"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 15. června 2023 10:22

bublifuk jo a mě boleli ruce a nohy a vypadá, že to byl streptokok. Výtěr z krku sice negativní, ale Aslo zvýšené. ATB zatím vypadají, že pomohla. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2023 10:32

continuity jo, to kafe a další věci je spíš taková akutní pomoc okolo těch bouřek, když je ti na omdlení.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:00

continuity Evaeva jo, je pravda, ze kafe pomaha jen chvili, ja prave vypozorovala, ze mi nejvic pomuze po ranu u takoveho toho stavu "jsem tak unavena, ze asi nedojdu ani do koupely"

bublifuk jeste me napadla EB viroza, mame se rozjizdi unava kazdy rok ve stejnou dobu. Krom vyse zmineneho bych se zamerila i na psychiku, jestli mas dlouho stres nebo treba obavu o zdravi, tak ta unava muze byt z toho. U me zacatek uzkosti zacinal silenou unavou, uplne me vypinalo telo, usinala jsem ve stoje. Trvalo to nekolik mesicu, kdy jsem litala po doktorech.  Tlak mam nizky celozivotne, ale tohle byla jina unava. 

Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:56

Lamicka mě ešte občas kafe udělá paradoxni reakci, že mám hned po něm útlum a fungovat začnu za půl hodiny. Hlavně po obědě teda. Ráno na prázdnejsi žaludek tolik ne. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 15. června 2023 13:34

Lamicka continuity díky za tipy, zaměřím se na to a ještě dojdu k doktorce. Tlak mám nižší asi celoživotně, k doktorovi moc nechodím, ale vždycky byl naměřený nižší.

Evaeva krev mi zkoumali naposledy na podzim, vše bylo v pořádku (kromě té boreliozy).

Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 15. června 2023 13:43

bublifuk no ale problémy si začala mít až teď? 

By to na nizky tlak nesvadela, pokud je to novinárom stará.

Mimochodem seois si všechny příznaky a řekni jim to všechno. Že bolí ruce a nohy, mi taky nepřijde úplně v pohodě. 

A ta borelióza se prelecila nebo jak? To taky umí být pěknej previt. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. června 2023 13:49

bublifuk a ekg ti delali? Jeste jedna vec me napadla, moje mama mela infarkt i s celozivotne nizkym tlakem. Bylo ji dlouho blbe, byla unavena a byl tam. Vsichni se hrozne divili, ze zrovna ona. Stejne ta borelioza muze delat paseku. 

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 15. června 2023 16:40

bublifuk - přihodím ti další možnost - nedostatek jódu.  

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. června 2023 06:10

continuity vloni v létě jsem to přičítala vedru a stresu. Když se na podzim nic nezměnilo, tak jsem šla k doktorovi. Na boreliozu jsem brala antibiotika, ale vubec nevim kdy jsem ji mohla chytnout. Díky za podněty.

Lamicka tak EKG mi nedělali a tohle by mě asi nenapadlo. Snad už je mamince dobře.

jitřenka to by z krve nezjistili, při běžném rozboru?

Ještě jednou díky. S doktorama mám nulovou zkušenost. Byla jsem u doktora asi po dvaceti letech.

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 16. června 2023 06:59

bublifuk - já mám s doktory taky nulovou zkušenost, ale co se na krevním rozboru nepožaduje to není. Já byla stejně unavená,taky jsem to přičítala nízkému tlaku a nedokrvování končetin, mimo to zhoršení paměti. Vyhodnotila jsem si jak jím a vyšla mi malá spotřeba ryb, tak jsem ho nasadila + víc ryb , zlepšilo se to výrazně. Teď si ho vezmu tak 3x týdně, tuhle o tom byl někde článek, že  nám jód výrazně chybí. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. června 2023 07:38

bublifuk mamka je nastesti v poradku, leci se (tuk tuk tuk). Tak snad prijdes na pricinu a bude to dobre. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2023 08:15

bublifuk praktická doktorka ti může nechat udělat podrobnější rozbor krve. Ale jestli si tu boreliózu léčila až po nějaké době (ne přímo po fleku po klíštěti), tak to klidně může být to:(

Offline continuity
42339 příspěvků moje polička 16. června 2023 08:19

jitřenka tak to nebude nedostatek jódu, ale snížená funkce štítné žlázy. Resp. to je ta věc, co se vyšetřuje. 

bublifuk nedostatek minerálů se vyšetřuje blbě, resp. nabrat z krve to lze, ale někdo mi kdysi vysvětloval, že v krvi ta konkrétní látka mizí často jako poslední. 

Každopádně trvej na tom dovysetreni. 

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 16. června 2023 11:49

continuity - ano, ale ta je díky nedostatku jódu, uvidím, taky mě to napadlo, že když se nezlepším, tak musím vyrazit na vyšetření, díky za upozornění, myslím si, že to jak jsem se cítila byl souběh více věcí, stres a další. 

Offline barbucha blogger
35468 příspěvků moje polička 16. června 2023 12:18
Reakce na continuity:

Lamicka mě ešte občas kafe udělá paradoxni reakci, že mám hned po něm útlum a fungovat začnu za půl hodiny. Hlavně po obědě teda. Ráno na prázdnejsi žaludek tolik ne. 

​To ale není kafem, ale tím obědem!

Offline Marielle
příspěvků moje polička 17. června 2023 00:48

Marbuša děkuji ti moc

Offline Marielle
příspěvků moje polička 17. června 2023 01:01

všem! doporučuji (z vlastní zkušenosti) kontrolovat hormony štítné žlázy.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. června 2023 08:58
Reakce na Evaeva:

bublifuk praktická doktorka ti může nechat udělat podrobnější rozbor krve. Ale jestli si tu boreliózu léčila až po nějaké době (ne přímo po fleku po klíštěti), tak to klidně může být to:(

​Jsem to tady pročetla a řekla bych přesně tohle..a nejen neléčená, bohužel i léčená se často ještě různě projevuje. A hlavně je těžké na to přijít, tak tě často odbudou, že je to přeléčené a hotovo. Mám kamarádku, krerá má problémy už spoustu let a různě se mění. To bych teda nikomu nepřála, protože víceméně s tím není moc co udělat. Ona jezdila i někde do zahraničí. A nebo máme v práci spoustu postcovidových, kolikrát ani nevěděli, že covid měli. Tak pořádný rozbor krve a potom uvidíš jestli něco najdou. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. června 2023 12:18

Dotaz na nemocniční personál. Pokud pacientovi během pobytu na lůžku odborného oddělení zmizí osobní věc a nenajde se, lze to nějak řešit se staniční sestrou apod. nebo smůla? Nejde o mobil ani podobnou cenost, která nejde dát do trezoru, ale jedná se o zdravotní pantofle Legwood za 1500, upravené na míru, tak se mi nad tím nechce úplně mávnout rukou. 

Online Karja
44223 příspěvků moje polička 18. června 2023 12:26

Dotaz spíše do šití, ale tam to nějak nežije. Jak je taková ta zkracovaci zazehlovaci páska na záclony, funguje to i na podšívku šatů? Já nemám entl, i stroj je takovej rozladěnej, tak že bych to zkusila přes tu pásku zahnout aby se to netrepilo? Je to taková ta klasická podsivkova umelina, určitě 100pes. Ale ta podšívka prosvítá, je ten konec přes vrchní látku vidět, takže je potřeba aby to bylo udělané pekne