Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 14. května 2022 02:44

Torrah Já myslím, že japonské děti (hlavně holky) spíš tak záškodničí, víš jak, tak zákeřně a nenápadně. Ale v té naší škole moc Japonců není, kousek od nás stojí konkurenční mezinárodní škola a ta je pro Japonce atraktivnější, je větší, líp vybavená a je hodně zaměřená na výkon, směřují vysloveně na Cambridge nebo jiné známé univerzity. 

Ignis Ale ty uniformy jsou jinak fajn, nemusíš moc přemýšlet, co si obléct. A naše děti jsou na základce, rebelovat ještě nebudou, ani dcera k tomu nemá tendence, zatím. A do rebelského věku si snad zvyknou. :-)

Ty domy jsou ovšem katastrofa. Byla jsem se dívat na ten náš aktuální, aspoň z venku, a vypadá teda o dost omšeleji, než na fotkách....:-( Jinak je ta Jokohama na domy moc hezká, vybrala bych si! :-) Teď mi nějaká maminka z Rumunska na tom rodičovském setkání říkala, že vzali nějaký úplně děsný dům, s tatami a hroznou koupelnou jen proto, že už se potřebovali nastěhovat. 

monr Kan Děkuju moc! 

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 14. května 2022 02:50

Včera jsme si koupili v supermarketu sashimi a sushi k večeři (mimochodem byl tam asi nejlepší tuňák, co jsem v životě jedla! Ze supermarketu!!) a objevili jsme makisushi s řízkem! Mě to teda nenadchlo, ale manžel si pochutnal, on je ze Slovenska na rýži s řízkem zvyklý....

A pak mě pobavil, když mu nad lahví vína říkám "mně se zdá, že tady hrozně moc pijem, nezdá se ti?" A on si nabral obří kousek tuňáka a prý "to víš, homesick".

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 14. května 2022 23:19

continuity  Jo, to je přesný. Mimochodem, připomnělo mi to, že jsem objevila coworkingové centrum na nádraží, jsou to takové budky, kam se zavřete, máte tam k dispozici stůl, připojení, wi-fi, tiskárnu....

No a uniformy-aktualizace-zjistila jsem, že povinnosti k uniformám se týkají i cesty do/ze školy....takže žádné, že jsem včera řekla dceři, že oblíbený přívěsek od spolužáků si může schovat ve skřínce a vzít na cestu.

Online slniecko admin
19465 příspěvků moje polička 15. května 2022 01:03
Reakce na Garfie:

No a jak se tady těmi podmínkami prokousávám dál, no ty jo...mají pravidla na všechno! Už mi z toho jde hlava kolem, letní uniformy, zimní uniformy, varianty pro různé ročníky, co se může a co se nesmí kombinovat....máme dokonce i pravidla na nošení podvazků! 

Sukně musí být maximálně do půl stehen, když se posadíte, kluci mohou mít vlasy max. centimetr pod límec a malovat se můžete jen střídmě. Lak jen průhledný a náramek na ruce jeden, kolem kotníku žádný. Řetízek jen bez přívěsku-pokud nemá nějaký náboženský význam. Vlasy barvené jen v tónu. Boty jen bílé nebo černé. Kůže nebo napodobenina. Existuje i dress code na "dny bez uniformy". A to jsem teprve v polovině. 

​Pobavilo ma pravidlo na MAXIMÁLNU dĺžku sukne...čakala by som minimálnu.

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 15. května 2022 02:26

slniecko  to je povedený překlep! 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 15. května 2022 09:27

Garfie obdivuju tě,jak to všechno zvládáš a jak vtipně o Japonsku píšeš..piš piš dál,moc ráda to čtu já jsem se za svůj život parkrát stěhovala a měnila zaměstnání-ale kam se hrabu na tebe...jsi moc šikovná a schopná "holka"

jo a ta tvoje kombinéza ve vedlejším vlákně,co jsi sem dávala před časem ti moc sluší

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 15. května 2022 10:25

Mulen už to čtu taky:-)

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 15. května 2022 11:30

slniecko Garfie no a já tomu i věřila, ještě jsem si říkala nojo Japonci, ty jsou na ty krátký školní sukně úchylný

Offline DruI
5504 příspěvků moje polička 15. května 2022 11:48

SunEclipse Já měla úplně stejnou myšlenku :)

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 15. května 2022 12:01

SunEclipse DruI Ale to je katolická škola!

Maureen Děkuju moc! Mě vždycky ta vaše pochvala tak nakopne, abych vám sdílela náš život...:-) A s tou kombinézou nevím jestli se nepleteš.

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 15. května 2022 12:04

711990 Pilně pokračuju v práci na okonomiyaki ;-) Objevila jsem restauraci (viz vpravo nahoře) kousek od místa, kde snad budeme bydlet! 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 15. května 2022 12:13

Garfie dokonaly! Delas mi radost!

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 15. května 2022 13:09

Garfie to ale vypada velice autenticke, zadna moderna!

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 15. května 2022 13:30

Kokoska No těžko říct, má to nápis v angličtině!  U nás na severu to byla samá hospoda tohoto typu, takové moderny jsou až v Tokyu! :-)

Ale pořádně jsme dnes prošli okolí toho domu, o který se zajímáme a je to super místo, sice na křižovatce, ale slezeme kopec na jednu stranu a je tam hotová vesnice, rodinné domky, zahrádky, klid...a slezeme na druhou stranu a je tam velkoměsto, čínská čtvrť, hlavní nákupní čtvrť v Jokohamě, doufám, že to klapne! 

Offline Kokoska
34404 příspěvků moje polička 15. května 2022 14:18

Garfie to je ten dum s parezovou zahradkou?

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 15. května 2022 14:19

Garfie držím moc palce, ať to klapne! 

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 15. května 2022 14:23

Garfie - ten dům, to zní skvěle, ta všehochuť. A přidávám se,  prosím  piš, pro všechny je to nesmírně zajímavý. Strašně ráda čtu tvé novinky, jiný svět. 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 15. května 2022 15:17

Garfie strasne rada ctu tvoje zazitky, pis pis..! Nereaguju, protoze acham a sbiram dolni celist z podlahy..!!

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 15. května 2022 15:27

Pavlena  Jsi vtipná, dík! 

Hele, tohle je spíš do dětského vlákna, ale tak třeba sem někdo zabrousí, dneska jsme šli kolem úplně totálně úžasného dětského hřiště! Normální klasika a uprostřed obrovský srub, myslela jsem, že je to zase nějaké komunitní centrum, ale ona to byla herna! Naprosto úžasná, bylo mi trapný moc fotit, ale cvakla jsem vám plánek a nejlepší je, že tam můžou být děti samy, bez rodičů, ale je tam trvalý dozor. No to spadla dolní čelist prozměnu mně!