Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:38

Karja Ale to máš pravdu, on se tady každej směje, ale cítím za tím obdiv!!!

Online moora
8658 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:39

Garfie no jasne, ze jo!

Online notna
9243 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:41
Reakce na Garfie:

Karja Ale to máš pravdu, on se tady každej směje, ale cítím za tím obdiv!!!

​Určitě obdiv!

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 10:26

Garfie 

Vidíš - stačil jeden večírek a vstoupila jsi do historie.

Krásný dům (a ten zvlášní sporák) a tradičně krásné fotky.

Online Karja
44173 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 10:30

Garfie No určitě, to je prostě historka, co ti z kurzu řeknou i dál doma a bude to takovýto "hmm, tak tu bych rád někdy potkal"!

Offline Kokoska
34399 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 11:26

Garfie dum pekny, ale ty pred tim se mi zdaly, ze maji aspon spetku japonskeho ducha, tady nic. Ale zahrada fakt krasna.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 12:15

Kokoska Jo, máš pravdu, tohle je opravdu úplně bez japonského vlivu. Jen tam teda uvnitř byly velké posunovací dveře. A zahrada je úplně anglická. 

jerry No ten sporák!  Jen se tam nesmělo vstoupit, tak jsem si ho nemohla pořádně prohlédnout (ani vyfotit).

Karja Haha, to je fakt!!!

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 18:16

jerry Garfie taký sporák je v USA stále bežný (v Británii neviem, tam som nikdy v žiadnej domácnosti nebola).

Ale ten strom na poslednej fotke, čo mu vyrastajú ružové kvety rovno z tej hrubej vetvy...ten je!!! Čo to vlastne je?

Offline brrr
12258 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 19:56
Reakce na Karja:

Garfie No určitě, to je prostě historka, co ti z kurzu řeknou i dál doma a bude to takovýto "hmm, tak tu bych rád někdy potkal"!

​Máš pravdu, naprosto souhlasím.

Online Karja
44173 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:03

brrr Přesně, a ono co si budeme povídat, takhle od nás už dospělých žen s dětmi se moc nečeká, že umíme udělat i nějakou prdel, to už jsme takový nudný:-D. Takže to jsou jen a jen body navíc! 

Garfie Co kdyby tě pozvali někam do rádia nebo talkshow, musíš něco takovýhodle mít v záloze, ty kulturní nedorozumění:-D. 

Online Tabea
7843 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 20:36

Garfie  Garfie - it girl a ozdoba večírků. Za chvíli se o tebe budou prát

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 23:51

Ok, ale příští večírek si to raději odpustím, dost na tom, že mám sklony na nich pít a tančit.

slniecko Já po takovém sporáku vždycky toužila! Ten strom vůbec nevím, ale mohla by to být i sakura, ještě sem tam kvetou a už jsem jich několik viděla, jak jim rostly květy přímo z kmene. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 07:16

slniecko možná je to Judas tree? Odborné ani české neodborné názvy neznám. Ale sousedi mají strom, který kvete jasně růžově přímo z kmene a je to Judas tree.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 07:48

Dnes jsem byla na kurzu čínské kuchyně, fotky dám do jídelního vlákna, tady jen malou lákačku! :-) Bylo to super, všechno bylo strašně dobrý! Ale docela vtipný, protože tam byly jen Číňanky a Japonky a nikdo se prakticky ani nenamáhal mluvit anglicky, za celé tři hodiny padlo tak deset slov a to jen když už jsem vypadala opravdu zoufale. Zato umí všechny česky poděkovat a požádat o pivo!

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 07:49

Moc zajímavý byl tento čaj, je to čínský fermentovaný čaj nasypaný a usušený v nějakém druhu citrusu, takže prý je to pravý earl gray! :-) Protože ten bergamotový podtón je tam velmi silný. Dostala jsem dva darem a asi se vypravím do Čínské čtvrti a pokusím se je nakoupit jako dárky. 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 07:58

No a od jídla se posunu k naší další cestě, nedaleko té krásné Inari svatyně je malé městečko, ničím známé, ale muž tam bohužel vytvrdnul na parkovišti u obchodu a měl asi dvouhodinový meeting. Takže jsem zabodla prst do mapy, našla místní historický distrikt, proslavený výrobnami saké a sojovky a šli jsme se tam podívat. A byl to úžasný zážitek. Stejné jako v proslavených místech typu Kurashiki, jen daleko původnější, uvnitř domů všechno staré, žádná modernizace, v obchodech, které vypadaly spíš jako sklady, seděli na židličce staří dědci, před sebou lahve na ochutnávku a dávali se ochotně do řeči. Jedna paní nás pozvala nakouknout do starého samurajského domu, který pořád obývají potomci a nechávají tam nahlédnout turisty, zadarmo samozřejmě. A když jsem zmínila turisty, za celé ty dvě hodiny jsme tam nepotkali ani nohu, ale doslova, ani místní! Totálně neobjevené místo, přitom s obrovským potenciálem. 

Kecám, jednoho pána jsme tam potkali!!!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 08:02
Reakce na Garfie:

Ale docela vtipný, protože tam byly jen Číňanky a Japonky a nikdo se prakticky ani nenamáhal mluvit anglicky, za celé tři hodiny padlo tak deset slov a to jen když už jsem vypadala opravdu zoufale. Zato umí všechny česky poděkovat a požádat o pivo!

​Jsi nejlepší ambasador a reklama na Českou republiku jakou tam můžeme mít

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 08:06

Garfie Všechny ženy u toho vaření působí velmi sympaticky.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 08:08

Jimik  No nevím...ale už několik lidí se ptalo, jestli budeme na Food festivalu prodávat pivo!

A ještě přidám totální bizár v tomto krásném bezejmeném městečku. Mají tam (tak jako všude v Japonsku) hernu, bylo to dost vtipné, protože přítel od neteře byl hrozně natěšený na pačinko a různé další herny na patra, které jsou v centru Tokya a o kterých slyšel. Tak tohle byl takový "vesnický náraz". Totálně old school. Takové ty automaty, jak do nich hodíte minci a vytáhnete si hračku (jsou tu na každém rohu), ale na použité zboží, dokonce i na secondhandové oblečení!

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 08:10

Kan Byly bezva, tentokrát se tam sešla fakt super sestava. Mám to raději, než když jsou tam Američanky, takhle mi to tam nějak víc ladí.