Pavlena já teda taky soucítím. Omeprazol beru měsíc, některý příznaky ustoupily, zato mám už týden tlak v krku, jak kdyby mě tam někdo tlačil prstem na hrtan. A od včera zas divný žaludek. Dočetla jsem se, že za tím může být kromě stresu i hormonální nestabilita. Tak o tom nechci ani slyšet. ![]()
Ordinace 24/7
Tabea jo, stitnou zlazu si nechej urcite vysetrit. ten tlak v krku mel ex a mel tam nejake zmeny
Děkuji, času to chtělo fakt hodně. Ale už cítím, že se to obrací k úplnému uzdravení. I když na plicním mi to vyšlo tak blbě, že jdu v únoru na test, jestli nemám astma.
Přeji brzké uzdravení![]()
viktorka_od splavu 16.1. mám gastro, pak budu pokračovat dál. Ten tlak může být i od refluxu, říká Google. I se mi to zdá na příjem potravy navázaný. Pořád teda doufám, že do tý doby všechno samo odezní. ![]()
TabeaReflux je i jeden z méně známých perimenopauzálních příznaků
Estrogeny jednak ovlivňují jícnový svarač /reflux v těhotenství není jenom z přeplněného břicha/, ale i produkci žaludeční kyseliny. Pak to netráví, žaludek je nafouknutý, říháš a léky snižující kyselinu nepomůžou nebo spíš naopak. Protože v tomhle případě kyseliny není moc, ale naopak málo.
mirajo To je pravda, já jsem jeden čas měla brát dvě tablety denně, krom ranní i před spaním, a bylo to výrazně horší, normálně mě budily cákance tý "kyseliny" v puse.
Zina Já když tohle mám, tak chodím a říhám, ale pořád
, citím, že větší jídlo nemám šanci strávit. Pokud se mi něco vrací, kyselé to vůbec není. Nejvíc mi pomáhá po jídle naředit trochu jablečného octa. A pak jak to přišlo, tak to zmizí a s tím i tlak v krku, kašel...Ale rozhodně to není obecné doporučení pro lidi s refluxem, většina je ho opravdu provázená normální nebo nadměrnou kyselinou a tam jsou blokátory protonové pumpy na místě. Na moje dotazy, jestli snížení estrogenů ovlivňuje trávení a žaludek, nereagovala ani gynekoložka ani gastroenterolog. Omlazení jícnového svěrače laserem na rozdíl od jiných svěračů možné není, tak to není úplně zajímavá perimenopauzální kapitola![]()
díky, to je zajímavé. Předpokládám, že stačí metoda pokus omyl: Pokud mi Omeprazol uleví, je to přebytkem.
Mně teď pomohlo razantně omezit kafe.
Já si toho všimla v práci, kde teď pravidelně k objedu vyfasuju kelímek s řepou, zelím, něčím v kyselém nálevu. A znamenalo to, že pak několik hodin netrávím tím, že krkám
Je to i logický, že hormony a neuro a gastro se vzájemně ovlivňují. Když budeš hledat perimeno a GER, určitě něco objevíš, a zácpa bude jeho rodná sestra /v Ženě v ohni to teda zrovna ani okrajově není, jsou tam asi dva řádky o neurologických projevech, brnění, závratě, ale o GERu nic/.
S tím bojuju, omezit bych měla z více důvodů, ale kafe je 2x denně radost
Žádný čekanky, matchy ani yuzu mi ho nedokážou úplně nahradit.
mirajo mlčeti zlato! ![]()
![]()
Tabea No taky se mi to pranic nelíbí!![]()
mirajo no když te po tom kafi rozboli žaludek, tak vzdát se ho není žádné extra hrdinství.
Nejlepší náhrada, co jsem našla, je Masala latte, ale musím si koupit směs bez cukru. Nebo pak zázvorový čaj. Co budu dělat v létě ví bůh, ale to je daleko.
mirajo no když te po tom kafi rozboli žaludek, tak vzdát se ho není žádné extra hrdinství.
Nejlepší náhrada, co jsem našla, je Masala latte, ale musím si koupit směs bez cukru. Nebo pak zázvorový čaj. Co budu dělat v létě ví bůh, ale to je daleko.
jo, navíc ono se to napodmiňuje, takže pak přejde i ta chuť
já to většinou řeším malzkafeem z DMka, to mi nevadí. A když mám lepší období, tak mi nevadí ani sem tam kafe, akorát ke svým 3-4 denně se už asi nevrátím.
Pavlena to klidne muze byt. Ja jsem rikala doktorum, ze zadny stres nemam, jsem v klidu. No mela jsem... jen jsem si to nepripoustela.
Já budu asi podobný případ, stejně jako MP Marge , akorát se to u mě asi týká jiné oblasti života, mno...
Jos mno, tak taky vítej do klubu žaludečních stresařů... ![]()
Tabea já hormonální situaci celkem podezírám.. Jak říká moje endokrinoložka (viktorka_od splavu štítnou mám sledovanou!): tělo je jako hormonální chemická továrna, když do výroby nasypete něčeho míň nebo víc, prostě to celý přestane fungovat... ![]()
mirajo no prosím, už to píšeš o estrogenech, díky náčelníku..
Já mám pocit, že mi Helicid/Nolpaza pomáhají do té míry, že potíže cítím, ale dokážu s němi fungovat. Určitě se po začátku užívání potíže zmírnily a teď se bojím vysadit.
A ještě všem, co sem k tématu píšou, moc děkuji..
Já jsem překvapená, že to je téma tolika lidí, to mě vůbec nenapadlo. Podněty si poznamenávám a budu laborovat mno..
Dievčatá, mám dosť nepríjemný priebeh covidu, zdá sa mi, že aj psychicky upadám, napriek tomu, že beriem antidepresíva. Je to normálne? Mám pre istotu volať lekárovi?
Kdo jste byli na odstranění znamének laserem, jakou následnou péči vám, prosím, doporučili? Dostala jsem framykoin zásyp. Strupy mám zachlé, zásyp na tom nedrží, ale kůži okolo mám už pátý den zarudlou, pne to a "tahá". Na netu jsem se dočetla mazat krémy na urychlení hojení. Pocitově bych si to raději namazala. Zavolám i do ordinace, ale začínám i kvůli jiným věcem mít vůči nim pochybnosti, tak by ráda i zkušenosti jiných.
notna mně vždycky moje doktorka říká, že je potřeba suché hojení, proto se dává ten zásyp. Zasypat to místo a oťupkat okolí toho strupu, aby se to dostalo na tu začervenalou kůži, pokud to jde, tak klidně přelepit náplastí, aby tam ten zásyp chvíli vydržel
notna Mně dala vzorky nějakého kremu a mazat si to krémem, po vyhojeni pak tlaková masáž. A hlavně používat ty věci proti pigmentace potom, ten krem byla myslím nějaká Aderma, zkusím to nějak dohledat...Já si nechala teď v listopadu odstranit znamninko přesně na špičce nosu, jsem zvědavá, jak to bude vypadat, držím si palce ať dobře...:D ale upřímně moc se o to nestaram
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje