Aranel ano prosim![]()
Ordinace 24/7
continuity děkuju moc za tvůj pohled a ještě mám dotaz: na gastru asi gastroskopie? nebo jak tě diagnostikovali? Tou délkou a sílou užívání jsi mě docela uklidnila, přesně, měla jsem pocit, že by se omeprazol neměl užívat dýl jen tak.. Nad bránicí a dýcháním jsem taky uvažovala. Já reflux téměř neznala a najednou docela silný a na původní dávkování omeprazolu vůbec nereagující...
Liesel já si psala celou tabulku s potravinami, nápoji, ale nenašla jsem žádnou souvislost...
Pozor na zázvor, tím jsem si naposled vyrobila reflux na půl roku. Obecně vadí vše kořeněné a kyselé a česnek a cibule. Pokud omeprazol nezabírá, zkus požádat o pantoprazol, je to modernější a účinnější forma. A fyzio taky pomáhá.
Pavlena muzes uzivat dlouhodobe. continuity ja si v 17 udelala Ibalginem regulerni vredy. Mam zjizveny dvanactnik, tehdejsi gastroskopie na Bulovce byla velmi silny zazitek, v negativnim smyslu. Reflux v nejake mensi mire jsem mela tez a treba Helicid si v tech velkych pikslach pisu pravidelne a obcas proste par dni po sobe uziju a mam zase pokoj nastesti. Nedavno me opet zaludek chytil docela silne. Jinak tahle skupina leviv (inhibitory protonove pumpy PPI jsko je Omeprazol/helicid, Pantoprazol/nolpaza apod.) jsou velmi bezpecne leky. Maji pouze lekove interakce ale spis v rovine treba leku na srazeni jako je clopidogrel a to tu asi nikdo neberete. Jo a lepsi nekupovat s plnou uhradou, je to celkem palka za volne prodejnou Nolpazu.
A takovy postreh k cholesterolu, rozhodne nejsem internista, tak je to pololaicky. Ale hodnota celkoveho zas az tolik nevypovida. Sklada se z LDL ("zly") a HDL ("hodny") cholesterol. HDL by mel byt nad 1 a cim vic tim lip. Naopak LDL cim nizsi, tim lepsi. Cholesterol je dan stravou, pohybem a genetikou. Vliv maji treba i hormony stutne zlazy, takze pri jeji snizene funkci cholesterol stoupa. Tech vlivu je spousta a PL by mel nejprve navrhnout zmenu zivotniho stylu a hodnoty po nekolika mesicich zkontrolovat. Teprve pak leky, statiny. Treba ja si cholesterol nechala zkontrolovat naposled pred par lety a mela jsem ten hodny cholesterol nad udavanou horni hranici, asi geneticky stesti. Proste soucet obou byl treba 4, ale vetsinu tvoril ten lepsi. A jsou i dalsi hodnoty, ktere praktik vezme v uvahu, treba TAG apod.
Byla jsem na klistovce. Sestra mě upozorňovala, jak to mám s tím zánětem kycle, ze s tím se fakt neockuje. A já ji říkám, to je v pohodě, to mám chronický, to mám furt to bych v životě nebyla naockovana. No takže jsem večer prozrvracela, teď leduju a asi si dám nějaké ibalginovou dvoudenní nálož, a snad to zapůsobí nejen protibolesti, ale i skutecne hojivě.
Karja Ouvej. Ať je brzo líp.
viktorka_od splavu Aranel Tak toho asi nejsem schopna. ![]()
Karja to byla první várka? ![]()
Doufam, ze dneska už je to lepší.
Tabea jj no, nějak to do sebe nacpu ty další, trochu to lepší je, zatim leduju a budu si dávat ty ibuprofeny, ono to snad samo odezní no.
Pavlena Ty jo, reflux je takový moje téma. Mně Omeprazol taky nezabíral, Pantoprazol taky ne, pak mi v nemocnici dali do kapačky Controloc a mám pocit, že mi tím zachránili život. Přitom Controloc taky obsahuje pantoprazol, takže by to mělo být stejné, ale u mě to byl rozdíl 100 a 0 a říkali mi už několikrát v lékárně, že nejsem zdaleka sama.
