711990 U mňa je paralen fajn na teplotu. Užívaš ho i na bolesť hlavy napríklad?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
paktofonika no ted jo...v mnozstvi 1g v kombinaci s magnesiem to jakz takz funguje. Ale kdyz sem jeste mohla, tak na vsecko jedine Nimesil!
A jeste nalgesin docela usel.
Dakujem vam zainformaciu. Akosi mi to uniklo, mne ine na hlavu nezabera, tak to necham na osud.
Inak este stale nemam auto, mechanik druhy krat rozobral motor a vcera volal ze je chory. Takze urcite teraz k nemu nepojdem a zacina mi to pekne chybat.
Ja viem ze su dolezitejsie veci teraz ale stve ma to.
711990 Nimesil mi doktor predpísal, keď ma seklo v krížoch. Nikdy ma nenapadlo si ho dať na bolat hlavy...
711990 no ja ani nevim, jestli Zentiva vubec vali nejaky originaly (a jestli jo, tak minimum). Sak ale Paralen je dobrej ![]()
No ono jedna vec ibuprofen, ale jsou tam i dalsi leky ktery treba tedy v CR uziva dost lidi, ktery muzou mit obdobny ucinek. No jsem sama zvedava, zda se hypoteza potvrdi ![]()
Lama_z_Lana tak kdybys neco nastudovala dej vedet, tady v mediich taky zverejnili, ze oficialni stanovisko WHO je ze nebrat.
CBC ted pustila ven, ze spekulace o tom, ze teplejsi klima zpomali nebo zabrani prenosu se pravdepodobne nepotvrdi, vzhledem k narustu pripadu v Indonesi, Malajsii, Thajsku a na Filipinach. Chjo.
A ted mi prisel email od jedne radikalni skupiny, ze protesty proti zamorskejm lodim odkladaji na nejdriv cervenec, protoze hura covid a jak nas to s nima stmeli a diky za to. No na facku!!
Docitala jsem tady postupne a nejvic me sokovalo (...nebetycne nasralo) jak pisete o tom, ze lidi kradou zasoby z nemocnic, respiratory a desinfekci, pro ARO atd. To je fakt STRASNY!! Jenom doufam, ze v tomhle je to tady trochu lepsi, mam dost kamaradu ve zdravotnictvi a zatim jsem o nicem neslysela, ale rousky nejsou povinne, zatim.
0zero7 a po brně chodí s falešnou sbírkou na nemocnic sv. anny (myslím) kvůli koronaviru.
nechápu, že náš stát je tak ubohoučkej, že tento odpad v nějakém zkráceném řízení bez možnosti odvolání s ohledem na výjimečný stav nedostane výjimečný trest.
0zero7 no ono neni moc co, ta hypoteza je zalozena na tom, ze ibu by mel zvysit koncentraci jednoho receptoru v tkanich (dostvprave plice), ktery slouzi jako vstupni brana pro koronavirus do bunky. Takze vic receptoru=vic moznosti koronaviru napadat a mnozit se. Ten virus ten receptor taky nejakym zpusobem pozmeni coz ovlivni dalsi fyziologicky funkce v tele. Coz ono to smysl dava, to jo, otazka je do jaky miry to spolu fakt koreluje.
Lama_z_Lana diky moc za podrobnejsi vysvetleni, to smysl teda dava!
mam dotaz na MP Marge jak jsi na tom? Psalas, ze chodis do prace za tou tvou skupinou, jak to u vas vypada?
0zero7 jo no, jen ibu a dalsi NSAIDs nejsou jediny, ktery ten receptor zvysujou. Podle te studie muzou byt v trochu vetsim riziku i pacienti s diabetem nebo uzivajici urcity leky na vysokej tlak (ace-inhibitory). No, jsem fakt zvedava, kam se to posune.
Lama_z_Lana Jooo, u Paralenu je to fuk, jinak si ale davam na generika trochu pozor. Napr. u antiepileptik to udajne byva velkej rozdil.
711990 jasny, jsou lidi co muzou uzivat kazdej mesic jiny generikum a pak lidi, ktery jsou citlivy na sebemensi zmenu. To se proste musi individualne vychytat.
Lama_z_Lana a pak je tu samozrejme placebo. Trvalo mi pul roku nez jsem uverila, ze Aulin je stejne funkcni jako Nimesil![]()
Lama_z_Lana no do pr... to je blby teda, leky na vysokej tlak ma hodne lidi, ja je mela chvilku, dali mi misto toho ivabradine, protoze nemam vysokej tlak, jen rychlej srdecni rytmus. Tak bych si mela asi nekde zjistit, jestli to patri do te skupiny o ktere pises.
Nevim jestli to pod ty inhibitory patri. Ja davam bacha akorat na efedrin v lecich na rymu apod, tomu se po zkusenosti se sprejem do nosu vyhybam, to byl des jako.....
0zero7 nepatri, ale ohledne toho bych fakt zatim nepanikarila!!!
Lama_z_Lana Je, dik, jsi zlata. No to ne, ja jsem systematickej realista. Tak nehystercim teda vubec, ale nejakej vyvoj sleduju celkem poctive :) radsi fakticky info at jsem pripravena, kdyby neco, pokud neni potreba, odlozim a je to.
rasaNori mě na hlavu taky zabírá jen ibalgin a ne paralen, takže vždycky těhotenství je problém, obzvlášť když se mi ty bolesti v těhotenství zhoršují a objevila jsem že mi zabírá migralgin. je to paracetamol, kofein a kyselina salicylová.
Sairon diky dneska jedu na polikliniku tak se tam zeptam. Doufam ze nebudou taky vybrakovani...
Saironten migralgin ale v tehotenstvi neberes ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.