Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Karja
44177 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:33

jerry Jo, musím to zařídit. Ale mně říkala ta kolegyně, že to často můžou přesypat a vymněnit ti to za nějaké nekvalitní....myslíš, že je to pravda?

Offline Karja
44177 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:37

SunEclipse Jo jasně, no moje máma má taky štos, co je vysokej asi tak 1,5 metru, normálně od postele ke stropu. Peřin. Kvůli nim jsme měli tady u rodičů ponejprve ubykaci 2+1, až když se narodila malámalá tak za 14 dní jejího brutálního řevu a nevyspání celé rodiny ten pokoj pro peřiny vyřvala pro sebe a máma je přestěhovala. 

Offline Milibumba banned
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:48

Dobrý den! Chtěla bych poprosit o vyplnění kratičkého dotazníku o parfémech a kosmetice pro moji bakalářskou práci, moc mi tím pomůžete. Děkuji ❤️

https://forms.gle/co1aWkFsfnfGbbZD9

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:49

Karja 

Nemyslím - mám zkušenost se 2 čistírnami peří (Tábor + Praha) a obojí na výbornou. 

Ostatně byli by hloupí, pokud by používali nekvalitní peří - zákazníci by se nevrátili a ještě by si to mezi sebou řekli nebo to napsali do recenzí. 

Tu firmu z Tábora znám hodně dobře (resp. její majitele), mají i sběrná místa mimo Tábor - pokud by se ti hodil Benešov, můžu ti případně do SZ poslat odkaz, ať to tu neplevelím. 

Offline DruI
5503 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:59

Karja Naši dávají čistit peřiny pravidelně už leta letoucí a nikdy se nestalo, že by skončili s nějakým nekvalitním peřím. Popravdě, ty tam asi stejně nebudeš mít nějaké luxusní peří, ale se jim to vyplatilo měnit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 22:05

Karja tohle jsme měli na chalupě. Jak babička zemřela, většina šla pryč a nechali jsme jen to, co se dá používat. Pod půlkou těch peřin by nikdo spát nechtěl. Ona to teda třídila už babička, ale neměla to srdce to vzít z gruntu. Myslím, že šla pryč i většina péřových, u nás z toho půlka rodiny pšíká.

Offline Karja
44177 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 22:10

Evaeva No právě máma to skladuje tak, aby to bylo pořád v cajku, ale nevím, kdo to kdy užije, asi nikdo nikdy.

DruI Ano, já bych tyto praktiky ani nepředpokládala, ale ta kolegyně zněla značně varovně a jistě:-D

jerry děkuji, pošli mi prosím odkaz, já se podívám, co by bylo nejblíž. Děkuji! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 22:13

Karja no právě. Ségra tam občas jezdí se spoustou kámošů/svěřenců, ale ti si berou spacáky, že jo. Takže to bylo fakt na nic.

Offline Myrtila
5182 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 08:39

Karja Moje mamka taky skladuje perove periny, pritom ani oni sami uz pod nima nespi a my je taky nikdo nechceme. (I tchyne je takto pro nas vsechny schovavala a zbyly ji tam, nakonec kvuli dalsim vnuckam muselo vsechno peri z cele domacnosti pryc, maji na nej alergii.) 

Mamka to nechala vsechno vycistit, a protoze periny jsme nechteli, nechala vzdycky z nekolika perin udelat takovou megaduchnu, proste zasobarnu toho peri. Myslim, ze casem proste vyhodi misto 8 perin ty 3 megaduchny. I to bylo docela drahe na to, ze to doma jenom lezi. 

Offline Janulik03
19989 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 09:30

My sme tiez mali veľkú zasobu perin. A nakoniec sme z nich dali ušiť presivane paplony. Ked som videla cenu paplonov z peria v obchodoch, boli sme teda radi ze sme to urobili. Aj ked niektorit ich mať nemôžu, lebo alergia na perie. Ale inak je to super vec. 

Kto teda nema nejaku alergiu, myslim ze dat ušiť z toho prešívané paplony (deky) by bolo dobré. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 09:34

Janulik03 Miluju slovo paplon a nezábudka.

Offline Janulik03
19989 příspěvků moje polička 12. dubna 2023 11:04

Kan

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 03:49

Přeruším naše peřinové soaré, abych si postěžovala! Neuvěříte, co se mi právě stalo! Pamatujete se na ten decentní společenský večírek, na který jsem si přihasila ve fialové paruce? No jasně že si pamatujete! Doufala jsem, že jde o téměř zapomenutou událost...a dnes se mě na angličtině spolužačka zeptala, jestli jsem to byla já, viděla totiž fotky a nebyla si jistá...takže co následovalo? Celá trapná historka vyprávěná pro obveselení zbytku třídy... Obávám se, že můj počin vstoupí do historie školy!!!

Offline Janulik03
19989 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 06:32

Garfie no a už si slávna. 

Ale chápem, tlapkam, ono to casom zanikne. 

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 08:24

Garfie jsi slavna!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 08:30

Garfie Garfie Zanechala si silný dojem a to se podaří málokomu! :D

Offline continuity
42314 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 08:55

Garfie jak to bylo? Zážitek nemusí být pozitivní, hlavně, že je silný.

udělala bych z toho nějaký merch časem. Alespoň odznáčky. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:16

Garfie myslim, ze ti to nekdo uz tehdy predpovidal, ze v ten moment trapas, casem vtipna historka k vypraveni :) 

Offline Karja
44177 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:31

Garfie Je to hezky, byla bych na sebe na tvém místě hrdá! Prdel neumí dělat každej! 

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 13. dubna 2023 09:37

Kokoska No to jsem možná říkala i já. Ale teda dnes mě to dostalo, víš jako, já to sice líčila jako strašný trapas, ale v koutku duše jsem doufala, že to tak strašné nebylo-a ono bylo!

No nic, dneska jsem si odškrtla další dům "západního typu" v Jokohamě. British house, bývalé sídlo britského ambasadora. Uvnitř nic moc, asi teda zatím nejhorší, ale zato jsem tam byla téměř celou dobu sama, dokonce jsem nepotkala jediného zaměstnance.  A oč byl mizernější interiér, o to krásnější je tam zahrada! Pochopitelně většinu tvoří růže, takže se tam musím vrátit, až budou kvést! 

Ten sloup napravo je ve skutečnosti palma, ale tak vysoká, že nešla vyfotit. :-)