"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:40

barbucha Já zas přemejšlela, že by si z ní mohli vzít příklad i na gyndě

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:41

Jennyfor 

tvl

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:43

Jennyfor moje gynekoložka bere jen akutní případy a těhotný, ale nabízí možnost konzultace elektronicky i prostřednictvím videokonference :)

Ale jako já to fakt chápu, nemají ochranný pomůcky, dikybohu aspoň za tu možnost zavolat, konzultovat a nechat si poslat erecept. Já si tuhle dopisovala se svým praktikem a odpověděl mi po půlnoci o víkendu, jako fakt smekám! 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:48

žluťásek zato ja volala svojemu praktikovi a atb mi po telefonu napsat nechtel, ze pry si mam zaridit hlidani deti a dorazit osobne.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:51

rasaNori a ještě je potřebuješ? Že by sis koupila streptest a zavolala mu výsledky? 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:52

žluťásek No bať  však já zdravotníky jako celek obdivuju a smekám. 

A to distanční ordinování by mi v některých případech vyhovovalo i do budoucna.

Kolikrát sama vím, co bych potřebovala nebo co by to asi mohlo být, nějaká prkotina, kterou už jsem měla nebo něco chronického a návštěvu lékaře odkládám s vidinou nacpaný čekárny a ztráty času. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 14:52

žluťásek uz ne, ale byl to velmi vesely telefonat.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 15:14

SolathisStandadní postup teď očekávat nejde. Osobně bych vítala, že jsem v nemocnici co nejkratší čas, asi proto, že do toho trochu vidím a určitě je to teď místo s největším rizikem, že se člověk nakazí. Komplikace kamaráda mě mrzí, ale nám syna před několik lety, když mu bylo 13, pustili po slepáku domů taky hned. V neděli odpoledne ho operovali, v úterý večer byl doma.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 15:30

euridike díky :)

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 15:54
Reakce na Mirka:

Alena_In Díky, jen, já to nechci na nohy, ale na ruce. Takže pudr, který se otírá není dobré řešení. Ten gel, který mám doma, udělá takovou neviditelnou suchou, drhnoucí, jak to říct, mikrovrstvičku?

​Aha, já jsem to nějak blbě četla. Tak to neporadím... :-(

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:11

Alena_In já to tam nepsala, moje chyba. Ale přípravek na nohy by to nejpravděpodobněji  splňoval.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:18

Renusatko Furt to bylo od nedele do utery, tady jsem ho tam v pondeli po poledni vezla a v utery ve dve uuz mi volal, ze je doma. A komplikaci po slepaku se dost bojim, manzelovi nechali v brise tampon, malem umrel (a ma hnusnou jizvu, to vzal teda cert).

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:21

Solathis "jsem ho tam v pondeli po poledni vezla a v utery ve dve uuz mi volal, ze je doma"

to snad ani nejde? to ho poslali dom hned jak se probral z narkozy, nebo operujou i vecer?:-O

Online Sweet Potato
40424 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:36

viktorka_od splavu Tak akutní případ samozřejmě vezmou hned, jak to jde, mne takhle aspoň kdysi operovali na noc (v 8.měsíci) a dítě taky v podvečer, v podstatě hned po příjmu. Ale druhý den doma?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:43

viktorka_od splavu taky sem byla operovana vecer....na tom neni nic divnyho.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:55

viktorka_od splavu Prekvapive se akutni pripady operuji 24 hodin denne. O tom, jak rychle se jde na sal rozhoduje samozrejme zavaznost, pak take vytizenost salu (nekde je k dispozici jen jeden tym, tam se musi dooperovat). Apendicitida se operuje vzdy tentyz den, idealne do par hodin pri prijeti max. 

Online notna
9452 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:55

Solathis Jestli mu to dělali laparoskopicky, tak to asi není úplně nestandardní. Já měla laparo zákrok v břiše před 11 lety a druhý den jsem měla jít domů. Ale omdlela jsem na chodbě s tlakem 60/30, tak si mě tam nechali 3 dny.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 16:58

Jos jo, jasne, ja prehlidla to akutni, mne taky brali slepak vecer, vezla me sanita z pionyrskyho tabora:-)) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 17:15

Solathis To je těžký, říkám, že teď nic není standardní a ani to člověk nemůže očekávat. Pořád to určitě není jak v Itálii, kde se ani s tím slepákem nemusíš na sál dostat a můžeš jet spoustu kilometrů do jiné nemocnice. Ale opravdu kolapsem zdravotnictví bych to u nás nenazývala.  Komplikace po jakékoli operaci můžou být i mnohem později. 3 týdny mi říkali, že moje potíže jsou normální a potom reoperace slepáku na poslední chvíli. 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 01. dubna 2020 17:19

Solathis "jsem ho tam v pondeli po poledni vezla a v utery ve dve uuz mi volal, ze je doma"

to snad ani nejde?

​Takhle se to v USA dela uplne bezne

Cimz netvrdim, ze to je ten nejlepsi pristup. Ale tady se s tim proste nemazou.