"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online RoSa
10068 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 15:40

Potrefenáhusa dotykovej je v pohodě, když mám špinavý prsty, funguje i dotek kloubem malíčku nebo hranou ruky... ale Alena_In chce tu horní část plynovou, a tam jsem to dotykově ovládaný ještě neviděla (nesleduju to ale, momentálně jsem spokojená s tim co mám)

Alena_In určitě vyměnit celou pracovní desku a dát vestavné! matka má přesně tu kombinaci co požaduješ (trouba el., hořáky plyn) a je to relativně čistý vaření - teda pokud vaření na plynu tak lze nazvat...

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 15:42

Potrefenáhusa Ja teda nevim, jaky jsou vsechny moznosti tech displeju a ovladani, ale my mame starej sporak a nevyhoda je, ze s temi knofliky otacej a zapinaj ho deti. Driv v najmu me dotykac stval, ale ted uz jeho prinos vidim!

Online RoSa
10068 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 15:52

Karja voni existujou i takový čudlíky, co se "ponořej", ne?

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:03

RoSa Na to deti hned prijdou. Mam to doma a sporak mimo vareni radeji uplne vypinam za site.

Online RoSa
10068 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:04

ziginka fakt? hajzlíci mazaný!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:26

Alena_In U těch vestavěných spotřebičů je to úplně zvlášť. Mám elektrickou troubu a plynovou varnou desku. Vůbec spolu nesouvisí. U trouby se mi teď celkem líbí pyrolýza, kterou využiju na čištění trouby. Je to spíš taková pohodlnost než vychytávka. Stejně tak teploměr do masa, který se přímo zapojuje k troubě. Jinak mám na troubě spoustu programů, peču dost, ale je to asi jak se vším, používám dva. Klasiku a horkovzduch. 

Karja U plynových hořáků mám knoflíky nahoře a když byli kluci malí, tak tam nedosáhli. I kdyby dosáhli, tak se musí zatlačit knoflík dolů a držet při otočení aby šel plyn a zároveň ještě zmáčknout škrtátko, které je u knoflíků. A je to teda 20 let starý spotřebič. 

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:28

Karja No já prave jak mám desku zvlášť, tak ty čudliky jsou nahoře na ty desce

mame zapinal dotykovej sporák kocour, musela se naučit to vypínal úplně 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:36

Alena_In u vestavne plynové desky bude mozna potřeba i zasah plynaře, aby upravil přívod a uzávěr plynu do správné pozice. Loni jsme řešili stejnou situaci, začalo to vyměníme jenom ..., pokračovalo když už tak ještě ... a skončilo to komplet novou kuchyní.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:44

Potrefenáhusa s ovladanim dotykovyho sporaku nemam zadny problem. knofliky ani omylem. kvuli kockam na nem nenechavam stat hrnce, kdyz nejsme doma, ale i tak by se pocitam vypnul sam(prehratim nebo dobou)

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:52

viktorka_od splavu Mama má sklokeramiku, ne indukci 

já byla spokojena s tema čudlíkama, šly dobře sundat a deska umejt

ja bojuju s dotykacem i u pračky a susicky, sere mě to dost, klidně bych obyc čudlik

kamarádka zase strašně nadává na indukci, ze ji vadí ten zvuk, co to vydává, vono by bylo nejlepší si každou tu věc vyzkoušet, vono pak stejně asi záleží nejvíc na konkrétním modelu

49114 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:54

Potrefenáhusa jo, ten zvuk strasne vadi i znamymu, von to nevedel. ja si vsecko zkousim:-)

a treba dotykac u susicky je uplne jinej nez na te desce

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:38
Reakce na Potrefenáhusa:

ja bojuju s dotykacem i u pračky a susicky, sere mě to dost, klidně bych obyc čudlik

​Presne, presne. Blbé je, že bez dotykových tlačidiel sa tieto spotrebiče snáď už ani nepredávajú. Stačí kvapka vody a prepína sa to samo, keď sa sprchujem musím práčku blokovať a furt to pípa... Grrr. U sušičky len točím kolieskom,tam je to ok. 

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:35

Alena_In poloprofi zkušenost: pokud vaříte, i když jen občas, v prádelních hrncích, podívejte se po varné desce s hořákem na wok. Má velký výkon a vaření ve velkém je s ním nesrovnatelné co do rychlosti. Jestli samostatný sporák, nebo vestavné a je jedno, výhoda je zapalování plynu v knoflíku, ale to už snad mají všechny, litinové rošty na sporáku, v troubě vysouvací lišty a samočištění/pyrolýza.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 14:48

Díky moc všem za rady. Nakonec jsem se včera byla podívat v Ikea a dnes v různých elektrách a rozhodla jsem se pro vestavnou plynovou desku a elektrickou troubu. Malé děti a ani zvířata už nemáme, tak knoflíky neřeším, ale z praktických důvodů se mi na troubě líbí displej nebo ty zastrkávací čudlíky. 

V Ikea jsem se nadchla pro parní troubu, jen přemýšlím, jestli ji fakt využiju. Ale zase si to nekupuju na chvíli a pak se budou tlouct do hlavy jako moje máma, které před 2 lety stačila obyčejná trouba a teď přemýšlí, že ji vymění za lepší model.

Hořák na wok chci určitě, zapalování v knoflíku mají asi všechny desky. Soused je plynař, o výměnu bude postaráno.

Jen se trošku děsím toho, že jsem chtěla jen vyměnit sporák, teď už plánuju vestavný, výměnu pracovní desky i digestoře a manžel říká, že rovnou překachlíkuje celý varný kout...

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 14:52

Alena_In .. no a když už bude kuchyn odstavená kvůli kachlíkům,  přese ji tam nebudeme vracet .... Už máš stažený plánovač?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 15:01

Potrefenáhusa viktorka_od splavu Ten hvízdavý zvuk na indukci dělá méně kvalitní nádobí, pořádný litinový krnec s tlustým dnem to nedělá.

Problém indukce vidím i v průměru dna, třeba hrníček s průměrem 14 cm, mi indukce odmítne. Všechno nádobí mám od průměru 20 cm, vejš. Výhoda je ale zdvojení dvou varných ploch, ovál.

49114 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 15:49

Kan na ty maly prumery existuje "redukce"-shanela jsem kvuli mokka konvicce:-) jinak hluci nam nadobi s neprilnavou vrstvou co ma zabrouseny dno deklarovany na indukci a pritom se kolikrat moc nechce chytnout. ja v nich ale varim rada a nevadi mi to. nekomu ale vadi ten zvuk obecne a to je tam vzdy

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 16:28

Čeká mě pohřeb (kondolovat asi netřeba), ale nemám ani parodii na černý kabát ... Byl by přípustnej tmavě modrej spacák (ale má tu chlupatinu kolem krku), nebo je to úplně mimo? A dítě má jen žlutou bundu, ach jo

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 16:40

MP Meri spacak s chlpatinou bude urcite stacit , u deti je farba bundy vazne nepodstatna. 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 16:51

MP Meri Deti se do smutku neoblekaji a ve spacaku bych sla, mi prijde, ze k tem zimnim vecem je ten pohrebni dresscode milosrdnejsi, ze se tak nejak chape, ze ne kazdej ma cerny teply kabat;-).