Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 08. prosince 2025 19:07

viktorka_od splavu potravinové doplňky jsem teď taky vysadila a sacharid před spaním jsem nejedla/nepila ani dřív..

Zina achjoo, já zjistím, že nemůžu nic.. Jogurty já ráda, ale jím je jen ráno. Bublinky jsem vysadila, kafe zásadně omezila. To nejezení 4 hodiny před spaním je pro mě trochu problém, rychle spaluju a s pocitem hladu neusnu, nebo spím špatně. Zkusím aspoň poladit pití tak jak píšeš ty a Isca . To co mi říkala kámoška je stejně neudržitelné..

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 07:04

Pavlena Pohlídej si celkový kaloricky příjem když budeš jíst stejně nebo trošku víc jenom dřív tak hlad mít nebudeš. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 10:57

Pavlena Já tě zas nechtěla vyděsit, že nic nemůžeš, ono je to dost individuální. Ideální je si psát, co se ukázalo jako spouštěč, může se to fakt lišit, proto se liší i ty doporučení ohledně problematických potravin a aktivit - někde se dočteš, že máš jít hned po jídle na malou procházku, a jinde, že máš po jídle zůstat pokud možno v klidu. U mě funguje kombinace bráničního dýchání, medikace a na to zaměřené fyzioterapie, ale u tebe třeba bude stačit nějaká malá změna a budeš mít od toho pokoj.

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 11:46

viktorka_od splavueee, to bych se hádala..

Zina já spouštěč vůbec nevysledovala, aspoň ne v jídle či pití.. Ale brániční dýchání, touto cestou jsem ještě nešla, to zkusím.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 09. prosince 2025 12:11

Pavlena klidne muzes, ja bych se jeste rok/dva zpet hadala taky

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 12. prosince 2025 19:44

Pavlena a nemáš nějaký velký stres? U mě to bylo ze stresu a od nervů a bylo to opravdu strašný. Vyšetření nic, režimová opatření minimální výsledek. Omeprazol pomahal krátce. Jakmile jsem se zbavila stresu, bylo po refluxu.

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 14:27

woman27 Jak ti to tedy dopadlo?

Já mám zase nějakou tu ,,svou nemoc,, ani rýma ani kasel, ale unava, bolí mě žaludek, v krku, ruce, nohy... Už mě to štve, ale píšu to jen proto, že tady to vždycky zázračné pomuže ;). 

Online continuity
42338 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 14:35

Karja

Já to teď mám taky. A dítě ráno vstalo, že ji je blbě od žaludku. Spala asi 18 hodin. No uvidíme. 

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 15:02

continuity Jéje, no u nás mezi dětmi proběhla nějaká rychlejší střevní chcípavka, neteř a moje mladší, ale bylo to rychlé, tak snad to bude i vás. 

Tohleto "nic" jsem měla dvakrát na podzim a jako byla jsem za 4-5 dní fit, ale já jsem nějaká z toho minulého roku asi pesimistická, to se mi to "nic" táhlo na týdny. Takže takvoý to očekávání a plánování, že víkend v posteli vše spraví, to už moc nemám:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 15:11

Karja já mám už víc než týden nějakou zadní rýmu nebo co. Večer mně vždycky bolí hlava, jsem unavená, škrábe mě v krku. Týden beze změny. Není to nic velkého, ale život to otravuje.

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 16:56

Evaeva No to ja jsem marná, měla jsi i volno a jako ležím, chvíli něco udělám a ležím. Po víkendu asi zajdu k lekarce;-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2025 18:12

Karja já naštěstí funguju, i když třeba včera jsem po večeři normálně usnula na gauči ale otravný to je, jestli se to nebude lepšit, taky k doktorovi zajdu, táhnout to přes Vánoce taky nechci 

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 13. prosince 2025 20:44

Lamicka ja jako rozumove myslim, ze stres nemam, ale ted zrovna je v CR moje moc blizka kamoska ze zahranici a tak probirame zivoty a jak povidam, co resim, tak mi presne tohle rika: vzdyt mas stres vsude vukol. Premyslim nad opatrenima, protoze neco na tom bude, castejsi migreny s tim asi souvisi...

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 08:51

Pavlena to klidne muze byt. Ja jsem rikala doktorum, ze zadny stres nemam, jsem v klidu. No mela jsem... jen jsem si to nepripoustela. 

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 12:45

Lamicka mam stejnou zkusenost s tim stresem. Asi 2,3 mesice po velmi stresujici situaci  mne zacal palit jazyk a kovova pachut. Nedalo se s tim nic delat, prasky nepomahaly. Muselo to odeznit samo...

Offline woman27
505 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 13:08

Karja 

Nakonec to snad bude dobrý. Ale ještě pořád bývám unavená, lehce pokašlávám, jsem tak nějak mimo formu.

Držím palce, ať jsi brzy fit

Online Karja
44217 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 13:35

woman27 Jj asi to chce už hlavně čas, tak super, že do tebe už nemuseli nic naladovat;-)

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 14. prosince 2025 15:59
Reakce na Lamicka:

Pavlena to klidne muze byt. Ja jsem rikala doktorum, ze zadny stres nemam, jsem v klidu. No mela jsem... jen jsem si to nepripoustela. 

​Takhle jsem to ja mela leta, rikala jsem doktorum, ze zadny stres v praci nemam, ze ji miluju a chodim tam rada - coz sice byla pravda, ale ono se to bohuzel vzajemne nevylycuje

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 15. prosince 2025 08:12

Vrátila som sa včera z dovolenky, už počas letu som sa cítila divne, v noci vysoké horúčky, zimnica, upchaté dutiny. Ráno o 4.00 som si robila test na kovid. Pozitívny. Poraďte mi prosím dobré antivirotiká, tie ktoré som brala minulý rok, boli dosť obrovské, som vyvrátila. Vždy mám dosť ťažký priebeh, teploty aj do 40 stupňov....

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. prosince 2025 09:42

Pavlena to je trapeni...Ja celozivotne trpim na vredy, resp kombinaci nevhodnych leku na boˇest pri menstruaci a osizovanim jidla jsem si v 17letech udelala pekne vredy na dvanactniku. No a co mi dela potize s palenim zahy a zaludku je taky vzdycky stres. Naopak ja treba musim jist relativne brzo pred spanim, jinak me boli zaludek. Takze proste jim a kdyz to prijde, uzivam inhibitory protonove pumpy. No a jak kojim, tak mam ted hlad asi tak 23h denne a musim jist snad porad. Verim, ze tohle je docasne...Ale jak pisu, ja mam spis problem s zaludkem a dvanactnikem. Vzdycky to bylq bolest zaludku, ktera po jidle naopak mizela.