Zina
To mi připomnělo Přátele - jak se Chandler koupal s parníkem, aby měl i ve vaně plné voňavé pěny chlapácký pocit!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Kamarádce hacknuli fcb účet a rozesílá na naše timeline blbosti. Může s tím jako majitelka účtu něco udělat?
barbucha mno..nemá šanci..nevim jak ty lehký případy, ale u těžkej někdy nestačí ani heparin kont..ale to že je covid protrombogenní se ví no
barbucha Osviceni praktici rizikovejsim davaji. Ale vezmi si, ze cast lidi bere jine redici leky a dalsi uz nemuzou jen tak z voleje dostat. Pak je to otazka davky, jak pise Ounz a jeste ty lidi musis zaskolit, nejde ordinovat po telefonu. Dat to vsem uplne nejde, to by myslim za chvili injekce dosly globalne. Plus baleni 10 stoji 500, na recept nic, ale ty naklady pojistovny jsou vysoky.
No asi myslel ty lehčí samozřejmě. Jos Já o tom ještě neslyšela, i když se to prakticky nabízí samo... ale jak se ten náš doktůrek rozčiloval, tak to asi neni ještě úplně všude. Ty lidi, co už berou kila kdovíčeho, jsou na tom samozřejmě hůř... on myslel asi jako prevenci pro ty normální, jako dostávat to tak nějak rovnou s acylpyrinem ![]()
barbucha Sleduju na FB par praktiku, a ti ho predepisuji. Samozrejme neodhadnes vsechny idealni kandidaty...tak jsem doufala, ze jich to dela uz vic, ale situaci neznam.
barbucha já beru celou kovidovou dobu Stacyl ... bez receptu, za pár korun... v podstatě jak cca 1/4 Aspirinu
RoSa Já ho beru, protože musím (teda anopyrin, ale to je to samý), ale teda že bych si něco takovýho sama jen tak sama naordinovala, tak to bych si ho asi nenarodinovala.
Zina tak my jsme v rodině srdcaři, no... doktor o tom ví samozřejmě
barbucha jak je to u praktiků opravdu nevím. Fakt je, že to riziko trombozy u toho onemocnění je vysoký
Zina já jsem si teda ten 100 mg aspirin sama naordinovala, no resp. jsem na horečky primárně brala aspirin C a když ty odezněly, prešla jsem na pár dní na tu antizrazlivou dávku.
Aspirin není úplně fajn na žaludek, ale za měsíc me nezabije na rozdíl od toho trombu.
No, svinstvo strašný.
Zina Ach, ten parnik jsem jako mala mela, kde je mu konec...
barbucha jak jsem psala, já ty injekce dostala jen jednorázově kvůli delšímu letu, při kratších letech si vystačím s kompreskama, jak ale píšeš, že by to měli užívat lidé s covidem, tak "sranda" je, že prakticky v celé Praze nebyl mně napsaný Fraxiparine k sehnání, v Benu i v Maxovi jen na objednání, ale to už jsem nestíhala, v menších lékárnách říkali, že jsou zastavené dodávky, nakonec jsem sehnala poslední balení ve VFN...takže bůhví, jak to vůbec je se zásobami tohoto léku.
Jinak by mě zajímalo, co si mají vzít na předcházeni trombóze při dlouhém sezení v letadle/busu lidi, kterým lékař žádné injekce nenapíše? Je možné brát ten aspirin protect nebo spíš klasický? Muže při delším letu dost bolí nohy, ale jeho doktorka mu nic napsat nechce, že prý je ještě mladý a nemá trombofilní sklony
To by ti asi poradila Ounz, Jos a další zde přítomný. Nejlíp ovšem jeho doktorka, ale pokud se s tím nechce spokojit, může konzultovat jinde ![]()
Bolej ho nohy jako že fakt bolest? Nebo je to jen nepříjemný? Já mám ty tzv. "nervózní" nohy nebo jak se to označuje, a je to děs jak je to hnusnej pocit právě při delší cestě, ale bolest jako taková to neni...
Mermaid tak pokud není trombofilik, tak se radí klasický, kompresní punčochy, pít a často chodit nebo cvičit aspoň nohama. A samozřejmé dle doktora..zas aby si před vstupem do letadla všichni jako jeden muž píchli clex mi přijde trochu přehnaný. A dodávky léků obecně občas váznou, když je výpadek na lince, výpadek materiálu a teď v době covidu..vázne všechno a asi se fakt píše víc. Obecně maj tyhle věci stopro nemocniční lékárny, nebo aspoň unfo, kdy to přijde.
Mermaid Ještě se na dlouhé lety nerizikovým, proti otokům, doporučuje Aescin.
.
barbucha jeho doktorka mu právě řekla něco v tom smyslu, ať si nevymýšlí, když nemá diagnostikované žádné trombofilni mutace nebo jak se tomu říká, že si má vzít ponožky s volným lemem a v průběhu letu je procvičovat. To mně přijde málo. Má pocit těžkých nohou a lehké otoky, vysloveně bolest to není, ale teď jsme letěli 8 hodin a to mi prostě přijde bez jakékoliv ochrany trochu rizikové pro každého. Zkusím se zeptat své doktorky, až bude mít dobrou náladu, jak je to s tím aspirinem ![]()
Ounz jasně, ty injekce jsou extrém, proto by pro muže bylo lepší si vzít nějakej aspirin, pokud by to fungovalo. Právě ty injekce neměl ani Motol, sehnala jsem ho až ve VFN, navíc jsem 2 týdny před tím nemohla zkontaktovat doktora, co mi ho slíbil napsat a onemocněl, prostě se mi to sešlo v blbou chvíli, kdy jsem měla recept a asi 10 hodin na jeho vyzvednutí
Sweet Potato neznám, najdu si
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí