Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 13. března 2023 05:41

moora Ano, dřevěná. 

Doufám, že je neprošvihnu, není to daleko, ale pěšky se tam nedostanu, tak si to musím pořádně pohlídat, určitě tady budou kvést dřív než u nás. 

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 13. března 2023 14:27

Tak máme za sebou první oficiální den bez roušek. Já ho strávila doma, ale podle dětí zhruba jedno procento Japonců sundalo roušku při pobytu venku. Co se školy týká, vyhrála jsem tipovací sotěž. :-) U dcery dnes byly bez roušky přesně tři děti, u syna podstatně lepší, jen čtyři děti si roušku nechaly...

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 13. března 2023 17:12

Ještě k baseballu. Sasaki, japonský hvězdný nadhazovač, přinesl do hotelu našemu hráči dárkovou tašku jako omluvu za to, že ho při zápase trefil do kolene. A americký časopis (samozřejmě jsem zapomněla název, ale nějaký dost profláklý) má titulek "Český elektrikář vyoutoval japonskou hvězdu". Myslím, že se to našim fakt povedlo.

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 13. března 2023 17:12

Garfie Těším se na pivoňky!

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 00:00

brrr  Jako jsme tu za hvězdy, fakt. :-)

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 02:19

A v tom podivném akvárku aka zábavním parku měli super horskou dráhu, dělalo se mi špatně jen při představě, že bych ji měla zdolat, ale na pohled je úžasná! 

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 14. března 2023 05:03

Garfie ta vila je krasna a tesim se na pivonky!

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 08:59

Musím se vám pochlubit úlovky z víkendového školního charitativního bazaru. Zleva pásek pro mě, zkoušela jsem si ho na kolektivky s výstřihem vzadu a asi tak půjdu na Japanese cultural Day ve škole...naušnice-jeřábi v krabičce z washi papíru pro sestřenici, vajíčka na Velikonoce, kabelka pro švagrovou a záložka do knihy pro ségru.

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:05

A něco ze školního dění, ředitel Secondary school nám poslal informace o příštím školním roku, kdy si dcera musí vybrat ke studiu jeden ze čtyř předmětů-computers/drama/music/visual arts. Ke každému je na youtube informační video, co se tam budou učit a tak. Tak na to zrovna koukám a ty jo já jí TAK závidím, chtěla bych je studovat všechny!!!!

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:09

Garfie 

Super ta kabelka!

A co si dcera nakonec z těch oborů vybrala?

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:14

barbucha Ještě nic, oni na to mají zatím čas, je to právě jen informace, aby se zamysleli, taky to probrali s rodiči i učiteli. U ní je na prd, že přišla pozdě, oni všechny ty předměty měli v minulosti, vybírali si jeden z nich už pro letošní rok a dceru bez ptaní šoupli do computers. Teď se rozhodují znovu, ale už na celé čtyři roky, protože z nich budou dělat nějakou certifikovanou zkoušku. Takže si buď nechá ty počítače, nebo přejde na hudbu, na třídních schůzkách nám říkala učitelka, že na to má. Z dramatu i arts má bohužel respekt, tam bych asi skončila já. :-( 

Offline 999
19426 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:19

Garfie To jsou tak krásný věci :-).

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:31

Garfie vsechny ty veci bych si urcite chtela nechat. No, kdyby to muselo byt, mozna bych se vzdala toho zlateho vajicka... Ne! Necham si vsechno!

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:31

Garfie 

Já vím, kde bych neskončila - rozhodně u těch PC Všechno ostatní bych brala hned!

Tak má čas na rozmyšlenou, a dobrý je že pak mají i ty zkoušky, to se může hodit... No ale vydržíte tam 4 roky?

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:33

Garfie ono teda mit japonsky certifikat z pocitacu by nemuselo byt marne, ale jestli ji bavi vic hudba, at do toho jde. Hlavne aby byla spokojena.

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:36

barbucha Zatím nevíme, je možný, že nám pobyt prodlouží. Tak to si zase říkám, že než odejít v polovině střední, už by bylo fajn tady odmaturovat, oni dělají IB mezinárodní zkoušky. 

Offline Garfie
27967 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:38

Kokoska Já se těm počítačům nijak nebráním, myslím, že by to bylo naopak fajn. Ona moc netíhne ani k té hudbně, ale jde jí to, začala oproti spolužákům o tři roky později a má nejlepší hodnocení, učitelka říkala, že by se klidně mohla přidat už i do školního bandu. U ní je to spíš o vylučovací metodě, že by někam vysloveně chtěla, to ne. 

Offline rasaNori
8745 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:47

Garfie tak trochu doufám, že se mi pro starší dítě podařilo najít podobnou školu, jakou nám tady prezentuješ z Japonska:)

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:48

Garfie teda to je všechno tak krásný!! 

Offline Karja
43678 příspěvků moje polička 14. března 2023 09:48

Garfie Chci být tvoje příbuzná, krásné věci!