Potrefenáhusa Dík. Taky si myslím, že když mluvím, nějakého mi si nikdo nevšimne. Používám spoustu zajímavějších podivných slov ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
"mi se to líbí" - opravdu tak mluvíte? Mně to připadá spíš jako póza. Nevzpomínám si, že by se to tak před dvaceti lety vyskytovalo. Objevuje se to až v poslední době. Nebo je to něco jako "přijdu dýl" a "jdu nakrmit zajíci"?
Spinifex krajové tvary, ne? U nás je "přijdu dýl" úplně běžné.
Mne by zajimalo, co je to tady v posledni dobe za modu, ze kdyz nekdo neco dela/rika/citi jinak, nez nektere uzivatelky, tak je to zasadne "poza". Protoze samozrejme neexistuje, aby mel nekdo neco jinak a bylo to v poradku
Pripomina mi to jiny mistni fenomen, kdy se projeveni jineho nazoru nebo nesouhlas oznacuje za "hysterii". Proc!? ![]()
MP Marge Asi jsme spolu už moc dlouho. ![]()
Potrefenáhusa Já si to právě podvědomě jakoby řeknu nahlas, třeba k @brr už to patří jak ke starým rockerům mladý holky, ale u někoho dalšího by mě to zase zarazilo (a teď teda v té konkrétní větě) A fakt je, že to pomáhá, ony se všechny ty nespisovné, slangové a regionální výrazy snesou líp v běžném projevu než v psané formě. ![]()
MP Marge Já si toho nevšimla, možná jsem jen děsně tolerantní?
(nebo chodím do jiných vláken)
Kokoska Když kolegyně z Plzně, kterou osud zavál do Brna, nedávno pronesla "Přijdu později" a já do ní hned zaryla "Myslela jsi dýl, ne ?" napolo dotčeně pronesla: "A já jsem se TAK musela soustředit!"
Spinifex "Jdu nakrmit zajíci" bych neřekla, bo u nás se většinou krmí králíci. "Příjdu dýl" jsem snad v životě nevypustila z huby ![]()
brrr zajíci se krmí u Dobrusky ![]()
ja bych řekla, ze přídu pozdějc
brrr ehm moravak nerekne prijdu dyl doufam![]()
brrr "prijdu dyl" je ulet, parkrat jsem to cetla, ale nikdy neslysela na vlastni usi. A to "mi" je v pohode, to rikala kolegyne z Ostravy. U me melo zatim nejvic lidi problem se sklonovanim, pac tady se rika jdu "za tatem" (mama a tata se navic rika bez carky)
nebo "za brachem", nikoli za tatou/brachou, atd.![]()
Blbý dotaz. Máte někdo nějaké negativní zkušenosti s e-obuv, co se týče vrácení zboží/prostředků? Já tedy zatím ne, ale četla jsem dost šílené recenze ... Díky.
Já mám zkušenosti jen ty nejlepší. Vždycky všechno rychle, bez průtahů. navíc i dávají zdarma vrácení zboží. Všechny postupy hlásí na mail.
Ani jedinou sebemenší nepříjemnost. Neznám pohodlnější a komfortnější eshop.
Potrefenáhusa V mluvené řeči nemám problém s lecčím, co mi v psané rve oči. Třeba takové protetické v- asi i často říkám.
Spinifex Pózou bych to zrovna tady nenazývala. Je to krajové. Že dialekty miluju, už jsem psala mnohokrát. Problém já mám s tím, že díky těm všem internetům (
), se některé tvary šíří jak infekce napříč republikou. Záměrně píšu tvary, ne výrazy, protože slovní zásoby se to logicky tolik netýká. Ty tvary pak další přebírají z neznalosti nebo i jako módu (takže i ta póza tam pak vlastně je). Nevěřím a neuvěřím, že každý, kdo někde píše “mi se to líbí”, je Ostravak.
Sweet Potato To jsem měla na mysli, napsala jste to lépe.
whiskas Taky jsem nikdy neměla s e-obuv problém. Jen je potřeba vyplnit ten formulář na vrácení, buď papír nebo na internetu, vždycky vrácení prošlo v pořádku.
Už zase "přídu dýl" po stopadesátýosmý?
Nejlepší byla jedna spolužačka z VŠ, která se nad tím ofrňovala a přitom sama mimo jiné říkala lidem "děcka" (byla z Brna). Tak jsem jí sdělila, že mnohem divnější než "dýl" je oslovovat dospělý lidi "děcka". Její reakce: "Ale to je přece normální." No... jak pro koho ![]()
(Jako já bych i ty její děcka překousla, kdyby se ona sama nezačala ohrazovat proti nářečním výrazům jiných lidí. Pak je to trošku na ránu.)
coralline já taky moc nechápu, proč tady občas ty vlny kolem hovorových výrazů probíhají. Jsou tu lidi z různých koutů, tak mi přijde celkem normální, že se občas objeví něco pro mě nezvyklého a stejně s tím nic nenadělám, i když se mi to třeba nelíbí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.