GarfieMně to spojení "z drama klubu" se nějak slilo "z domu" a říkala jsem si, že mu teda vracíš těžkej kalibr:-D
Postřehy z Japonska
Ginger Momentálně jich mají 89. Tak schválně.
Nevezmem to nějak hromadně?
No....už nie sú!!! Ma porazí!!!
slniecko To si děláš...
slniecko Taky jdu pozdě. A do týdne o nich čekám článek na idnesu!
slniecko nonene!!! Která to byla? Jméno, nestyďte se ![]()
Sweet Potato andulka01 ja jsem ukoristila 5 ks nekde jinde, rada se podelim :)
já z vás nemůžu!!! Aspoň mi je nehodíte na hlavu!
Garfie Nic naplat, jsi trendsetter ![]()
Jimik
Musím to příště povyprávět té Číňance, to ji určitě pobaví!
Úplně se mi do toho nechce, ale zastavili jsme se tam a je to další střípek v naší jarněprázdninové cestě. Hiroshima. Byla to moje čtvrtá návštěva celkově a třetí návštěva mírového muzea. Nevzalo mě to tak jako poprvé, ale dodnes pamatuju, když jsme tam byly s kamarádkou před patnácti lety, jak jsme pak skoro hodinu seděly na lavičce venku a nemluvily....
Mám odtud i úsměvnou vzpomínku, na partičku dětí, které tady, jako školní úkol, dělaly rozhovory se zahraničními turisty a když jsem jim řekla, že A-bomb (jediný dům v Hiroshimě, který přežil výbuch atomové bomby, dnes na seznamu UNESCO) projektoval český architekt Jan Letzel, byly hrozně nadšené a dělaly si poznámky, s tím, že to bude super úlovek do školního úkolu! :-)
Hiroshima sama o sobě je dnes krásné a moderní město, přesto se člověk cítí nějak nepatřičně, když si fotí A-bomb spolu se sakurami...

Památník obětem výbuchu

Tisíce origami jeřábů, které připomínají smutný příběh holčičky Sadako. V době výbuchu jí byly dva roky, přežila ho bez zranění a vyrostla jako naprosto zdravá a bezproblémová. V jedenácti letech se u ní ale nečekaně objevila leukémie. Sadako věřila, že jí skládání jeřábů pomůže k uzdravení a skádala je až do úplného konce, přesto o osm měsíců později zemřela. Její spolužáci po její smrti přišli s nápadem na stavbu památníku pro dětské oběti. Dětský památník míru byl postavený z dobrovolných darů, navíc stále přijímá papírové jeřáby, každý rok jich přibude zhruba deset milionů z celého světa.

Garfie uplne mi bezi mraz po zadech, kdyz se na ty fotky divam. Vzpominky jsou dost silne i po tech letech.
Kokoska Je to zvláštní místo, s opravdu silnou atmosférou.
Další na téma "můj muž je v Kyotu(!) a já vařím dětem večeři a pomáhám vyrobit plakát na téma "cyber crime" do prvouky". Do pozornosti dávám především wagyu/hotate sushi.

Garfie řekla bych, že si dost koleduje. ![]()
Můj zítra na měsíc odlétá, zatím to vypadá, že mu bude víc smutno než nám. ![]()
Garfie cely to vypada bajecne. A plakat muzeme videt?
edit: jo, to postuje muz? Myslela jsem, zes na protest objednala veceri :)
continuity No mu je taky smutno víc než nám, ale dává to najevo krajně nevhodným způsobem! ![]()
moora Ještě není úplně hotový, ale jsem spokojená (hlavně teda s tím, že text nakonec nepsal ručně, jak původně chtěl a začal-bylo to k nepřečtení i pro mě, natož pro spolužáky).

Garfie Hezky to ma. A i vtipny ![]()
nekoukáte jinam? Tady pořád 28 mandarinek je...
https://www.puerhy.cz/2017-puerh-tmavy-xinhui-v-divoke-mandarince-16g
Zu nojo, i 47 pomerancu, mi to bylo divny, ze by se to vyprodalo
Garfie To stolní nádobí je moc pěkné a celé se to k sobě hodí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje