Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:28

rozarka Na to téma bych asi za rok mohla psát disertačku! :-) To ranní kafe bývá jednou za měsíc a dnes mi na něm nějaká maminka říkala, že má dítě ve třídě s dcerou a že jí psal jejich angličtinář (ano, ten co napsal dceři v reakci na její představení dopis), že se určitě musí cítit osaměle a jestli by se s námi nemohli během prázdnin nějak spojit. O víkendu byla rozlučková flip-flop párty pro rodiče, dám sem na chvíli fotku, bylo to dost povedené! Vstoupili jsme do dějin školy s mužem jako tanečníci, na večírku jsme sklidili velký obdiv a i dnes se k tomu někdo vracel... A je taky při škole rodičovská skupina, která organizuje charitativní akce, třeba chodí rozdávat jídlo bezdomovcům a podobně. Hodně se tady taky sdílí schopnosti nebo jak to říct, prostě když někdo něco umí, učí to zdarma ostatní, takže tady rodiče vedou kurzy fotografie, malby, jógy, učí se tu jazyky, existuje i rodičovský pěvecký sbor nebo divadelní kroužek. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:30

Garfie 

...super fotka, moc Ti to tam sluší!.

A taky moc ráda čtu Tvé postřehy a zážitky z tak exotické země...

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:34

rozarka No už mám seznam!  A to jsem si dala závazek, že nebudu nakupovat....ale Cos moc hezký, vzdušný, prostorný, skoro žádná černá! 

Miru Děkuju! 

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:35

Garfie no, právě! Pak i děti samy mají ke škole jiný přístup. Berou ji víc za svou, to všechno podpoří chuť k učení. Není to jako sdružení rodičů a přátel školy jen podle názvu. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:38

Garfie 

...možná jsem se na to už kdysi ptala, ale přesto - jak a čím se, prosím, voní Japonky.?. Je pro ně něco typické.?

(když pominu, že se tak všeobecně traduje, že jsou na lehčí, svěžejší vůně. I když - tuhle v jednom filmu měla jedna movitější na stole Baccarat Rouge a bílý flakon od Kilian...)

Online 711990
18294 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:41

Garfie tak ted, kdyz jsi objevila COS, bych se s tebou vymenila hnedka!!!

Online Kokoska
34405 příspěvků moje polička 02. června 2022 11:48

Garfie Budete s muzem delat instruktory tance!  Nakupovani bych uplne nezavrhovala, kdo vi, co vypluje z kontejneru!  

Kdyz jsem tak videla ty Japonky chodit pod destnikama, aby na ne nesvitilo, nejak si neumim predstavit, jak se povalujou u bazenu. 

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 02. června 2022 12:54

Garfie to jsou nádherné fotky! a tobě to moc sluší :-)

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 02. června 2022 13:16

Kokoska Možná proto je v parku? Fakt všude okolo jsou vzrostlé stromy. Mimochodem deštníkům se nedivím, dneska jsem se brutálně spálila, mám naprosto jasně červeně vypálený výstřih od trika. A to ani nemám pocit, že bych byla moc na slunci. 

711990 No o tom vůbec nepochybuju, zvlášť když jsem ti ulovila další okonomiyaki a vzpomněla si při tom na 999, protože v menu byla "bramborová okonomiyaki".  Oni se s nějakým receptem fakt nezabývají!

Miru Ptala a já tě nějak odbyla!  Fakt to vůbec není můj obor. Ale třeba až si tady udělám nějaké japonské kamarádky, tak se zeptám, určitě ne výrazně, aspoň ta běžná většina. Ani jsem tu ještě nepotkala klasickou parfumerii! 

Magráta Děkuju! Moc se mi tam nechtělo, ale koupila jsem si kvůli tomu žabky jako dresscode a bylo rozhodnuto! :-)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 02. června 2022 13:25

Garfie 

...tak jo

Online Kokoska
34405 příspěvků moje polička 02. června 2022 13:31

Garfie to je hned, kdyz jste odjizdeli, jeste tu moc slunicka nebylo, aby si kuze zvykla.

Ted nevim jestli v Japonsku nebo v Cine, ale nekde meli na tech destnicich zespodu jeste nejakou stribritou vrstvu, melo to nejak pohlcovat ty paprsky, ktere pod destnik prece jen pronikly. Asi spis v Cine.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2022 13:33

Garfie přístup té školy se mi líbí. Myslíš, že tak fungují i japonské školy? Nebo je to specifikum té mezinárodní školy, aby rodiny líp zapadly?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. června 2022 13:40

Garfie Křídla na zdi u Cosu jsou super! Všechno je to super!

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 02. června 2022 13:51

Kokoska Jojo, taky jsem to tady viděla. Ale nosí se prakticky cokoli, hlavně aby to chránilo. Se slunečníkem chodí i chlapi. 

Evaeva Určitě to tak bývá v mezinárodních školách, ale ta naše je tímhle ještě dost specifická, vlastně vyhlášená, hlavně tím výukovým programem pro rodiče, to jinde není. Jak je to v japonských školách úplně přesně nevím, ale určitě se tam počítá s větší aktivitou rodičů při různých mimoškolních aktivitách a tak. Vím, že se třeba přidávají dobrovolníci z řad rodičů na výlety, nebo když škola organizuje nějakou akci a podobně. 

Celkově se prostě víc dbá na komunitu, v pondělí končí synovi škola, pak jdeme se třídou na bowling (má pršet), ve čtvrtek končí dcera a to se domlouváme na piknik v parku. Může se přidat i zbytek rodiny, ne jen rodiče....

Kan  (až na bydlení teda, ani se neptejte, pokrok nula)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:00

Garfie ty rodiče co se snaží pomocí se školou a tak, no je to jeden z důvodů proč chci nechat holky po školce na té soukromé základce, nicméně muž pořád nechce a jediný důvod je doprava přes půl Ostravy. Ok, jedná se o hodinu denně ale máme v okolí pár rodin pro které je protivenstvim spíše cena školného, asi budu muset doma udělat trochu peklicko:( tvým dětem to moc závidím, tuhle zkušenost, a fakt doufám že budeš psát dal:)

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:04

Garfie k tomu vpravo by si hned stoupla moje dcera

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:12

Mulen Prosím tě! Tam se fotil i nějakej starší pán, odhadem šedesátník!

rasaNori Mě by to asi spíš trochu děsilo, kdybych o tom jen slyšela, třeba kamarádka něco podobného zažívala ve škole v Americe, ale tam se to tak nějak vyžadovalo a byla to spíš pruda. Tady mi to přijde hrozně fajn, všechno je strašně dobrovolné a očividně je ti každý vděčný, když se zapojíš. Všichni s kým se potkám tu školní komunitu hrozně chválí. 

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:12

Garfie a slunečník si už dlouho chci pořídit i sem. Mě by to fakt bodlo. Mamka kdysi měla takovej ten čínský, bambusovo-hedvábný

Jinak super společná fotka, krásně optimisticky barevná

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:13

Garfie no proč nee, když se oddělá ten podstavec..

Online 711990
18294 příspěvků moje polička 02. června 2022 14:42

Garfie zavidim moc!