Další hloupý jazykový dotaz - pokud můj pracovní kontakt, Ukrajinka, má příjmení Usova, jak byste napsali oslovení do mailu? Vážená paní Usova, nebo vážená paní Usovo?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa neboj, podpis budeš švihat jeden za druhým, jen co budou ve škole ![]()
Tabea já v praci zdegenerovala na takovou vlnovku, mám fakt dlouhý, to se bude dobře napodobovat, moje mama to psala vzdycky cely vypsanym krasopisem, to fakt neslo
Isca Podle mě Usova. U nás by bylo paní Husová taky. Ale jistě to nevím...
Isca cizí příjmení se neskloňujou
Potrefenáhusajá mám takhle zdegenerované vyvdané příjmení. Rodné jsem psala sice škrabopisem, ale citelně, nové přečíst nejde a ještě to vypadá skoro stejně, ať se podepíšu já nebo muž. Přitom rukopisy máme naprosto odlišné.
Isca určitě nesklonovat
Tabea alebo aj nie. Na všetko máme EduPage.
Potrefenáhusa já jsem nikdy u žádného svého prijmeni u.podpisu nedokázala napsat to -ová. Vždycky je místo toho vlnovka
Evaeva To je dobrý, takhle podobně se podepisujeme i já s manželem, i když jinak máme každý úplně jiné písmo
A to jsem ten jeho podpis ani pořádně neznala, ten můj podpis se vyvinul úplně nezávisle na tom jeho během let, co jsem pracovala v laboratoři, kde jsem denně podepisovala i desítky protokolů. Že ho máme stejný, jsem zjistila, až když jsme začali podepisovat oba nějaké dokumenty ohledně dítěte ![]()
Potrefenáhusa V praci zasadne pouzivam parafu. Kdysi jsem se podepisovala krasopiswm, pak jsem zmenila prijmeni a asi jak k nemu nemam uz takovou citovou vazbu, tak to moc neresim. Minule to nekdo komentoval, ze to vypada jako kdyz zkousim propisku ![]()
Myrtila no přesně. Zrovna teď jsem si u přihlášek říkala, že to vypadá, jak kdybych ten jeho podpis zfalšovala![]()
Evaeva No to jsem si říkala u dokumentů z porodnice pro matriku, který tam jel podepsat za covidu někam na chodbě, ani za náma nemohl, že kdybych věděla, že ten jeho podpis vypadá takhle, mohla jsem ho podepsat sama
Mám to pro příště ![]()
Nedávno jsem byla nechat si ověřit podpis na listině, paní si ten podepsaný papír vzala a strčila mi knihu, prý Podepište se stejně jako na listině. Musela jsem ji poprosit, ať mi ukáže, jak jsem se podepsala.
Mají v obchodech, běžných řetězcích jako HaM v Německu jiné zboží, větší výběr než tady v krajském městě, nebo je to stejné?
JankaM větší
JankaM ja to znam jen tady v Bavorsku, rekla bych ze stejne jako v CR, v malych mestech ( Hof) omezeny vyber, vetsi mesta jako v Praze. Kdyz prepoctes vzdycky je to v CR levnejsi v CZK nez tady v eurech. O neco malo, ale je.
JankaM tak to bude nadsena!
Urcite dobre nakoupite![]()
Tady ma DM vetsi vyber, i jine znacky zamerene na tuhle vekovou skupinu, uz planuj, ze pojedete brzy zas![]()
DM je tady o hooodne levnejsi nez v CR, krasne si nakoupite!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí