crazydaisy Děkuji, hlavně za tip na volně prodejný myorelaxant. Večer jsem si dala el.dečku
, namazala Ibalginem a bylo to velmi příjemné. Ráno ovšem jen malé zlepšení. Cítím, že předklon by stále nebyl dobrý nápad, ale koleno k hrudníku už dám. Až to pomine, zařadím pravidelně nějaké cviky na záda, případně pravidelnou jógu.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Dadoo Děkuji, zázraků není nikdy dost a i když ten přípravek třeba nebudou mít v "naší" lékárně (mám pocit, že tady fakt mají jen základní materiál
), tak jej objednám, protože se doma určitě neztratí.
Jeden blbej ... chodím často s kočárem uspávat na hřbitov. Po nedávným větru jsem si všimla u několika hrobů popadaných květin. Tak mi to nedalo a nenápadně jsem je postavila. Jak jsem šla dál, potkala jsem několik nafoukaných odpadku, které jsem sebrala a popadaných svíček. Jedna byla očividně čerstvě sfouknutá, tak mě nejdřív napadlo ji zapálit, ale pak najednou jsem znejistěla, jestli se tohle vůbec smí? U nás v rodině se na hřbitov nechodí, chodí jen babičky a samy, takže já vlastně vůbec nevím, absolutně netuším, jaké jsou "hřbitovní zvyky". Možná je to práce správce hřbitova? Nabo kdo vlastně sbírá všechny ty vypálené svíčky atd.?
MP Meri Přijde mi to naopak milý, vypálený svíčky si sbíráme a vyhazujeme sami při další návštěvě. Ale známí, co mají hřbitov ve městě, tak hodně nadávají, protože jim tam pokaždé kytky, květníky a vázy kradou
MP Meri na rodinném hrobě si to obstaráme sami, maminka tam chodí často. Ale popadany věci u sousedů posbiram a narovnam, v létě jim zaliju kytky. Nevyhazuju nic, ani vypálené svíčky.
v naší vesnici máme hodně malý hřbitov. Často jsem tam chodila s vnukem i když tam nemáme nikoho. Vnuk cca tři roky tam rovnal ty popadaný vázy květináče, svíčky.
Dokonce to došlo tak daleko, že chtěl přesunovat vázy z hrobů kde jich měly hodně na ostatní. Aby to bylo spravedlivé.
U nás taky porovnám kytky i sousedům a ano, kluci když byli malí, taky přesunovali z hrobu na hrob. Mimochodem jednu dobu měli hřbitov velmi oblíbený a to nejen na Dušičky. (venkovský hřbitov)
Mne babicka jako malou na hrbitov brala casto. Pamatuju si, ze se mi tam libilo a chodila tam hrozne rada. Fascinovali me ti holoubci s vyvrácenymi hlavickami.
.. chodím často s kočárem uspávat na hřbitov...
Já chápu, jak jsi to myslela, ale tohle mě pobavilo ![]()
Samantha se smejes , ale ja taky chodila, ticho, malo lidi, pekne chodnicky, v lete stin
Candance A všichni hezky spinkaj...
Samantha je to tam takove uspavajicj
Candance Mne tam máma taky jezdila v kočáru uspavat, ono je tam okolí kopcovatý a žádný takový příhodný místo tam není
Candance Mne hrbitovy uplne desi, vubec tam nemuzu chodit. Nastesti uspavat nikoho nemusim... ![]()
stes já chodila hlavně s dědou. Napřed na hrob babičky, kde jsme zapálili světýlko a pak procházkou po hřbitově. Byl tam klídek...měla jsem několik oblíbených hrobů s holoubky a jeden s letadlem s ulomeným křídlem, tak ty jsme museli vždycky obejít.
blbej dotaz i obrazek... Potrebuji sehnat toto, myslim ze to jeste svítí. Ne nutne do vanoc... Uz jsem prošla net, ale nic.
Tak dík, píšu si rovnat kytky možno, uklid hrobu nechávám na majitelich
teda jako pozůstalých, rozumíme si.
MP Meri nooo.. s temi majiteli
ja kdyz jako mala chodivala na hrbitov s prababickou, poucila me, ze na cizi hrobecky nesmim slapat ani z nich nic brat, kyticky trhat.. jinak mrtvy vytahne ruku z hrobu a stahne me dolu! bububu!![]()
Což mi připomnělo, jak jsem jako malá chodila s babičkou na vsi na hřbitov, malý starý, hroby porostlé i trávou, a babička mě napomínala, když jsem chodila přes ty hroby napříč "neběhej tam, šlapeš mrtvým po hlavách".
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje