroven svezi! I kdyz zrovna teda phobo nemusim, ale to je tim, ze je to takovej velkej kotel vyvaru jako hlavni jidlo, jen tak po malu jako polevka pred jidlem, proc ne! Bych sI dala ted neco!
Jídlo a vaření
Karja jo, taky to tak mám, s tím pho...je to jen polívka. Ted bych snědla teda cokoliv
stes Potrefenáhusa Ounz Karja Vietnamskou kuchyni zcela nekriticky zbožňuju! Bum bo nam bo, letní závitky, pho, bun cha... musim zase vyrazit do Sapy.
stes Ja to beru spis tak, ze neumim jiste polevku jako hlavni chod. Jinak jsme to nekolikrat varili I doma, protoze sambo to ma rad...no sehnat vsechny ty suroviny, stejne se nam to nikdy tak dobry nepovedlo, ono se to asi v originale variva hrozne dlouho. I zavitky jsme matlali jednou, to je fakt pro dlouha nudna odpoledne:-D. andulka01 Ja taky, jako kdyz jedu do Prahy a rikam si, kam bych tak sla na obed, tak nejradeji vietnamskou nebo taky indickou (to protoze tu ala indii zvladnu I doma, tak pro inspiraci, ta vietnamska mi prijde, ze uz chce vic surovin, co nemam po ruce a hlavne to maso bych asi nesvedla tak udelat)
Karja já se o to doma moc nepokouším, stejně to nikdy není takový, právě kvůli tomu množství surovin, nejsem schopná nikdy mít všechno a je to zdlouhavý, akorát dělám různý thajský mišmaše s curry, zeleninou a rýžovými nudlemi a kokosovým mlékem, ale furt jen to jen jako
Na vietnamskou chodím do Mroll na Morani. Fakt skvělá kuchyně! Jinak je to jednoduché bistro s Velmi svéráznou sefovou. V poledne příšerně nabito. Vždycky. Pho mě nebere, ale Bún Bo nám bo i o půlnoci!
Ounz ještě ty nesmažený závitky jsou skvělý, kdybych měla něco vypíchnout. ale mně ta vietnamská kuchyně chutná nějak komplet, jsou to takový něžný čerstvý jídla
Přesně.
Mam chut na vietnamsky jidlo! Chutna mi i korejsky bbq a ted se tady rozmohlo hodne korejsky smazeny kure (bud jen tak nebo s ruznyma omackama) a taky vyborny. JO a mexicky tacos, treba carnitas
Nevím, kde se pohybuješ, ale mně chutná vietnamská kuchyně v Pho u Letné. Strašnej interiér, nepřehledné menu, ale jídlo dobrý. Mají tam tedy i thajská jídla, protože manžel majitelky vařil v SaSaZu, a i ta thajská dobrá. Kdykoliv jdu kolem, musím si dát aspoň mangový salát :-).
Nevíte prosím někdo, jakým tukem nahradit Heru při laktózové intoleranci? Všude nacházím přidávanou syrovátku :(
nonemy Já teda všude místo Hery dávám bezlaktózové máslo. Ale na složení jsem se nedívala.
Alena_In To bude určitě v pohodě. Děkuji. Vyjde to tedy dost dráž, doufala jsem i v nějakou levnější náhradu, takže kdyby ještě někdo věděl...
nonemy Znám holku, která používala avokádo (teda taky to není moc levná varianta :-) Mám dojem že 1:1, jen je třeba pečení víc hlídat, protože má tendence se víc připalovat. Rady určitě najdeš na netu. A nějaká ořechová másla?
Měli jsme dneska v jídelně polentu a bylo to fakt dobry!!!!! Což mě utvrdilo v dojmu, ze ji fakt neumim uvařit
Potrefenáhusa Ja taky ne, ale verim, ze do toho narvou tolik masla nebo ceho, aby to melo chut, ze to cloveka doma odradi....
Ja vcera delala kvetakovej nakyp, delala jsem ho hodnekrat podle Koko (menu domu), no nejedl to nikdo, nevim kde se stala chyba....tak dneska ze zbytku mistni kvetakove placicky, jako asi tak desetina casu a desetkrat lepsi....
nonemy Alsan, kupuju na Rohliku, stoji 40kc a je chutove dobry.
nonemy co bezlaktozové máslo? Lze koupit např. na Rohlíku.
Potrefenáhusa Karja polenta se musí hodně moc a hodně dobře dochutit. taky to neumím, už jsem to doma vzdala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY