Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 13:18

notna mne dali jen jodovou tinkturu. Myslím, ze jsem to měla mazat dvakrát denně týden. Laserovali mi záda a zboku na žebrech. 

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 18:20

Mermaid Karja Tabea Dik za zkušenosti. Do odpadnutí strupů mam prý zasypávat. Tak asi vydržím. Jsem nevím proč čekala, že to bude snazší proces. Když jsem měla normálně vyříznuté, hojilo se to líp. Pravda, byla jsem o 20 let mladší. Tak možná v tom je zakopaný pes.

Diky za připomenutí toho spf. To jsem úplně vypustila, ač to vím a doktorka to vůbec nezmínila.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 19:09

notnaJo, no mě se to vylouplo poměrně brzo a neměla jsem žádný zasyp tentokrát, před lety ano. Ale po těch před lety vypálenymi mám teď pigmentaci poměrně a s tím mi na tom novém pracovišti nechtěli nic dělat, že prý když to nedělali předtím a neví, co to je, tak se jim do toho nechce no. 

Pak mám ještě jedno známenko ve výstřihu a tam mi říkala, že bude jizva,ať si tam raději nechám z toho estetického pohledu znaménko, pokud je v pořádku;-/

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 19:20

KarjaMám ponechané takto dvě znamínka. Jedno na noze, není to znaménko, ale nějaký jiný útvar, jehož název jsem zapomněla. Prý je velmi hluboko pod kůží a vyříznutím by mi tam vytvořili kráter. Věřím jim to. Měla to na úplně stejném místě babička. V pozdějším věku jí to preventivě vyřízli, když začalo měnit velikost, a měla tam po něm obří díru.

Pak mám na tváři znaménko, ze kterého vyrůstají chloupky. Na to mi už tři kožní v průběhu let řekli, že chloupky jsou tak hluboko, že odstraněním by mi taky vyrobili kráter v obličeji. Tak jsem občas jak čarodejnice, když si ráno zapomenu ustřihnout chloupky Trhat to nesmím.

Offline Mini
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 19:47

notna ja po laser odstraneni uz vubec nedokazu rict, kde to znamenko bylo Doporucili mi cokoliv co ma v nazvu CICA

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:16

Mini Díky! O následné péči mi nedali vůbec žádné informace. Tenhle typ krému mi vyhodil i google. Po odpadnutí stroupků začnu mazat.

Offline Mini
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 08:40

notna vypotrebovat celou tubu :) drzim palce, at se to dobre hoji!

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 09:27

Mini Děkuji.

Offline olte
736 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 17:45

Prosím, můžu dát dospělému na vysokou horečku a silnou bolest hlavy dohromady aulin s paralenem?

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 18:02

olte

Aulin na ty horečky moc vhodný není, nemáš spíš Ibalgin? 

Spíš bych to zkusila prostřídat, ten paralen v dostečné dávce - takže 1000mg. 

Offline olte
736 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 18:06
Reakce na continuity:

olte

Aulin na ty horečky moc vhodný není, nemáš spíš Ibalgin? 

Spíš bych to zkusila prostřídat, ten paralen v dostečné dávce - takže 1000mg. 

​já už jsem mu právě dala aulin, až potom jsem zjistila tu horečku

edit. volala jsem na urgent a prý se to může výjimečně dohromady

@continuity. Děkuju

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 24. prosince 2025 09:19

olte delam to jako s ditetem, snazim se zachovat odstup 3-4h. Ale ted sem videla ze se to prodava dokonce v jedny tablete. 

Offline olte
736 příspěvků moje polička 24. prosince 2025 09:54
Reakce na 711990:

olte delam to jako s ditetem, snazim se zachovat odstup 3-4h. Ale ted sem videla ze se to prodava dokonce v jedny tablete. 

​jako aulin s paralenem? To jsem nevěděla... děkuju

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 24. prosince 2025 10:11

olte Brufen s paralenem. Jmenuje se to Ibuprofen combi a tuším Paralen duo. Překvapulo mne to.

Ať je brzy líp.

Offline olte
736 příspěvků moje polička 24. prosince 2025 10:48
Reakce na Sweet Potato:

olte Brufen s paralenem. Jmenuje se to Ibuprofen combi a tuším Paralen duo. Překvapulo mne to.

Ať je brzy líp.

​děkuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2025 11:40

711990 mi to říkali na pohotovosti, že výjimečně ze začátku se to může 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 24. prosince 2025 11:59

Evaeva ono se to asi může, ale pak musíš čekat šest/osm hodin ať se deje cokoliv. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2025 12:02

continuity jasně, určitě bych to nebrala jako první volbu

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 16:48

Ozivuju ordinacni vlakno, protoze potrebuju poradit.

Mam uz od jara potize se zaludkem. Nic strasneho, ale takove mirne pobolivani, ktere prichazi a odchazi. Zatim se mi nepodarilo vypozorovat zadnou souvislost s jidlem. 

V kvetnu se dvakrat prihodilo, ze jsem se probudila uprostred noci s extremni bolesti zaludku. Bolelo to tak, ze jsem nemohla ani vstat z postele. Kdyz se to stalo poprve, tak jsem se vydesila, ze to neni zaludek, ale infarkt. Zavolala jsem sanitku (ucet mimochodem dodnes splacim) a odvezli me na pohotovost; tam mi udelali sono a rekli mi, ze zaludek neni perforovany, ale ze ve zlucniku nasli kameny. Moje prakticka okamzite usoudila, ze to byl zlucnikovy zachvat a poslala me na chirurgii domluvit si operaci.

Ja ale vaham. Napred bych rada podstoupila endoskopii zaludku, aby se vyloucilo poskozeni zaludecni sliznice, pripadne vred. Ja jsem totiz na jare sezrala neuveritelne mnozstvi Ibuprofenu, protoze jsem porad krvacela a mela krece kvuli myomum na deloze. No a ty potize se zaludkem zacaly priblizne v te dobe, takze myslim, ze na me teorii by mohlo neco byt.

Narozdil od me prakticke lekarky,  ktera je takovy general, vzdycky vsechno vi nejlip a s naslouchanim pacientovi se moc neobtezuje, doktorka na chirurgii se mnou souhlasila. Sama rekla, ze by mi nerada vyoperovala zlucnik, jen aby potom zjistila, ze priznaky byly od zaludecniho vredu.

Problem je, ze se ta kauza desne tahne, protoze na gastroskopii jsem byla objednana dvakrat a pokazde to zrusila - jednou z pracovnich duvodu, coz si dodnes vycitam, podruhe proto, ze jsem nemela pojisteni. Tady je gastroenterologu malo, a na vsechna vysetreni se dlouho ceka.

Ale ja si ted rikam, at uz gastro odhali, co chce, ze bych si ten zlucnik prece jen mela nechat vyndat? Mne se vubec nelibi predstava, ze tam mam kameny a kdykoliv se to tam muze ucpat a zanitit. 

Zase ale, ten zlucnik tam taky k necemu je, ze jo. A moje maminka tam ma kameny cely zivot, a nema zadne problemy, takze nechavat se operovat pro nic za nic...

No, nevim. Co si o tom myslite? 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 08. ledna 2026 17:34

MP Marge nejsem odbornik, ale udajne ty kaminky kdyz vyjdou samy muzou i ucpat vyvod slinivky hned vedle a to je zivot ohrozujici stav. tak se na to jeste poptej