"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 18:57

Další hloupý jazykový dotaz - pokud  můj pracovní kontakt, Ukrajinka, má příjmení Usova, jak byste napsali oslovení do mailu? Vážená paní Usova, nebo vážená paní Usovo?

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:00

Potrefenáhusa neboj, podpis budeš švihat jeden za druhým, jen co budou ve škole

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:19

Tabea já v praci zdegenerovala na takovou vlnovku, mám fakt dlouhý, to se bude dobře napodobovat, moje mama to psala vzdycky cely vypsanym krasopisem, to fakt neslo 

Offline vanilka vanilková
92 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:32

Isca Podle mě Usova. U nás by bylo paní Husová taky. Ale jistě to nevím... 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:38

Isca cizí příjmení se neskloňujou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:45

Potrefenáhusajá mám takhle zdegenerované vyvdané příjmení. Rodné jsem psala sice škrabopisem, ale citelně, nové přečíst nejde a ještě to vypadá skoro stejně, ať se podepíšu já nebo muž. Přitom rukopisy máme naprosto odlišné.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:49

Isca určitě nesklonovat

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:51

Tabea alebo aj nie. Na všetko máme EduPage. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:53

Potrefenáhusa já jsem nikdy u žádného svého prijmeni u.podpisu nedokázala napsat to -ová.  Vždycky je místo toho vlnovka 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 19:59

Evaeva To je dobrý, takhle podobně se podepisujeme i já s manželem, i když jinak máme každý úplně jiné písmo A to jsem ten jeho podpis ani pořádně neznala, ten můj podpis se vyvinul úplně nezávisle na tom jeho během let, co jsem pracovala v laboratoři, kde jsem denně podepisovala i desítky protokolů. Že ho máme stejný, jsem zjistila, až když jsme začali podepisovat oba nějaké dokumenty ohledně dítěte

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. dubna 2024 20:00

Potrefenáhusa V praci zasadne pouzivam parafu. Kdysi jsem se podepisovala krasopiswm, pak jsem zmenila prijmeni a asi jak k nemu nemam uz takovou citovou vazbu, tak to moc neresim. Minule to nekdo komentoval, ze to vypada jako kdyz zkousim propisku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2024 20:19

Myrtila no přesně. Zrovna teď jsem si u přihlášek říkala, že to vypadá, jak kdybych ten jeho podpis zfalšovala

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 20:27

Evaeva No to jsem si říkala u dokumentů z porodnice pro matriku, který tam jel podepsat za covidu někam na chodbě, ani za náma nemohl, že kdybych věděla, že ten jeho podpis vypadá takhle, mohla jsem ho podepsat sama Mám to pro příště

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2024 20:29
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 21:10

Nedávno jsem byla nechat si ověřit podpis na listině, paní si ten podepsaný papír vzala a strčila mi knihu, prý Podepište se stejně jako na listině. Musela jsem ji poprosit, ať mi ukáže, jak jsem se podepsala.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 26. dubna 2024 22:29

Mají v obchodech, běžných řetězcích jako HaM v Německu jiné zboží, větší výběr než tady v krajském městě, nebo je to stejné? 

Offline stes
9296 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 08:16

JankaM větší 

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 09:37

JankaM ja to znam jen tady v Bavorsku, rekla bych ze stejne jako v CR, v malych mestech ( Hof) omezeny vyber, vetsi mesta jako v Praze. Kdyz prepoctes vzdycky je to v CR levnejsi v CZK nez tady v eurech. O neco malo, ale je.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 27. dubna 2024 10:53

stes Antje děkuji. Konkrétně jsem měla na mysli Mnichov x HK.

Dcerka se už nemůže dočkat až uvidí v DM lesky na rty

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. dubna 2024 11:29

JankaM tak to bude nadsena!
Urcite dobre nakoupite

Tady ma DM vetsi vyber, i jine znacky zamerene na tuhle vekovou skupinu, uz planuj, ze pojedete brzy zas

DM je tady o hooodne levnejsi nez v CR, krasne si nakoupite!