Garfie uaaa![]()
Postřehy z Japonska
Ale je to vtipný, potkávat pankáče nebo bezdomovce s rouškou, zvlášť když nemusí!
![]()
Garfie Tak ten pankáč je hustej, vyznavače tohoto směru mám za rebela.
Kan Poté, co jsem strávila noc v přístřešku pro japonské motorkáře, mě už nepřekvapí nic. Dvacet týpků na obrovských mašinách mně a kamarádce přenechali jeden pokoj, všichni se nacpali do druhého, večer se šli umýt do onsenu, vrátili se v jukatách kolem deváté, potichu vlezli do spacáků a v deset spali jako mimina!
Garfie Ty kráso, tam je disciplína! Proč to nepřijde sem?
Tak ten pankáč je hustej, vyznavače tohoto směru mám za rebela.
Mluvíš mi z duše - pankáč s rouškou (notabene v době zrušené povinnosti nošení) není žádný pořádný pankáč....ledaže by rouška byla známkou punku![]()
GChK Dcera teď IB dělá. Mazec.
moora No ale tohle je už moc.
Ono se to zase trochu uvolní s létem, i loni to tak bylo. Ale je to vtipný, potkávat pankáče nebo bezdomovce s rouškou, zvlášť když nemusí!
![]()
Kan To se asi nikdy nestane, bohužel spíš sem doráží západní kultura. Rozdíl mezi pobytem před patnácti lety jde fakt cítit.
Sweet Potato To trvá dokonce dva roky, ne? Dělal je synovec a mazec teda. Ale zase dceři teď o těch zkouškách během Vánoc strašně básnil, shrnula bych to jako "peklo na zemi, ale potom máš dveře všude otevřené". ![]()
GChK Dcera teď IB dělá. Mazec.
Já ho mám právě za sebou. Bylo to hustý, ale zároveň skvělý. Jen jsem pak bohužel ten případ, co se rozhodl vrátit do českého školství a tvrdě jsem narazila :/.
GChK Dcera měla roky jasno, že po maturitě rozhodně někam ven, až v tomhle školním roce si to rozmyslela kvůli sportu. Tak jsem zvědavá. Ona je tedy na české škole.
Dneska jsem při procházce našla kousek od nás super jídelní uličku. Hospoda na hospodě, navíc nad řekou, krásné místo a večer to musí být super. A nedeleko je asijská čtvrť, jako ostatní Asie tím myslím.
Hlavně thajské a tchajwanské obchody (konečně jsem našla levnou zeleninu) a restaurace, musím to tam někdy pořádně prozkoumat, dnes jsem měla málo času.

Garfie to je boží ![]()
Garfie Nepřestávají mne udivovat ty kontrasty. Mrakodrapy, vedle nich takováhle ulička, obchůdky jak z garáží. A někde poblíž asi vaše vilová čtvrť,
Garfie Jsem zvědavá, jak vám tam pobyt dopadne, je to všechno nesmírně zajímavé. Snad nespadnou internety a všechno se tam dozvím. Už teda netihnu po celém příběhu, či z těch dětí jednou bude, ale aspoň kam půjde jednou malej Garfik na školu, to by mě docela zajímalo!
Sweet Potato
To mám na Asii ráda. Ono třeba i v centru Tokya občas narazíš na nějaký malý původní domek, který se tam krčí mezi mrakodrapy. Je to o tom, že tahle města vyrostla strašně rychle, prakticky během jedné generace A pak tam někde žije nějaká stařenka, která, jediné co udělala, tak prostě zůstala žít ve svém domku. Je to zajímavé. Hlavně teda to naše okolí je fakt neuvěřitelné, tady máš na třech kilometrech všechno.
Garfie Tak zas je pěkný, že tu stařenku stát nevystěhoval v rámci rozvoje a pokroku. To mi říkala jedna kamarádka, když jiná už asi po dvacátý zvracela ze zátočin ve Švýcarsku, to máme za to, že při stavbě silnic, respektovali soukromé pozemky :D
A abych nebyla nespravedlivá, mám tu i něco pro potěchu vás ostatních. :-)
Dřevěné krabičky:

Plechové krabičky:

Obrázky:

Lakované tácky:

A diáře:

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje