"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mulen
4965 příspěvků moje polička 24. července 2023 08:57

continuity tak jenom jestli mi ty palce časem neodumřou. Jinak je to jen nepříjemný.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 24. července 2023 08:58

Mulen ja to mam jen u jedne nohy, nejen u pohory, ale i cyklotreter. Mam tam vboceny palec a asi to tam neco utlacuje. Zatim dobry, palec drzi

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 24. července 2023 09:03

continuity Mulen 

mně se to stává u kolečkových bruslí

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 24. července 2023 09:27

Mulen v klidu, zatím je mám. 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 24. července 2023 10:39

Mulen mne se to stava u behu z kopce

Offline Mulen
4965 příspěvků moje polička 24. července 2023 12:05

Candance continuity Fakirka Lamicka tak uklidnilo mě, kolik vás je

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 24. července 2023 12:36

Je tady prosím nějaká mzdová účetní?

Od 1.7. jsem zaměstnaná na DPP, nicméně nová personální mi říkala, že mě přihlašovala do zdravotní pojišťovny od 1.7. (dovolat sejí nejde). takže jsem dnes v lékárně vyjela červeně, žádná nová přihláška tam není. Část léků jsem teda zaplatila, stejně tam ty doplatky jsou nicotné, ale jsem dost nervózní.  

Spáruje se to alespoň po výplatě? ( ta bude určitě 10+, což je ten limit odvádění pro zdravka). Jinak jsem v háji

Za já nešla radši sosat sociální systém na pracák. 

Online notna
9270 příspěvků moje polička 24. července 2023 12:57

continuityMzdová nejsem, jestli to nevadí. Bohužel sama s tím neuděláš nic. Musíš urgovat personální, aby tě přihlásili. A pokud to už udělali, aby zjistili oni, kde mají problém. 

Po výplatě se nepáruje zaplacené pojištění na pojištěnce. Ale páruje se odvod zaměstnavatele s jeho vykázanou povinností zaplatit pojištění za všechny zaměstnance celkově. Pokud bys nebyla stále přihlášená, pojišťovna to nepozná, ani když jí zaměstnavatel zaplatí pojištění.

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 24. července 2023 13:07

notnadíky moc,

Alespoň mi na pojišťovně řekli, že s tím novým trvalým pobytem co kam, mě přihlásí jako samoplatce a alespoň nebudu vyskakovat jako nepojištěna osoba, dokud se to nevyřeší. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 24. července 2023 13:16

continuity ja bych se v praci zeptala, jestli te prihlasili jako cizince...protoze se mi stalo, ze muj kolega slovaky nehlasil jako cizince, protoze ho to nenapadlo :-) 

Online AprilTwelve
1018 příspěvků moje polička 24. července 2023 13:24

continuity u DPP se čeká na výdělek (zatím), protože do vydelku 10tis se účast na pojištění nezakládá...takže bych řekla že tě neprihlasili a čekají až budeš mít první odměnu a podle toho přihlásí nebo ne... pokud dopředu je jasné že výdělek bude víc než 10tis tak se prihlasuje... ale můžeš se to zaseknout v datovce... zpracování podání datovkou u VZP např trvá 10 dní 

Offline Antje
příspěvků moje polička 24. července 2023 13:27

continuity ja co jsem zaznamenala u nas, i kdyz pri nastupu by te meli prihlasit do nekolika dni, protoze DPP se plati zdr. pojisteni od nejakych vydelanych 10k, 

v uctarne brigadniky na DPP  prihlasovali zpetne az po vyplatach,az kdyz vedeli kolik lidi to splnuje . 
ja vim ze u tebe to je jine, ale treba ma vase uctarna s pojistovnami taky takovou domluvu.

Online AprilTwelve
1018 příspěvků moje polička 24. července 2023 13:27

continuity a jak píše 711990, tak může být i zasek při způsobu přihlašování... mohla v tom být chyba.. a než se to do toho systému načte správně tak to trvá... pokud se ti podaří tu mzdovku sehnat, tak bych se jí ptala kdy tě prihlasovala a taky ji požádala ať to prověří na straně pojišťovny... ty to bohužel ta zaměstnavatele řešit nemůžeš...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. července 2023 11:06

Někdy na ZŠ jsem měla z knihovny půjčenou knížku, myslím, že od českého autora, hlavní hrdinkou byla možná desetiletá dívka, která žila sama s tatínkem na malém městě, ona byla poměrně osamělá, tak si začala povídat s místní lékárnicí, což nakonec dospělo až k tomu, že ta se seznámila i s tatínkem holčičky a nakonec si ho vzala. Kniha tak z osmdesátých let, možná ilustrace A. Borna. Neví někdo náhodou autora a název knihy?

Dovolím si vyvolat žluťásek ... :)

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 25. července 2023 11:19

euridike Hana Doskočilová Eliška a táta Král

Offline evuch
94 příspěvků moje polička 25. července 2023 11:19
Reakce na euridike:

Někdy na ZŠ jsem měla z knihovny půjčenou knížku, myslím, že od českého autora, hlavní hrdinkou byla možná desetiletá dívka, která žila sama s tatínkem na malém městě, ona byla poměrně osamělá, tak si začala povídat s místní lékárnicí, což nakonec dospělo až k tomu, že ta se seznámila i s tatínkem holčičky a nakonec si ho vzala. Kniha tak z osmdesátých let, možná ilustrace A. Borna. Neví někdo náhodou autora a název knihy?

Dovolím si vyvolat žluťásek ... :)

​Já myslím, že vím, protože jsem četla snad stokrát. Moje nejoblíbenější. Eliška a táta a Král od Hany Doskočilové (autorku už jsem teda dogůglila, zas tak dobrou paměť nemám).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. července 2023 11:46

Hanka H evuch 

Ano, to je ona, děkuju...

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 25. července 2023 11:49
Reakce na AprilTwelve:

continuity u DPP se čeká na výdělek (zatím), protože do vydelku 10tis se účast na pojištění nezakládá...takže bych řekla že tě neprihlasili a čekají až budeš mít první odměnu a podle toho přihlásí nebo ne... pokud dopředu je jasné že výdělek bude víc než 10tis tak se prihlasuje... ale můžeš se to zaseknout v datovce... zpracování podání datovkou u VZP např trvá 10 dní 

​10 dní!!!!

Online continuity
42348 příspěvků moje polička 25. července 2023 12:06

Aranelhlavně že ty to musíš nahlásit obratem

Jsem včera dostala sprda, že jsem ten trvalý pobyt měla nahlásit dřív. Nám ho od čtvrtka a včera bylo pondělí, on line to nelze a v pátek jsou tam do 14. Těch wtf momentu bylo víc, třeba, že si musím zajít na slovenskou pojišťovnu a těch 19 dní si doplatit (ackoliv jsem paní řekla, že ten příjem budu mít). 

A sice je to už zadané, ale aplikace pořád hlásí, že jsem není pojištěná. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 25. července 2023 12:09

continuity No jasně. Já vím, nevidím to z druhé strany, kolik tam těch poptávek třeba je, ale 10 dní a vyřízení něčeho, co posíláme DATOVKOU, aby se všechno zrychlilo, mi přijde úplně na palici.