Od té hospitalizace beru Controloc, chodím aspoň 1x za měsíc na fyzio, doma dělám každý den brániční dýchání a nějak spolu s refluxem fungujeme. Na gastro je určitě dobré zajít, aby tě pořádně proklepli, ale je dost možné, že žádnou příčinu P nenajdou.
Karja Ufffff ![]()
Dámy, vy tady máte takové fajn téma, které teď fakt potřebuji. Jsem už třetí týden doma s virózou. Začalo to klasicky, šílený dusivý kašel, pobolívání v krku a únava. Dr. mi nasadila antibiotika, bohužel mi nezabraly, takže po jejich vybrání kontrola, začalo mě navíc bolet ucho. Mladý pan doktor na ORL mi dal mast s antibiotiky a prý že to je potřeba pořádně vyležet. Tak jsem fakt odpočívala. V podstatě jsem na tom o hodně lépe, ale ok to není. Ucho pořád pobolívá, pravé, i vpravo v krku. Občas záchvat kašle. CRP mám dobré, takže nic. Já už fakt nevím, na koho se mám obrátit a co požadovat![]()
woman27 No, to neporadím nijak erudovaně, ale mně vloni takhle na táhnoucí "virozu" zabraly až druhé atb. A taky jsem měla hrozně nízké crp, nějaké ty hodnoty na atb vytáhla doktorka až z odběru krve. První atb jsem dobrala a zdálo se to OK, ale jakoby byla jsem uplně vyřízená, unavená, necítila jsem se zdravě, ale doktorka řekla CRP výborný, to musíte nechat doběhnout tu nemoc. No tak jsem tam šla za 5 dní asi, že jsem uplně vyřízená, už mi vzala krev, po rozboru další atb a bylo to dobrý. Takže podle mě tam musíš vyrazit zase:-/.
LuisianeJsem s potravinama opatrná, i kafe jsem si téměř odpustila. Děkuji za tip na pantoprazol.
Jos děkuji za ujištění o bezpečnosti Helicidu, užívám výrazně dýl, než píšou v letáku a zdá se, že konečně začíná fungovat. (a trpělivě čekám na termín u lékaře.. )
Zina brániční dýchání musím nastudovat..!
Přesně takhle se cítím. Takže zítra jdu odhodlaně. Děkuji.
woman27 no jasně, mně jakoby nebylo všechno a nic. Po nemoci se člověk cítí unaveně, tak jako samozřejmě dokašlává, dosmrkává, ale já jsem měla pocit, že se mi to spíš rozjíždí, takový ten pozvolný rozjezd....
woman27 a nemůže to být třeba covid?
Karja Když se nedařilo u dcery vyléčit zánět kyčle, dostala jsem tip na tkáňové soli. U dcery jsem je dávala jako doplněk ke klasické léčbě. Tak těžko posoudit, co zabralo. Ale známá, která mi je doporučila díky nim vyřešila opakovné záněty kyčle u syna. Stále se mu to vracelo, snad 10x. Teď má pár let klid.
Sorry za nevyžádanou radu. Možná se jedná o něco jiné. Píšu to, protože jsem soli sama neznala a dceřina nemoc se vlekla, byla jsem ráda za tip.
Vy, co jste braly omeprazol Karja Jos continuity ...
Vy jste neměly žádné vedlejší účinky? Beru týden a nejsem si jistá, jestli mám ještě příznaky nebo už vedlejší účinky, které jsou podle příbalového letáku časté a víceméně stejně, jako symptomy ![]()
notna Já si myslím, že je to něco jiného, protože ten dětský zánět, ten se léčí antibiotiky ne? A je to bud po virozách nebo "jen tak" Myslím, že jsou to dva druhy onemocnění, že u dětí je to skutečně zánět kyčle - nějaká ta koxitida a já mám zánět bursy, což je něco okolo, ale je to prostě na kyčli. Tak ale podívám se na to stejně:D:D:D
Tabea Ně, mně se po tom hrozně ulevilo, nic jiného mi nebylo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje