"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9141 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 18:49

Jiná Realita Pokud ta dřevěná podlaha souvisí s dotazem na architekta starého domu, doporučuji tu podlahu konzultovat s ním. A potom i tu realizaci dělat s podlahářem, který má zkušenosti s pokládkou ve starých budovách. Má to svoje specifika. Ve starých domech je potřeba zachovat odvětrání podlahy či vytvořit cirkulaci vzduchu, aby nedocházelo ke srážení vlhosti na zdech. K tomuto je potřeba i zohlednit povrchovou úpravu dřeva /my jsme třeba při renovaci staré prknné podlahy museli zbrousit lak a máme teď prkna jen naolejovaná, aby dřevo nebylo úplně uzavřené/. Taky pokud máte v domě např. kachlová kamna na přitápění, musí se zohlednit toto při pokládce, protože teplo z ohně dřevo více vysušuje a dochází k větším rozestupům /my máme nějako speciálnu hmotu ve spárech, která je schopná se těmto výkyvům přizpůsobit a nepraská.

Z vlastní zkušenosti vím, že tyto specifika starého domu opravdu skoro nikdo z podlahůřu nevěděl. 

A taky běžní podlaháři jsou zvyklí na rovné stěny a neumí lepit lišty na kamennou zeď, která fakt rovná nebude a vrtat do ní taky nejde. Čest výjimkám.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 19:05

Keďže som stratila žehličku potrebujem novú. Mala som jasno, že Phillips tú Azur radu, ale narazila som na žehličku bez nastavenia teploty. Nikde som nenašla, že na akom princípe to funguje. Vie mi to niekto vysvetliť, máte takú žehličku, je to ok?

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 19:24

Janulik03 Ja mam embosovany valecek Valek a za me dobry, pouzivam ho docela rada, nebavi me totiz zdobeni :) mam overene, ze na susenky, pernicky, speculatius a linecke funguje dobre. Zvazuju ted nakup dalsiho. Nasla jsem v mobilu par fotek, jak to vypada v realu. Jen mam takove varovani, valek ma docela hluboke embosovani, takze je pak pomerne vyrazne i po upeceni, mela jsem v ruce i levnejsi valecek a ten vzor byl dost melky, podle me se na teste teste pri peceni slije, takze doporuju pohlidat hloubku vzoru.

Offline Janulik03
19825 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 19:34

Zuzuli takto som si to predstavovala  dakujem, je to krasne

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 19:37

paktofonika Já mám tuhle žehličku, možná je to ta kterou myslíš a za mě OK. Princip nevím, ale funguje, jsem spokojená. Teplota se na ní skutečně nenastavuje.

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 20:16

Zuzuli to je krásný

Offline Potrefenáhusa
38277 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 20:30

Zuzuli ty jsou fakt krásný.....js už před lety vyhodnotila ten valecek, jakoze ho fakt nepotrebuju, ale když to vidím...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 20:39

Tak Betty To je ono, potrebujem ju hlavne na šaty (žehlím na nízkej teplote) a košele (žehlím na najvyššej) tak rozmýšľam, že či nebude teplota nízka na vyžehlenie košiel alebo príliš vysoká na šaty. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 21:55

Zuzuli a odkud ho máte? já nákup už delší dobu zvažuju, právě na špekuláty :)

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 22:05

paktofonika 

A bonus - šaty na ramínku lehce pomačkaný a párou je vyrovnáš.

Košile žehlím taky, ale nemáme takový na který je potřeba nejvyšší teplota. Vlastně ani nevím, že bych u předchozích žehliček tu nejvyšší teplotu potřebovala.

Ale resumé - je vážně dobrá.

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 22:25

Jiná Realita kupovala jsem ho v holesovicke trznici v chefshop, chtela jsem ho videt nazivo, jestli za to stoji, ale uz je skoro nemaji, kdyz jsem ted hledala dalsi vzor, tak jsem zjistila, ze vetsi vyber valecku valek uz ma jen kitchenette a nebo jinou znacku maji na bellarose, tam vazne uvazuju o tom s vlockama

a diky vsem za pochvalu, to na spodni fotce jsou vyzravane pernicky od Grossularia, na ty se da pouzit taky :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 00:39

Tak Betty Ďakujem. To žehlenie na ramienku sa mi páči.. 

Offline Friga
2005 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 07:41

Mam dilema. Je lepsi na rockovy koncert na stadionu koupit listek na tribunu nebo do kotle? Nejsem zas tak vysoka (168), tak se bojim, ze v kotli bych nevidela, i kdyz tam asi bude nejlepsi atmosfera. Tribuna bude zase asi daleko? Co byste koupily vy? Koncert bude, predpokladam, vyprodany. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 07:50

Friga ja bych sla parit pod podium. Na takovych koncertech me to na tribune neba 

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:01

Friga Mám 160 cm a rozhoduji se podle toho s kým jdu a jak moc chci vidět. Většinou si chci koncert užít i vizualne a sedíme. Pokud nás jde větší parta, tak stání, abychom se mohli bavit a tancovat. To pak nevidím na pódiu a se zalomenym krkem koukat na projekci mě dlouho nebaví, takže toho moc z koncertu nevidim, ale i tak může být super.

Offline Friga
2005 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:15

jinx notna diky za nazory. Jedna se o Rammstein, takze i ta vizualni stranka je dulezita. Ja je videla jen festivalu, kam jsem mela VIP listek, vyhled byl dobry, ale zaroven to bylo celkem daleko. Byla jsem uz dost opila, takze si pamatuju spis jen naladu, ktera byla skvela. Pripadala jsem si jako v tranzu   Kolegyne radi jit tribunu, ze pry pod podiem muze byt velka mela. Ja furt jeste nevim  mam uz jen 45 min se rozhodnout. 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:20

Friga Já si kupuju vždy na sezení a nakonec stejně všichni stojí a tancují. Například na 4 koncertech DM se stálo od druhé písničky. To sedadlo za sebou mám jako pojistku ...

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:33

Friga nekdy byva extra koridor primo pod podiem. Brala bych bud ten, nebo tribunu. Protoze aby ses dostala fakt do kotle, to bys tam musela byt celou vecnost predem a jeste te pak semelou lidi...parit se bude i na tribunach;)

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:34

Zuzuli Koukám na  Valek, opravdu mají viditelně hluboké embosování, dobrá poznámka, díky moc. 

Já koukala na Bella Rose, mají tam i takové menší, ale nevím, jestli to má smysl? Přemýšlím o nich sestře k Vánocům...

Offline Friga
2005 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:38

711990 v ten vyhrazeny pruh tesne pod podiem jsem doufala, ale v nabidce listku na koncert v Tampere nic takoveho neni. Tak teda vezmu asi tu nejlepsi tribunu. Diky

stes diky za nazor.