Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:52
Reakce na Garfie:

barbucha Zatím nevíme, je možný, že nám pobyt prodlouží. Tak to si zase říkám, že než odejít v polovině střední, už by bylo fajn tady odmaturovat, oni dělají IB mezinárodní zkoušky. 

​No pro další život by to bylo rozhodně lepší, mít jednu kvalitní školu celou.

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:44

barbucha No právě. To by znamenalo další čtyři roky. Přesně doba, na kterou máme pronajatý dům. :-)

Offline barbucha blogger
35443 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:47

Garfie 

Tak to akorát vyjde, ne? Jde jen o to, jestli tam bude mít manžel práci na tu dobu. No ale... vono to vždycky nějak dopadne, že jo.  

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 14. března 2023 10:50

barbucha No přesně, já se tím zatím nějak nestresuju. 

Online bublifuk
příspěvků moje polička 14. března 2023 10:51
Reakce na Karja:

Garfie Chci být tvoje příbuzná, krásné věci!

​Já taky, ale nemůžu si vybrat která! Klidně budu i Velikonoce

Offline jerry
11035 příspěvků moje polička 14. března 2023 11:03
Reakce na Karja:

Garfie Chci být tvoje příbuzná, krásné věci!

​Obávám se, že by Garfie měla víc zdejšího přibuzenstva než Hujer(taky by se mi pár kousků líbilo).

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 14. března 2023 11:26

Já bych vás všechny brala! 

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 14. března 2023 18:09

Garfie krasny ulovky

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 14. března 2023 19:24

Garfie ty vajíčka jsou pokryta washi papírem? Nebo je to dekor na dřevě? Vypadají skvěle.

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 14. března 2023 20:16

Zas v IB formátu se dá studovat i v Čechách, ale chápu, že učitele a kolektiv stejný program nenahradí.

A ty dárky

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 14. března 2023 22:57

Malvin Je to washi papír na plastovém vajíčku. Mám doma dřevěná, říkala jsem si, že bych to zkusila vyrobit, ale koukám, že to má z tenoulinkých proužků těsně posazených k sobě...no uvidím. Mimochodem vtipná historka, když jsem si je kupovala, přitočila se ke mně spřátelená Japonka (má manžela Kanaďana podotýkám) a ptala se mně co a k čemu to je....:-)

GChK Já myslím, že tímhle směrem se chystá ubírat rasaNori, jestli se nepletu. Bohužel v našem městě žádný IB gympl není, aspoň pokud vím, takže by musela na intr. A stejně, víš jak, přestupovat v polovině střední je na prd. I když ten kolektiv tady asi není nic moc. :-(

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 14. března 2023 23:01

Malvin Jinak s těmi vajíčky jsi mi ještě připomněla, po velkém zemětřesení v Tohoku prodával v rámci charitativní akce Červený kříž v Londýně dřevěná velikonoční vajíčka, vytvářeli je různí londýnší umělci inspirovaní tradičními japonskými motivy. Když se blíží ty Velikonoce. :-) 

Online 711990
18286 příspěvků moje polička 14. března 2023 23:50

Garfie jeste kdyby melo dojit na stehovani nebo i pro ostatni, kamarad studoval na UWC College. On konkretne v Mostaru, ale jsou po celem svete vcetne Japonska, vetsinou dostane dite vetsi ci mensi stipendium. On pak i v ty Bosne a pak i ve Walesu ucil. Ted je soucasti ceske comittee pro vyber studentu:-) tak to mam z prvni ruky, je to fakt potom konexe na celej zivot. Pokud bude mit Tonda jen trochu zajem, mam pro nej jasno:)

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 15. března 2023 00:06

711990 No tak já volím Phuket!!!  V Japonsku je teda jediná, v Naganu. O stěhování mi nemluv, už jsem se tady zmiňovala o Indii? 

Mně se pořád nepodařilo zjisit, jak by to měla s přestupem v polovině střední. Pokud neskončíme příští rok, budeme muset dost laborovat, potřebuju taky, aby šel malej Garfik k přijímačkám jako cizinec, češtinu nemá šanci. Doufám, že základy, aby psal bez chyb, mu vtluču, ale něco jako větná stavba a podobně už je bez šance...

Offline rasaNori
8796 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:14

Garfie ib gympl tu je, ale základku jsme nakonec zvolili bilingvni. Už kvůli tomu že muž angličtinou moc nevladne, a taky teď peníze na školné máme, ale zítra to tak byt nemusi

Online 711990
18286 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:18

Garfie Indie? Jakoze by dalsi stace byla v Indii?

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:49

rasaNori Já myslím, že jste udělali dobře, peníze si pošetřte a přesunete je když tak později. Tady v Japonsku obvykle první stupeň většina dětí absolvuje na státních a až potom se to začíná tak nějak protřiďovat. 

711990 Hahaha, moc se nesměj! Už tady padly nějaké náznaky. Já bych to klidně i zvládla, ale víš jak, u Taj Mahalu bydlet nebudem, kdepak....

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:53

Jo a mimochodem, jak myslíte že to vypadá čtvrtý den po zrušení "doporučení" (protože povinnost tu neplatila nikdy) nosit roušky, které platí i do vnitřních prostor? Strávila jsem dnes 7 hodin venku, v obchodech, ve vlaku, v ulicích, v parku....pět, slovy PĚT lidí bez roušky!!!! Všichni venku pochopitelně. Z toho jeden cizinec, jedno dítě a jedna matka s kočárkem v parku...

Offline moora
8658 příspěvků moje polička 15. března 2023 07:57

Garfie jsou hrozne dispiplinovani!

Offline Garfie
28237 příspěvků moje polička 15. března 2023 08:00

moora No ale tohle je už moc.  Ono se to zase trochu uvolní s létem, i loni to tak bylo. Ale je to vtipný, potkávat pankáče nebo bezdomovce s rouškou, zvlášť když nemusí!