barbucha tak to je doufám zatím nesrovnatelný, slyšela jsem příběh o jedný něčí známý, která měla v Rumunsku těsně před revolucí autonehodu a skončila se zlomenou nohou v nemocnici - v tý nemocnici prej nebyl ani jeden jedinej rentgen, žádný léky a léčili dobrým slovem, jídlo jí nakonec nosili nějaký hodný lidi, co se slitovali.......
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa jojo, mam byvalyho kolegu, Itala. Ten dela zaroven c officu v CR i v Rumunsku. A kdyz zacala korona, prohlasil (cesky) ze on uz tam nepojede, protoze az to tam prijde, budou rumuni uplne v prdeli, protoze nemaj zadny normalni nemocnice....
Sweet Potatokolaps to není jen za cenu toho, že jsme se v podstatě vykašlali na všechno a řešíme jen koronavirus. moc toho nefunguje, se podívej na reálné příběhy místních uživatelek.
v okamžiku, kdy se zdravotnictví nestará o lidi s pooperačními stavy a nechává je, aby si poradili sami, to určitě není pouhý šlendrián.
V tom dokumentu jsem slyšela doktorku, která si stěžovala, že bez peněz do špitálu nelez... a že si kolegové schválně vybíraj oddělení, na kterým jim pacienti nosej nejvíc peněz
A ty chudáci popálený tam leželi v postelích po dvou!
Ale já to dávala jako příklad původně, že my se eště pořád máme vo kapku líp
Nicméně eště chvíli laskavý péče vlády, a budem na tom stejně.
Jiná Realita Zas aby to bylo vyvážený, jsem po operaci a normálně všechny kontroly probíhaj podle (předkoronovýho) plánu, na ambulanci je teda místo tří doktorů jeden a recepce příchozí lidi selektuje a některý posílá pryč. Jak tu někdo psal, nemam zatim pocit že mít teď infarkt/ slepák/ cokoliv akutního by bylo kritický
Jiná Realita tak ja abych pridala neco optimistickeho, tak nam poslala zubarka zpravu, ze klinika funguje dal, jen prosi, at tam nechodi lidi v karantene, co cestovali a s nachlazenim. To same moje gynekolozka. Tam jsem byla pred 14 dny na prevenci a dokonce mi nabidla, ze kdybych neco potrebovala, treba atb, at se ozvu, ze ONA rozhodne nezavira jako praktici :) kamaradka byla na pohotovosti s anginou. Zatim nemam pocit, ze tu kolabuje zdravotni pece.
dynda Já mám teď jednu známou po slepáku a vše proběhlo úplně normálně. Jen jí dělali test na koronavirus. Náš zubař ordinuje, dokonce volal naopak synovi, že má na plánovaný zákrok naklusat. Na kožní stačilo poslat fotku, na ORL jsem se domluvila s doktorkou po telefonu. Jediné, kam jsem nešla, ale taky normálně fungují, je rehabilitace. Tam jsem spíš nechtěla jít já. My v práci též fungujeme. Ve svém okolí problém nevidím, pouze nedostatek ochranných pomůcek, takže omezení, kde je to potřeba. Otázka je, jak to bude vypadat později. Teď se jen nemocnice soustředí nejvíc na pacienty s koronavirem, což mi přijde pochopitelné.
máte někdo prosím tip na dobrého řezníka v okolí jiřího z poděbrad, nebo někde na cestě mezi náměstím míru na jiřího z pobědrad, popř. tam někde v okolí? díky
Renusatko jsem teď slyšela, že mezi našima špitálama si aktuálně různě vyměňují pacienty a činí přípravy, kdo se čeho ujme. tak doufám, že to nebude moc zapotřebí, achjo
Lamicka Renusatko můj zubař tedy moc neordinuje :( a já mám vypadlou plombu. jak dlouho vydržím, to nevím. původně se i ozval, teď už nekomunikuje.
otci není dobře, potřebuje jít do nemocnice, ale jednak by ho nevzali, druhak to tam stejně nemůžeme dát. jeho doktor ho seřval po telefonu, když chtěl aspoň předepsat antibiotika.
dvěma známým zrušili plánované operace a neumím si představit, kdy jim dají náhradní termín (protože na ten termín čekali půl roku, kde pak vezmou náhradní, když tma jsou zase jiní lidé, kteří čekali půl roku).
z mého pohledu klasická péče funguje tak nejvíc na půl plynu.
samozřejmě z pochopitelného důvodu, to vůbec nerozporuju. vaše pozitivní případy vám tedy přeju, já mám nějak smůlu.
viktorka_od splavu Já mám spolužačku v Itálii, v nejvíc zasažené oblasti a fakt si myslím, že tady lidi nemají ani přestavu, jak to tam vypadá. Jako záběry z těch nemocnic se občas objeví, ale i tak si myslím, že představit si to nikdo neumíme. Taky doufám, že nebudem nic akutního řešit a ostatní věci prostě počkají.
Náš pan doktor má jako druhou práci záchranku. Tam nastane kolaps možná dřív, protože říkal, že lidi je volají k úplným banalitám, když mají pocit, že dopoledne nemají kam jít. Většina to ani nezkouší řešit přes praktika a volání po třech dnech bolestí břicha, týdením kašli nebo fleku na noze jsou úplně běžné. Oni navíc musí ke každému jako k nakaženému v obleku a desinfikovat sanitky. Naopak říkal, že domluva kam je mají vozit problém není.
nolita Mikrofarma - nám. J. z Poděbrad - vždy tam měli výborné stařené maso + farmářské produkty...
euridike děkuju zkusím... a je to obchod, nebo tam jsou v rámci farmářských trhů?
nolita Je to klasický kamenný obchod - řeznictví + prodej farmářských produktů.
Alena_In Díky, jen, já to nechci na nohy, ale na ruce. Takže pudr, který se otírá není dobré řešení. Ten gel, který mám doma, udělá takovou neviditelnou suchou, drhnoucí, jak to říct, mikrovrstvičku?
Renusatko Kamarada jsem vezla s akutnim slepakem predminule pondeli, v utery odpoledne volal, ze uz je doma, pooperacni/propousteci vysetreni zadny. V patek vecer teploty, protoze se mu rana zanitila, takze nakonec dostal atb, ani nevim, jestli na dalku, nebo si ho dokonce pozvali zpatky do nemocnice... To neni moc standardni postup
Ja musim pochvalit kozni ve Vinohradske nemocnici. Tata ma jit jeste na kontrolu po operaci, puvodne jsem mela pokyn domluvit to pres mail v prvnim dubnovem tydnu. Vcera mi volala doktorka, ze vsechno zaridi, domluvily jsme termin tak, aby mu to vyhovovalo vzhledem k jinym navstevam lekare, poslala mi e-recept na masticku, na recepci mam pripravenou zadanku na vysetreni. A to jeste volala zpatky kvuli overeni toho terminu kontroly. Fakt mila, super pristup.
U nas zubar funguje(nastesti)ovsem praktik katastrofa......![]()
co sem dnes zazila nemam ani silu popsat.
Ono je to asi fakt jak kde. To, že naše poliklinika se všemi odbornými ambulancemi včetně odběrů nefunguje, je místní specialita. Moje obvodní si dala na své stránky, že funguje jen distančně a v případě angíny ať postižený zašle 4 snímky mandlí.
Dělá taky hemeroidy? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.