"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 14:38

Pinot Noir ziginka ted jste me zmatly....zvysuje se to kazdymu, kdo aktualne pobira nebo pobirat zacne, nebo ne? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2020 14:50

711990 to jo, ale Pinot, karja a další stejně jako já povily druhé dítě před čtvrtými narozeninami prvorozeného a zároveň před koncem roku 2019. Doufám, že jsem to napsala pochopitelně. O to navýšení jsme přišli na to první dítě.

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 14:54

Evaeva

NNo tak jako tohle už beru jako vtip. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2020 15:01

dzizisketajá nejsem nijak ublížená, beru to jako fakt. Kdybych už měla brát v tomhle ohled na peníze, tak dítě jsem si přeci pořizovala za podmínek, které platili v době jeho početí. Pak už s tím nic nenadělám, i kdyby přidávali nebo ubírali, kolik chtějí. Faktem ale taky je, že kdybych si druhé dítě pořídila o pár měsíců později, tak těch 80 tisíc dovyberu. Ve skutečnosti peníze od státu při mém rozhodování nehrály žádnou roli.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 15:13

Evaevano ale kdyz cerpate materskou na druhy dite, tak byste stejne nemohli cerpat rodicovsky prispevek na prvni, ne? Ja tomu teda moc nerozumim, ale neprijde mi to moc logicky....ale.jako zadnej flejm, jen mi nedoslo ze tim myslite to prvni.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2020 15:16

711990 ne, čerpat lze jen na nejmladší dítě v rodině, rodičák a mateřská nemůžou být souběžně.

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 15:39

Ja teda myslela to druhy - rodicak jsem na nej vycerpala moc rychle, takze se me zvyseni netyka, ackoli dite jeste 4 roky nemelo. Na prvni dite jsem taky nestihla vybrat vsechno, ale to si nestezuju, s tim jsem pocitala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2020 15:42

ziginkajo to je ta druhá varianta, to taky zamrzí. Já na první vybrala všechno, co bylo dostupné v té době, to jsem zvládla.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:09

dzizisketa Hele, mne je to treba ukradeny, ale stejne vsak to maly dite porad mam, do prace nechodim, takze mne naopak nedava smysl, ze se na to prvni nic nedostane, kdezto ti, co jsou doma uz rok treti klidne jo. Ale tak materska je asi prijem pro me a ja ziju furt nastejno, ze jo, rohliku snim stejne at mam deti dve nebo pet;-).

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:15

Karja Hele, to mi teď připomnělo, že teda netuším, jestli je v Japonsku nějaká mateřská/rodičák, budu to muset zjistit, ale jinak každé dítě dostáva od státu přídavky, bez ohledu na příjem rodičů cca 1500 na jedno dítě. I my jsme dostali! 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:16

711990 Jo, vždyť jsem tele, neměla bych nárok kvůli mateřské. Ale mně šlo o ty, co nárok mají - čtu a poslouchám už moclikátý rozbor toho dopisu, který jsme dostali k navýšení. Ten byl podle mě jednoznačný a co je nebo není potřeba udělat, je z něj normálně pochopitelné. 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:22

Garfie To jsi mi připomněla, že jsem nedávno četla knížku Deník japonské manželky, kterou napsala Češka, a dostal mě popis porodnice v Japonsku. Rodičky si vybíraly, v jakém stylu chtějí pokoj (historický, růžový, květinový nebo tak nějak), vypadal prý jak na zámku. Součástí pobytu byla i večeře pro šťastné rodiče, hlídání zajištěno. Na druhou stranu děti se kojily ve stanovenou dobu a hromadně, pěkně všechny matky pospolu. Docela zajímavé

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:29

Pinot Noir To asi nebude úplný standard, neboj

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:38

Garfie Přišel mi hlavně vtipný ten kontrast, na jednu stranu luxus, lázně, večeře, na druhou stranu dost přísná organizace, rozpis kojení, děti myslím nebyly s matkami na pokojích...

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 16:52

Pinot Noir Jo, ale to si myslím, že je typické. Oni na jednu stranu vyžadují dost kázeň a jsou k tomu vedení odmala-a já se při tom počtu lidí ani nedivím, ale na druhou stranu si umí dost dopřát, asi prostě potřebují rychle vypnout a zrelaxovat. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 17:01

Pinot Noir jezis v pohode, jen jsem to nejdriv nepochopila:) ale je to zajimavy, ze to na tebe vyskakuje. Ja ani nevedela, ze je to schvaleny, v my bubline nikde nic!:)

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 18:02

Karja

Rodičák dostáváš na nejmladší dítě (děti v případě vícerčat), takže ty bys to stejně nevyčerpala, ani kdyby se malá malá narodila o pár měsíců později

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 18:14

dzizisketa Ja aspon vycerpala ten stary:-D Ja se priznam, ze jsem sla na pracak zvysit mesicni prispevek pomalu driv jak na gyndu! No nakonec nesla, sla jsem tam asi pet minut po kontrole;-). Ale myslim to tak, ze matky dcerinejch vrstevniku si ten benefit poberou a ja tim, ze mam deti brzo po sobe jsem trochu ,,osizena,,. Nedivim se, ze nekoho to sejri hodne, kdo treba do te kapsy ma fakt hloubs 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 18:18

prosím o pomoc pro technologická polena :/

potřebuju najít někoho, kdo nemá facebook, na messengeru. messenger mám na tabletu, tam tu osobu vidím. jenže na tabletu nedokážu psát, takže potřebuju, abych ho našla na notebooku. a teď ten mega blbej dotaz. když to hledám přes messenger ve facebooku na notebooku, tak tu osobu už nenajdu. proč? musím to hledat nějak mimo facebook? nesmějte se mi pls :/ 

Offline andry spravce
2934 příspěvků moje polička 08. ledna 2020 18:18

Muzete nekdo prosim doporucit kadernici/kadernika v Brne? Jde mi hlavne o strih.