Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 16:12

Zu Koukáme! Díky za odkaz.

Offline Zu
2757 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:45

Zina jsem o víkendu nemohla spát, takže mám objednávku z 3:45

a tohle vlákno mi prospívá, na čaje se moc těším, dále bych uvítala tipy na saké a nějakou pěknou jukatu, šaty kimonovitého typu patří mezi mé nejoblíbenější

Online Garfie
28237 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 21:57

Kan Vidíš, to jsem si ani nevšimla, vypadá to jako sada a to je v Japonsku dost neobvyklé...oni mají tendence mít každý kus jiný a obdivovat nejen jídlo, ale i to v čem ho donesou...:-)

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 21:59

Zu já kupuju kimona na etsy, je jich tam spousta (vintage). na to, že yukata je oproti kimonu vlastně jen takový lehčí bavlněný hadřík, tak je poměrně drahá ke koupi (na etsy, v japonsku asi ne). nejčastěji kupuju z malajsie či indonésie, případně japonska. teď jsem se letmo koukla a docela všechno podražilo; navíc teď člověk musí počítat s doplatkem (minimálně dph). tady mají velký výběr a dobrý ceny, nicméně je to často polyester, někdy bavlna, vlna...hedvábí minimálně.

nebo tady (z holandska) prodávají yukaty a haori (krátký kimona) v lotech po deseti, kdyby si to chtěl někdo rozmedvědit, možná bych se i přidala ;)

Online Garfie
28237 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 00:47

mitford sister To je ale super levný, levnější než v japonských sekáčích! :-) 

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 10:18

Garfie vida, ale to poslání sem a clení to prodraží - jinak bych si jich pár týdně asi kupovala:)) nosím jen příležitostně, ale prostě je ráda vlastním! 

Online Garfie
28237 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 10:36

mitford sister Fakt je, že jak jsi psala, je to většinou polyester, japonská kimona bývají hedvábná, jukaty z čisté bavlny. Ale stejně! Mám tady pár zastávek přímo kimono secondhand, pořád se tam chystám, ale ještě na to nedošlo...

Online slniecko admin
19459 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:39
Reakce na Zu:

slniecko Zina Sweet Potato 

nekoukáte jinam? Tady pořád 28 mandarinek je...

https://www.puerhy.cz/2017-puerh-tmavy-xinhui-v-divoke-mandarince-16g

​Ale neboli, fakt neboli, nastavovala som si na ne dokonca hlídacího psa. 

Offline Zu
2757 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:39

mitford sister a dají se nosit i na ven nebo je to už moc? Já bych do toho rozmedvědění klidně šla, blbý je, že tam píší rozmezí velikostí 34-42 tuším, to je hodně velký rozptyl.

jako já to užiju případně i na doma

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 21:12

Zu dají se nosit na ven úplně v pohodě - zejména haori, ty krátký. to je jen takovej lehkej kabátek - lépe jde ke kalhotům než k sukním a šatům. ty yukaty už jsou županovitý, musí se pásat - to už jsou šaty. no a kimona - ty větrám jen velmi občas na kostýmový akce. některý jsem asi ani ještě neměla na sobě venku :)

tak se mrkni, jestli by se ti nějakej lot líbil - já na to zrovna teď nemám čas; snad zítra. prodejce píše, že lze potenciálně vykomunikovat lehké ovlivnění složení toho balíku co do velikostí. je pravda, že tyhle oděvy jsou větší i menší, ale nenašla jsem žádný, který bych si na sebe nemohla vzít.

třeba se někdo odsud přidá :) přebytky by se případně daly prodat.

edit: no ale určitou dávku odvahy to chce si to vzít ven :)) taky to nenosím úplně běžně

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 21:48

mitford sister Jako já bych se klidně přidala taky, ale v mojí velikosti 42-44 se toho trochu bojím.

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 23:12

GChK to není nijaká obří velikost, že...já mám taky 42 a jak jsem psala, všechny svoje kimona oblíknu :)) je poznat, že některý je menší, když ho překřížíš vpředu třeba - jedno, svoje první, tak tak překřížím, kdybych ho chtěla přepásat, ale já je nosím všechny otevřený, jako kabátek, krom těch dlouhých. ale nechci nikoho přemlouvat, je těžké odhadnout očekávání a je to tak trochu loterie :)

Online Garfie
28237 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 00:34

mitford sister Ještě že jsi přidala edit. :-) Protože mně se některá taky líbí, ale pravda je, že si moc nedovedu představit v tom chodit běžně, dokonce ani v haori (nebo jen v některém typu). A tady už vúbec ne!

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 09:14

mitford sister Ale to já zas loterie ráda. Když se přidá ještě někdo, ráda do toho půjdu. Aby to ale nedopadlo jako s čaji

Online Sweet Potato
39927 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 09:34

mitford sister Mystery box s kimony? To je výzva! Kdysi jsme tu řešily, že hadry narozdíl od parfémů nejdou medvědit. No vida!

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 10:29

mitford sister GChK Zu ja bych se asi pridala taky! Ještě si teda musim prohlednout ten odkaz, ale hodne me to laka.

Online Garfie
28237 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 10:33

Hlavně to pak všechno nafoťte!!! :-)

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 10:41

Zu 

GChK 

Sweet Potato 

Mulen 

tak si to všechno prohlídněte, jestli bychom se vůbec na něčem shodly :) no a jestli yukatu nebo haori - já to zatím nemám čas procházet podrobně

Garfie já měla haori dokonce jednou na parfu srazu - nikdo to nekomentoval, možná si dokonce ani nevšiml :) ale třeba mě pak zdrbly, když tam nejsem :))

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 11:00

motivačně :)

Offline andulka01
12759 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 11:04

Tyjo, jděte do toho, držím palce
Škoda, připojila bych se, ale moje postava tohle fakt nedá.