Proto si chci vybrat ty nejmíň hnusný. Je to jediný, co jsem momentálně schopná pozřít a něco pít musím. Tak než to přejde ;-)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu Šlo o mateřskou. Komplikované to bylo v tom, že nebyli sezdaní a že ona pracovala v DE. Ona chtěla DE mateřskou, měla nárok na roční pobírání mateřské ve výši svého platu. V DE jí tvrdili, že má žádat v ČR, protože tam žije a bydlí zde i otec dítěte. Odvolávali se na různé dohody v rámci EU, pak se německým úřednicím nelíbilo pobírání nemocenských dávek, což mateřská je, při pobytu v zahraničí. Jako kdyby tu byla na dovolené. Upřímně si už nepamatuju, jak přesně to dopadlo, jen vím, že část peněz šla z DE a část z ČR, takže takové zjednodušení, že je důležité místo placení daní, úplně neplatí. S druhým dítětem šla rodit do Německa, pobyla tam první dva měsíce a následně vždy pár měsíců v roce a bere svou beamte DE mateřskou.
KapkaMM docela peklo, na to že jsme ve slavné unii a mělo by to probíhat hladce
viktorka_od splavu Přesně to jsem si říkala. Ani si nechci domýšlet, co podstupují smíšené páry z nečlenských zemí.
KapkaMM Mně jenom uniká, jak úřednice zjišťují kam jdou peníze, jak poznají, že je v Česku
Mutziputzi Podle formulářové kolonky trvalý pobyt?
KapkaMM No tak to pak chápu, že v DE neplatí příspěvek nerezidentovi, myslela jsem, že trvalý pobyt má tam, ale když nepracuje, tráví mateřskou v Čechách.
Mutziputzi no příspěvek jasně, ale už se ukázalo že šlo o nemocenskou... proto jsem se ptala.
Mutziputzi Při čerpání nemocenských dávek (mateřská) vám pobyt v zahraničí musí povolit ČSSZ. Němci to mají zjevně stejné.
KapkaMM No OK, a co mi brání si pobyt "účelově" upravit?
Tak to už s tím druhým, jak jsem psala, udělali. Zbytečně se v tom rejpáme. Jsem poučená, že na tyhle věci se vyplatí zaplatit advokáta.
Mutziputzi Kokoska ony trvdily, ze hlavni problem byl v tom, ze ta zena byla nezamestnana, tudiz se resilo, odkud je prijem manzela a ten byl z Rakouska
ale predavam, jak jsem slysela, nijak jsem si to dal neoverovala
baltik tak pokud byla nezamestnana nebo neodpracovala urcity pocet dni za nejake obdobi, tak neodvedla dost a a nemela pravo na materskou, tim padem si mel zazadat o penize otec. ten ale odvadel davky v Rakousku, takze si tam taky musel zazadat
KapkaMM Děkuji, kamarádce vyřídím. Ona má občanství české i syn a trvalý pobyt Rakousko. Otec je Čech. To šílené přehazování z Čech do Rakouska a zpátky už zažila, když řešila přídavky na děti. Trvalo to víc než dva roky a milióny papírů.
viktorka_od splavu na tom úřadu už myslím byla nebo se tam ptal její tatínek, ale ještě jsem jí to poslala.
Mám blbý dotaz na vsechny, které mají tyto šaty z COS, už jste je praly? Líbí se mi ta jejich tuhost a obávám se, aby o ni praním nepřišly. Přežily pračku bez úhony? Předem díky.
Jak dlouho vám trvalo se z levelu nula-nic naučit konverzovat v cizím jazyce? Jsem se sebou ňáká nespokojená![]()
Mutziputzi v taliančine asi mesiac a vo francúžštine nikdy. Ostatné niekde medzi tým ![]()
slniecko Tos mě uklidnila, já mam po dvou letech pocit, že neumim stále nic!
Mutziputzi ja nemám len pocit, som si tým u seba istá.
Není nic lepšího, než nějakou dobu pobejt (výhradně) mezi domorodcema. Chce to víc než turistickou návštěvu samozřejmě, ale takovej měsíc by to měl spravit ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje