Garfie nevim, jaky jsou japonsky baby, ale pro me je predstava bydlet u baby dost strasliva. pripadala bych si jak pod kamerama. jak jsi psala o domech blizko americke zakladny, to by mne znelo dobre, predstavuju si zahradni party a grilovacky o vikendu se sousedama. :D
Postřehy z Japonska
razorblade To zase děsí mě!
Teda musím říct, že jak jsme byli na té školní párty, tak jediný, kdo mi tam byl nesympatický, byli Američani. Jako ne všichni pochopitelně, ale když byl někdo, kdo se mi nelíbil, ukázalo se, že je Američan. Nejlepší jsou Rumuni!
Dělám si srandu, největší problém je, že je to pro nás daleko. Cesta do práce se tím prodlouží minimálně o půl hodiny. Ale jako je to možnost, kterou nezavrhujeme úplně.
Jinak všem díky za podporu a názory ![]()
Nakonec muž uznal, že je tam nesnesitelný hluk a odpískali jsme to. Dnes jsem sedla k netu a vybrala všechny nemovitosti, které aspoň trochu splňují podmínky a jsou v dosahu půl hodiny jízdy od školy a do hodiny od firmy. Mám asi osm věcí, od městského starého domu s tatami až po nějaké věžáky v Minato mirai a uvidím, jak s tím naloží realiťačka. Trochu jsem se oprostila od původní představy a začínám znovu. :-)
A pro zvednutí nálady slunné odpoledne v Jokohamě.

Garfie držím palce, ať už něco klapne. Něco solidního a v dobré vzdálenosti. Už by mohlo teda.
Garfie paráda
držím palce a obdivuju tvou nezdolnou sílu a vůli hledat a hledat a...
Torrah Děkuji moc. Maureen Tobě taky, síla je opět trochu nahlodána. :-)
Dneska to bylo dost tristní, prošli jsme si ty vybrané nemovitosti z venku a teda....jedna je u překladiště ropy, smrdí to plynem a z nádraží se musí po schodech lesem asi půl kilometru do prudkého kopce. Ale kousek je hezký park. Další byl moc hezký minidomek bez pozemku u školy, necelých 80 metrů na tři patra.
Potom u čínské čtvrti, už v typické městské zástavbě jeden byt s bezdomovci všude kolem, byla jsem tam na wc ve večerce a byl to asi nehorší japonský zážitek. Další byt na stejné stanici, ale z lepší strany, deváté patro-zbývajících osm tvoří noční bary, bordely a kluby. Přiznám se, že v ten jsem hodně doufala, podle fotek patřil mezi favority. Další byl typický japonský domek s tatami...zjevně dlouho opuštěný, uvnitř (koukali jsme oknem) bez podlah, prokopnuté zdi a dveře, nepořádek. Vedle od pohledu opuštěná bytovka, ve které ale hrálo rádio. Takový urbex. No a poslední byl docel slušný dům na ucházejícím místě (bez kouska zeleně v okruhu dvou kilometrů teda), jenže 20 minut od stanice, děti by to měly opět skoro 50 minut....
Takže jsme z toho udělali výběr, přihodili něco, co už jsme původně zavrhli a opět jdeme zásobit naši realiťačku. Všechny domy, kde nás nechtějí jsou stále v nabídce a ten "náš" se zimní zahradou, který dali jinému zájemci a který jsme se pokusili přeplatit je opět v nabídce za vyšší cenu (ale ne tak velkou, jako jsme nabídli). Je tu ten trh opravdu zajímavý. Tak ten jsme přihodili taky, protože i když je to očividné, ještě nám neřekli naplno, že nás nechtějí.
Jo a taky jsem nafotila spoustu hezkých fotek, ale už na ně nemám sílu, přihodím sem něco zítra a teď jdu spát. :-)
Garfie Tlapkám. Nabídla bych Ti kus jahodové bublaniny, nechceš?

brrr Ano prosím a přibal mi i zbytek knedlíčků! ![]()
Garfie Hned bych Ti poslala celou várku. Jahody tam jsou drahé stejně jako ostatní ovoce?
Garfie No pouvažovala bych, jestli není na čase zvýšit limit na ubytování ...
Garfie achjo, to je fakt zoufale, tlapkam moc. Snad je to jen uvod ke krasne nemovitosti, co na vas nekde ceka a brzy vybubla..!!![]()
Garfie a co ten minidomek? Jestli je blízko ke škole, tak by stál za úvahu. Chápu, že z domu jste zvyklí na mnohem víc prostoru.
brrr Dražší, oni jedou ve stylu "jedna jahoda jako moučník". :-)
Sofi Máme limit už na dvojnásobku domu, kteryˇ jsme měli pronajatý před rokem a taky v té ceně jednu zálohu máme. Ale pochopiténě už jde o slušný ranec a také o to, že ve firmě to budou vědět a nedělá zo dobrý dojem, už ten náš původní dům byl draží než bydlení manželova šéfa.
Evaeva Ten už jsme poslali realitce, uvidíme jestli není pouze pro Japonce ;-) To je mimochodem další kapitola, realiťačka nám zatím našla jedinou věc (popisovala jsem to tady, drahý, zničený a špinavý byt, ovšem v domě "vhodném pro cizince"), jinak jsou to všechno moje objevy, včetně těch drahých. Nejvíc mě s.., že momentálně jsou v nabídce tři hezké domy na dobrém místě a slušné peníze a ani v jednom nás nechtějí.
Garfie no tohle musí být šíleně frustrující![]()
Garfie škoda že nejde je poslat tomu nevěřícímu šéfovi, že tyhle byste brali, ať vám je teda zařídí, když není diskriminace.
Garfie to je hrozný.. A že drazsi, než bydlení šéfa..? Za to přece nemůžete. Když to cizincům napálí nebo nechtějí pronajmout.
A ještě abyste se za to snad styděli.![]()
Nemůže v tom firma pomocí nějak víc?
SunEclipse
To je velmi lákavá představa!!
Dadoo Tak je tu pořád ten byt u cesty, který splňuje naše požadavky a dům u báby. :-) Už ty jsou oba dražší. Já bych upřímně už skoro víc uvítala, kdyby nám firma nepomáhala vůbec, protože takto nemůžeme jít k žádné konkurenci a vůbec třeba přímo do realitky, která danou nemovitost pronajímá. Tady se vůbec nejedná s majitelem, zastupuje ho realitka, stejně jako nás a my nemáme šanci se dozvědět, jestli vůbec majitele skutečně kontaktovali nebo nás odmítli, protože je to jednodušší pro ně a navíc by se museli dělit o provizi.
Garfie ideální by pravdaze bylo, kdyby vám manželův šéf sehnal ucházející bydlení za jeho cenu. Předpokládám, že nebydlí ve špinavém plesnivém bytě? ![]()
continuity To ne, ale bohužel daleko od naší školy a myslím že i od stanice-protože on autem jezdit může...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje