"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:00

Kokoska no, to už se tu řešilo a myslim, že už mě tady někdo timhle ‘stíral’ včetně toho mrkacího ksichtíka, ale to není trnhle případ, to se pozná. (A tesco igelitka se pozná na první pohled)

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:10

Lamicka popravdě jsem přesvědčená,ze to vyvážení do lesa nedělají lidi z města. Ve městě je úplně fuk,kolik odpadů vyhodis.popelnice jsou tam pořád.

Na vsi to bývá jiné. Máš v ceně poplatku několik popelnic za rok a další se musi připlácet.-systém nálepek na popelnici, kdy zaplatis a dostaneš určitý počet. A aby ti popelnici vyvezli,musíš na ni známku nalepit. 

Ve městě lednici hodis k popelnici a dal se nestaras,oni to vyvezou. Bohuzel bezna praxe. To na vší nejde. A když není sberny dvůr.. frkneš to do lesa. 

My máme popelnice pro osadu u silnice a velmi často tam byl navržen úplně cizí odpad,často od nějakých drobných živnostníků. Např rozbitá skla z aut apod. Dokonce se dávala kvůli tomu i fotopast. Setrilkove hospodarni,no. 

No a paka, co do popelnic rvou čerstvé nasekanou trávu jsou další level 

Online Zu
2779 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:18

Nenašla jsem tu téma bydlení a do designu a architektury to asi nepatří, chci se zeptat, máte někdo doma Betonepox? Měla bych několik zvídavých dotazů.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:20

Zu a prave tam sr to před časem uz taky řešilo 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:20

Zu v architektonickém vlákně se už mockrát probíral:-)

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:20

Dadoo aaale neviem ako u vás, ale my máme vyhlásený zber aj velkého odpadu. To potom chodí traktor s plochou vlečkou a chlapi na čele so starostom to nakladajú. A pred nimi vždy prejde ešte minimálne jedno auto so "zberateľmi" , ktorí to stihnu vytriediť. 

Netvrdím, že iba ludia z mesta to hádžu do lesa, ale tak to sa nájde vždy nejaký koumák, ktorý vyvezie radšej do lesa ako by sa namáhal s tým íst do zberu. 

Ja mám odpad v popolnici tak do polovice za dva týždne, plasty a plechovky a tetrapaky vyvážaju raz za tri týždne, zberame to do mechov a držím to v pivnici, potom vyložím ráno pred dom. Sklo je na to určený kontajner na križovatke, kde hádžu všetci. S fašami od vína sa tam radšej plížim večer, aby sused nemal kecy 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:21
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:24

Zu Betonepox má doma tuším jinx 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:26

Janulik03  no a co kdyz v dobe toho sberneho dne nejste doma?

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:28

Janulik03  no a když koupi s novou lednici,ve městě tu starou můžeš buď spořádaně odvézt do sberneho dvora nebo drzé postavit k popelnici. Oni to opravdu odvezou.

Na vsi,když není sberny dvůr, nepojede do vedlejší vsi,kde za to musíš zaplatit. Les je blíž. Kdo bude čekat na příští svoz za půl roku? Když nemáš tu starou kde skladovat..

A fakt vím,ze lidí ze vsi vozí odpad do města,aby za něj doma ušetřili. A nebo je ten les blíž.

Bydlím v lese.

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:28

Zu nie je to betonex, ale pre predstavu skus pozriet sem 

https://iconioo.cz/majdaj/

Offline dzizisketa
8975 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:28

Dadoo 

S tím "dáš lednici k popelnici a oni to vyvezou" bych si dovolila polemizovat, zejména v otázce času, tj. za jak dlouho to oni vyvezou. Ve vedlejších popelnicovém fochu se zpravidla objevuje nadměrný odpad tak dva tři dny před termínem přistavení velkoobjemového kontejneru, který k nám zajíždí jednou, někdy i dvakrát měsíčně; ovšem pak tam u těch popelnic ty sedačky a dřevotřísky hnípou ještě pár týdnů. Co se s nimi nakonec vždy stane nevím, zřejmě technickým službám nezbývá nic jiného, než objíždět stanoviště a tohle prostě extra sbírat, protože do běžného auta na svoz odpadu se takové věci buď nedávají, když vezou sklo nebo papír, nebo taky nevejdou

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:32

viktorka_od splavu máme rozpis a ked nie sme náhodou doma, tak proste počkám do dalšieho vývozu. Zas tolko toho nie je. A oni to vyhlasuju dva dni predtým dva krát v rozhlase, dopoludnia aj popoludní a potom ešte raz den pred tým. U nás proste rozhlas hlási stále. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:33

Zu jo, ja mam betonepox od nemce. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:35

Dadoo Jakoze bych v Praze dala lednici k odpadu a oni to odvezli?  Obcas tu vidam nejaky drobny nabytek, co se asi lidem nechce odvazet, uklidi to mesto, ale opravdu to neni bezne. Vsechno vozime na sberak. U domu jsme si museli poridit popelnici na zamek, protoze nam tam hazeli odpad z vedlejsiho domu, popelnice pak byla preplnena, co bylo pres hranu, tak popelari nechali u dveri. Proste to bylo nad limit. Popelnice odvazeji 2x tydne. U nas treba byvaji kontejnery na trideny odpad hrozne preplneny, takze vzdycky cekam, az to vyvezou, pak trideny odpad vynasim. Je mozny, ze v jinych mestech to funguje jinak, to nevim. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:36

dzizisketa jj.  Já ale neříkám, ze je to tak správně,ale ze to tak lidi berou. Kolikrát jsem takhle viděla podobně věci vyhozena a další den tam nic nebylo. Nejspíš je to v každém městě jinak, někde to řeší pravidelnými svozy,někde třeba objedou,co se objeví.

Přesný přehled o tom nemám. Velmi často si ale použitelné věci rozeberou lidi sami. 

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:43

Dadoo tak v meste by som tých ludí, čo nechaju pri popolnici velkoodpad bila. Mali sme to potom pred barákom v meste dlho a pravidelne. Pritom to stačilo odviezt zadarmo do dvora. A ked náhodou za poplatok, tak smiešny. 

Ked si kupiš chladničku a privezu ti ju, možeš staru hned dat odviezť. Alebo si necháš aj starú a potom vyhodíš v zbernom čase, alebo ešte kutil vykuchá a použije súčiastky. 

Jo a vedla mám suseda "zberateľa" to je niečo. Ten mám celý zadný dvor zsprataný železom, starými autami a tak. Z predu v pohode, hore všetko. My ked niečo potrebujeme, muž cez plot ošmíruje, či mu tam nieo neuvidí, potom zájde za ním a vypýta si to.  Je to hrozný dobrák, len má túto poruchu. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 09:53

Janulik03 Můj kamarád měl souseda sběratele a když byly povodně, voda odnesla veškerý bordel včetně vraků aut na jeho pozemek... Když opadla voda, šel ho požádat, aby si to uklidil a on jen pokrčil rameny a řekl: voda to přinesla...

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 10:01

Janulik03 ono totiž město dost dobře nemá jinou možnost,nez to uklidit. Nemůže nechat považovat podobný odpad v ulicích. 

To na té vsi to nikdo anonymně před barak nevyhodi . Na a tak je potom blizko ten les..

Online Zu
2779 příspěvků moje polička 17. srpna 2018 10:08

viktorka_od splavu tuším, že jsem o něm někde tady četla, ale nechce se mi pročítat desítky stran diskusí, tak já se s dotazy přesunu tam, díky :)