"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 10:31

crazydaisy Děkuji, hlavně za tip na volně prodejný myorelaxant. Večer jsem si dala el.dečku , namazala Ibalginem a bylo to velmi příjemné. Ráno ovšem jen malé zlepšení. Cítím, že předklon by stále nebyl dobrý nápad, ale koleno k hrudníku už dám. Až to pomine, zařadím pravidelně nějaké cviky na záda, případně pravidelnou jógu. 

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 10:34

Dadoo Děkuji, zázraků není nikdy dost a i když ten přípravek třeba nebudou mít v "naší" lékárně (mám pocit, že tady fakt mají jen základní materiál ), tak jej objednám,  protože se doma určitě neztratí.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 09:22

Jeden blbej ... chodím často s kočárem uspávat na hřbitov. Po nedávným větru jsem si všimla u několika hrobů popadaných květin. Tak mi to nedalo a nenápadně jsem je postavila. Jak jsem šla dál, potkala jsem několik nafoukaných odpadku, které jsem sebrala a popadaných svíček. Jedna byla očividně čerstvě sfouknutá, tak mě nejdřív napadlo ji zapálit, ale pak najednou jsem znejistěla, jestli se tohle vůbec smí? U nás v rodině se na hřbitov nechodí, chodí jen babičky a samy, takže já vlastně vůbec nevím, absolutně netuším, jaké jsou "hřbitovní zvyky". Možná je to práce správce hřbitova? Nabo kdo vlastně sbírá všechny ty vypálené svíčky atd.?

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 09:29

MP Meri Přijde mi to naopak milý, vypálený svíčky si sbíráme a vyhazujeme sami při další návštěvě. Ale známí, co mají hřbitov ve městě, tak hodně nadávají, protože jim tam pokaždé kytky, květníky a vázy kradou 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 09:39

MP Meri na rodinném hrobě si to obstaráme sami, maminka tam chodí často. Ale popadany věci u sousedů posbiram a narovnam, v létě jim zaliju kytky. Nevyhazuju nic, ani vypálené svíčky.

Offline Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 11:05

v naší vesnici máme hodně malý hřbitov. Často jsem tam chodila s vnukem i když tam nemáme nikoho. Vnuk cca tři roky tam rovnal ty popadaný vázy květináče, svíčky.

Dokonce to došlo tak daleko, že chtěl přesunovat vázy z hrobů kde jich měly hodně na ostatní. Aby to bylo spravedlivé.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 11:09

U nás taky porovnám kytky i sousedům a ano, kluci když byli malí, taky přesunovali z hrobu na hrob. Mimochodem jednu dobu měli hřbitov velmi oblíbený a to nejen na Dušičky. (venkovský hřbitov)

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:21
Offline stes
9039 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:47

Mne babicka jako malou na hrbitov brala casto. Pamatuju si, ze se mi tam libilo a chodila tam hrozne rada. Fascinovali me ti holoubci s vyvrácenymi hlavickami. 

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:51
Reakce na MP Meri:

.. chodím často s kočárem uspávat na hřbitov...

​Já chápu, jak jsi to myslela, ale tohle mě pobavilo 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:54

Samantha se smejes , ale ja taky chodila, ticho, malo lidi, pekne chodnicky, v lete stin

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:56

Candance A všichni hezky spinkaj... 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:57

Samantha je to tam takove uspavajicj

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 12:57

Candance Mne tam máma taky jezdila v kočáru uspavat, ono je tam okolí kopcovatý a žádný takový příhodný místo tam není 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 16:41

Candance Mne hrbitovy uplne desi, vubec tam nemuzu chodit. Nastesti uspavat nikoho nemusim...

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 17:27

stes já chodila hlavně s dědou. Napřed na hrob babičky, kde jsme zapálili světýlko a pak procházkou po hřbitově. Byl tam klídek...měla jsem několik oblíbených hrobů s holoubky a jeden s letadlem s ulomeným křídlem, tak ty jsme museli vždycky obejít.

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 19:35

blbej dotaz i obrazek... Potrebuji sehnat toto, myslim ze to jeste svítí. Ne nutne do vanoc... Uz jsem prošla net, ale nic. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 20:32

Tak dík, píšu si rovnat kytky možno, uklid hrobu nechávám na majitelich  teda jako pozůstalých, rozumíme si.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 20:34

MP Meri nooo.. s temi majiteli ja kdyz jako mala chodivala na hrbitov s prababickou, poucila me, ze na cizi hrobecky nesmim slapat ani z nich nic brat, kyticky trhat.. jinak mrtvy vytahne ruku z hrobu a stahne me dolu! bububu!

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 22:24

viktorka_od splavu

Což mi připomnělo, jak jsem jako malá chodila s babičkou na vsi na hřbitov, malý starý, hroby porostlé i trávou, a babička mě napomínala, když jsem chodila přes ty hroby napříč  "neběhej tam, šlapeš mrtvým po hlavách".