Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 03. června 2022 10:00

continuity Tady.  Ve skutečnosti vypadá líp. Ale skoro bych šla raději k té bábě, fakt ale je, že je to uprostřed ničeho. Tohle je aspoň ve městě, všude blízko. 

Do silnice myslíš u báby? To jo, ale tady vstoupíš na chodník hned vedle čtyřproudovky. U báby nikoho nepotkáš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2022 10:09

Garfie ten hluk je i uvnitř? To věřím, že může být nepříjemné. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 03. června 2022 10:13

Garfie ja bych rekla ze ty budes asi doma nejvic ze vsech clenu domacnosti? tak by se vyber mel v tomhle ridit podle tebe, kdyz se tam budes citit blbe tak jak dlouho to muzes vydrzet...

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 03. června 2022 10:19

Garfie já jsem myslela ten, co si dávala dnes. Tady je ta terasa, tak si můžeš sednout ven s kafem. 

Ta čtyřproudová s tím zeleným pásem nevypadá zas tak strašně,  já si představila Legerku v Praze. Chápu, že oproti vaší slepé ulici to je asi velký rozdíl, ale myslím si, že si to sedne.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 03. června 2022 10:27

Garfie tedy.. ten byt je velmi hezký a silnice nevypadá nijak strašně. 

Zase dům u staré babči, sama píše, je daleko od všeho. A na ten denní provoz je určitě lepší mít všechno blíž. Netáhnout se daleko denně na stanici. To si spíš zajít někdy někam do toho parku.

Mně se ten byt hodně líbí.A terasa je k nezaplacení! Lepší, než nějaký minidvoreček sevřený stěnami okolních zdí.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 03. června 2022 10:31

Garfie nemohla bys dát ještě jednou odkaz na ten babčin dům?? 

Jako bych to sama pro sebe vybírala..

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. června 2022 11:12

Garfie Vždyť jsou to jen dvě normální silnice, ne čtyřproudovka  (ne, vtip). Ještě bych zvazila, ze ta terasa je severovýchod, jestli to pro tebe něco znamená ...

Jinak je to mazec a nezávidím.

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 03. června 2022 11:12

Jo, ten hluk je slyšet i přes zavřená okna, všude, i v té nejvzdálenější místnosti, tady jsou okna strašně forová. Nejde jen o auta, ale řvou jim tu přechody, takový ten zvuk pro slepce, je to strašně protivné. Je to dřevostavba nezapomeňte. Okna prakticky nejdou otevřít, třeba v noci, je to trvale na klimu. Já si teda připadnu hrozně rozmazleně, ale fakt z toho mám špatný pocit. Bába se zase nelíbí muži a chápu proč, je to jak bydlet někomu na dvorku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. června 2022 11:15

Garfie Ten hluk by mi vadil dost, bydlím sice v centru, ale jednosměrka a totální klid. Prala bych vám, aby se něco ještě zázrakem objevilo

Offline continuity
42335 příspěvků moje polička 03. června 2022 11:21

Pokud z toho máš fakt blby pocit a môžete si dovoliť ešte chvíľku počkať, tak by som počkala. 

Offline DruI
5505 příspěvků moje polička 03. června 2022 11:31

Garfie Já souhlasím s continuity když ti to tak nesedí měla bys mít právo veta. Ono za ty roky, co tam plánujete být, se z té nepohody taky můžeš pěkně zvencnout.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 03. června 2022 12:09

Garfie A to dole je nějaký obchod? Ta polepená ploch u domu u čtyřproudovky. Jinak ze vnitř je docela fajn, ale možná bych zkusila ještě chvilku počkat  mi se nehvíc líbily ty úplně první, co už dávno nejsou k dispozici

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 03. června 2022 12:45

brrr No tak to se úplně shodneme. Prakticky všechny, co zmizely bych brala! Dole je realitka, majiteli to patří. Dneska tam údajně byla před námi jiná rodina, takže dost tlačí, abychom to vzali-oni si totiž vzali čas na rozmyšlenou, ale pokud to přijmeme hned, je to naše. Jenomže já moc dobře vím, že ten dům je v nabídce už věky, do teď jsem ho ignorovala, takže pochybuju, že by o něj byla rvačka. Ale stejný případ je teda ta stará babka, její dům už je tam taky věky. 

