0zero7 oki, dík!
Jídlo a vaření
Ounz No ja ho doma nevyrabela, ale citi tam neni!
Teda vlastne vyrabela, ale v Japonsku, takove instantni, zeli se jen prosype praskem a strci do lednicky, bylo to ale prekvapive vyborny!!
Garfie no ono to cítit je, ale jako podle mě to zas takovej puch není, mně to spíš voní..ale mám ho krabici v lednici, nevím co bych říkala, kdybych měla sud někde ve sklepě
(a hlavně co by říkali sousedi, žejo)
Na netu na mě vykoukli Kyselovi. Pořádají mj i kurzy kvašení zeleniny. https://www.kyselove.cz/
dělala jsem teď sýrový puclíky dle Ládi Hrušky a vůbec to neni špatný... k vínu ![]()
Ja udelala na masopust tvarohove vdolky. Ani jsem jich nesnedla tolik, ale nemůžu se hejbat. ![]()
continuity jak tvarohový? Rozveď to.. ![]()
Ounz do toho těsta jde, kromě mouky, vajec, drozdi a mléka, také tvaroh. Zkousela jsem to letos poprve.
continuity na masopust se dělaj koblihy, ne? a ještě byla taková tradice, že se do nějakýho občas místo marmelády náhodně dala hořčice - nejen v domácnosti, ale mohlo se ti to stát i v obchodě, že si koupíš ten random hořčicovej... nevim, jestli to je i v CZ, já to tak znám ze Švábska... ale možná už tu tradici stihlo nějaký EU-nařízení zatrhnout...
RoSa muž říkal, že to jsou vdolky. Smazene kolečka navrch s marmeládou. Někdy jsem to i plnila, ale nestoji to za to.
Já nevím jak se tomu říká, u nás jsou to šišky a hotovo.
continuity to zní dobře!
dneska pekli chleba - bohužel ne kváskový, ale i tak....
Ounz hlavně, nechtej po mě recept prosim tebe. Podle něčeho jsem začala a pak tam prisypala mouku dokud to nebylo dobré.
continuity jo, navrch s marmeládou a šlehačkou, trochu placatější, jsou vdolky; kobliha je kulatá a plněná
continuity A jsou to vdolky - když se mažou navrch; a babička teda dávala povidla a pak to obtiskla do strouhanýho tvarohu a nahoru kopeček smetany
skvělý!
kobliha je to, když je marmeláda uvnitř..to, že slovensky sou to šišky už sem slyšela, a teda šišky sou oboje jo? (Jinak imho na masopust si může každej péct a smažit co chce..)
a teda ty koblihy za to stojí určitě, to ještě zvaž :)
Ounz hlavně, nechtej po mě recept prosim tebe. Podle něčeho jsem začala a pak tam prisypala mouku dokud to nebylo dobré.
a babička teda dávala povidla a pak to obtiskla do strouhanýho tvarohu a nahoru kopeček smetany
skvělý!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY