Kokoska U nas sa nadrozmerný odpad odváža každý druhý štvrtok, doporučuje sa to vedľa smetných nádob položiť podvečer pred vývozom a v ideálnom prípade rozložené na čo najmenšie možné časti ale samozrejme že ľudia to ignorujú a potom tu rôzne záchody, skrine, chladničky, gauč a pod stoja aj 2 týždne. Pritom to považujem za nadštandard že to vôbec mesto zabezpečuje a ľudia to aj tak vyhadzujú ako im to vyhovuje. Niekedy je to tu ako na smetisku, ešte keď to všetko rozhádžu tí čo chodia po kontajneroch...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Dadoo Souhlasím s tebou. Taky myslím, že venkovani mají k svému přírodnímu okolí často vztah více řekněme užitkový, životní prostředí a následky, které nejsou okamžité, řeší méně. Co oči nevidí...
Sweet Potato radšej už nič ...............
Janulik03 Jako nejechtovnější zdejší vesničan musím dát bohužel Sweet Potato za pravdu.
Pinot Noir Vidím to u babičky na vsi a souhlas, přičítam to hlavně rokům co žili za bolševika, tehdy nebylo nic ničí a všech všechno, jezeďáckej přístup prostě
Mutziputzi taky lidi, co na ty půdě hospodari po generace, k tomu mají mnohem větší vztah, jižní Morava je rozhodne opecovanejsi než severní Čechy
u Janulika na dedine to asi chodi jinak, ja u babicky pamatuju presne ty “jezedaky” vcetne toho ze platit za popelnici je skoda, lepsi to hodit do skarpy nebo do lesa. hnus
a taky samozrejme, vse co hori nacpat do kamen![]()
Janulik03 Proto píšu často a někde, jsem poslední, kdo by chtěl zobecňovat. Znám to teda hlavně ze stejného kraje, co Pinot Noir . A jasně, že všude jsou lidé různí. Myslím, že tohle se liší nejen člověk od člověka, ale i místo od místa, tohle se dost děje napodobováním okolí a zvykem. A že to rádi převezmou i lufťáci, o tom vůbec nepochybuju.
Ja to chápem, ale na druhej strane som vzťahovačná, hádavá a urážlivá. Idem sa vyplakať do kúta ![]()
Potrefenáhusa to je fakt, z rodiny statkaru na kyjovsku kde staricek postavil prvni dlazdenou cestu ve vsi by bordel do lesa nehodil nikdo. drobna vesnicka chudina z rodiste klemy g. to je jina liga
viktorka_od splavu spis než klemu bych vypíchla Sudety
Potrefenáhusa Tam to platí na 1000%. Tam bohužel totálně chybí kontinuita, přišli tam lidé bez kořenů. A z různých pohnutek.
Potrefenáhusa tak tam to zas neznam, nemuzu rict. jen cast sumavy a iz novodobe. tam mi to prislo jako hodne zvlastni kraj... ovsem hospodareni s odpadem jsem neproverovala:P
moninika Taky se mi to stalo, bylo to během rekonstrukce a během dne jsem platila několik velkých částek. Vlastně mě to spíš potěšilo :-) A vzpomněla jsem si na Rachel z Přátel, které takhle volali, že má neobvyklý pohyb na účtu-a ona prý že to není možné, protože se rozhodla šetřit a kartu nepoužívá...."no právě, to je ten neobvyklý pohyb" ![]()
Sweet Potato totálně ne, to bych zas taky nezobecňovala, starousedlíků tam bylo a je pořád hodně, moje rodina tam přišla z Polany po válce, nebyla to jenom lůza co jí přidělili domy po "skopčácích".
jinx díky, asi se vydáme do jejich showroomu. a máš na něm lak nebo ne? na webu ho doporučují nalakovat nebo použít matnou ochrannou vrstvu (nerada lakované věci, takže bych šla do toho matu)
ja si tou konkretni povrchovou upravou nejsem jista, ale taky nemam rada lesk a na pohled je to jako hruby beton. Rekla jsem ze z toho chci koupelnu (ve sprse je i na zemi a ta zem stala za metr jeste o neco vic nez steny) a oni uz si s tim poradili. Strukturu dokazi odstupnovat, takze je jen na tobe, jak hladky nebo drsny a strukturovany ma byt. Dobry je, v jejich prostorech jsou ruzne betonepoxy vsude prakticky vyuzite, takze to vidis hned v realu. Obcas jsem mela problem si neco na malem vzorku vizualizovat do skutecnych rozmeru. Ale tam te provedou a ja si celkem hned udelala predstavu o strukture a odstin mi pak podle zadani namichali. Pripravili mi jich asi pet a ja si vybrala. Musel ladit k dlazbe, tak jsem jim tam jednu kachlicku nechala a poradili si s tim dobre.
a v jinem vlakne jsi zminovala tu udrzbu... no za me pohoda, protoze ja to neuklizim
ale vypada to dobre, ciste, nic se nezanasi, staci na to bezne dostupne prostredky. A kdyz tam neco i ja potrebuju setrit, staci prejet houbou a je to. Kamaradka si ted jiny typ sterky dava do kuchyne a bude pres ni mit nejakou ochrannou vrstvu, matnou teda.
Ta obálka Vogue ála Olga H. - co je to tam za nápis na těch zádech? respektive číst umím, ale jaký to má původ? a vztah k Olze?
já jsem kdysi v záchvěvu nějaké adolescentní romantiky, ještě za komančů, vyrobila barvou na textil nebo fixou triko přesně s tímhle "motivem". tak se pídím, kde jsem to tehdy vzala . a nebo mě to nějak paralelně napadlo? nejlepší na tom je, že moje máma, co nic nevyhodí, to triko nosí do teď na doma a jako pyžamo. je jí 70 - a není to žádnej paragon aktivní důchodkyně. s cigárem a u vinného střiku čumí hodiny a dny na tv barrandov. kdyby to nebyla zrovna moje máma, tak ji vyfotím na ig a ohashtaguju voguecz nebo jak se jmenujou :)
Mutziputzi Jasně, každej máme někde nějakou rodinu
takže je na “totálně” najednou citlivej, ale ten poměr (ne ve smyslu vztah, ale složení) obyvatelstva tam bohužel prostě byl a je méně příznivý. Nemyslím, že náplava je nutně lúza, ale je něco jiného sedět na půdě svých předků do sedmého pokolení.
jinx super, jako reference mi stačí, že se ti s tím dobře žije, ve svém okolí nemám nikoho, komu by se tento styl i jen líbil, natož abych znala někoho, kdo ho má doma
jsem zvědavá, jak budu shánět firmu, trochu zatím spoléhám, že architekt třeba poradí.
Sprchu asi řešit nebudu, aktuálně v domě je sprchový kout s vaničkou a vana a já uvažuji o zrušení toho koutu, ale pokud se nám to povede zkombinovat, dobré vědět.
mitford sister Havel - Antikódy
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.