Jinak ta silnice fotkách vypadá v pohodě, ale ve skutečnosti je fakt hodně frekventovaná. No muž už je blízký tomu ho nevzít a počkat, až se začnou o prázdninách stěhovat expati, asi vypadám hodně zdrceně. MP Meri Já bydlela taky v centru, u tramvaje, ale to bylo fakt nic proti tomuhle. 

Dadoo Ten babiččin je tady. Mně se docela líbí, ale byli jsme se tam dnes zase mrknout, jen zvenku teda a fakt je, že je těžko přístupný, a tu babi máš prakticky v baráku, jsou na sebe nalepené, společný dvůr i zahrada. 

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 03. června 2022 13:05

Tady je taková oblast, kde se hodně pronajímá cizincům, každý nás tam strkná. Je to kousek od americké základny, pár domů (asi tři) jsou tam teď k mání, k tomu asi dva byty. Pro děti by to ještě bylo únosné na kole, ale na stanici je to tak půl hodiny a víc pěšky. Muž to má i tak vlakem na hodinu cesty, tomu se prostě snažím co nejvíc vyhnout a nechávám si to jako poslední možnost. 

No a taky doufám, že se odstěhují nějací cizinci teď během prázdnin, ale začínám dost nervóznět. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 03. června 2022 15:29

Garfie tak po těch dalších podrobnostech cos přidala, nikam nespechej.  Nic za to nestojí.

Zažíváme teď něco podobného.

Dcera shání domek v Anglii. Něco přiměřeně velkého, dve/tři ložnice a zahrada.

Teď čeká na pondělí, moc hezky domeček, do práce asi 20 minut, v okolí známé.

Čeká na pondělí, vrací se majitelé a budou se rozhodovat. Nabídku dala. Tak se modlíme všichni, aby ji to klaplo. A když ne, svět se ne zhroutí a bude hledat dál. Ale tenhle domeček by byl úplně přesný. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 03. června 2022 19:40

Pokud bych měla volit mezi babcou a silnici, volím silnici, neb mít majitele furt za zadkem je opruz.  To jsem 2 roky bydlela u Spořilov, kde se v létě dala telka poslouchat jen na max. Pokud si můžeš dovolit čekat, počkej.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. června 2022 21:37

Garfie Já nevím, jak teď žijete, ve smyslu jestli si ještě můžete dovolit chvíli zůstat v tom přechodném bydlení, ale pokud to jen trochu jde, ještě bych pockala. Špatné bydlení vám muže úplně zkazit zážitek z pobytu  A Prosimte, to jsem se chtěla zeptat - ty teď do toho vseho i pracujes? Jakoze z domova? Protože je to hroznej mazec všechno teda, dovedu si představit, ze te to hledání a zařizování vytizi na celej den.

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 03. června 2022 21:50

Malvin Majitel je i u silnice, má tam kancelář. :-) 

MP Meri Můžeme si dovolit zůstat, je to firemní a je to prázdné, ale pochopitelně původně to nikdo nečekal, ten stav je takový, že nás zřejmě nikdo nevyhodí, ale očekává se, že vypadneme co nejdřív. A už bychom i chtěli, ale naštěstí přijdou prázdniny a trochu se to zklidní, teď je to dojíždění dětí strašný mazec. Jezdí samy, ale tento týden neměla dcera školu (splužáci dělali zkoušky), tak jsem jezdila s mladším, je to fakt hodinu ve vlaku tam, hodinu zpátky. Jo, pracuju z domu, ale mám takovou na pohodu práci, nejsem zaměstnanec, v podstatě co odpracuju, to dostanu zaplaceno. 

Dadoo Držím pěsti! Mě začíná hrozně deptat, že cokoli najdu hezkého, pošlu realitce, ta kontaktuje majitele...a pak nám řeknou, že chtějí jen Japonce, už se to opakuje poněkolikáté. Teď cítím tlak a stres i od té realiťačky, která má od firmy za úkol nám něco najít a nám se nic nelíbí....ale realita je, že vybíráme z báby a silnice za rozumné peníze a pak za skoro dvojnásobek. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 03. června 2022 21:56

Garfie tak ale vase chyba to neni... ono se to zdalky samozrejme rekne snadno, ale stejne - kdyby vas melo nutit jen to, abyste "neobtezovali" tak to by bylo az moc japonsky vyprdla bych se na to a pockala si, vy jste cekali dva roky nez vas tam vubec vpustili

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 03. června 2022 22:19

Garfie ještě počkej, žít dlouhodbě v hluku, který tě štve, je o nervy. Budeš to ty, kdo to vyžere nejvíc a nesázela bych na to, že si zvykneš.