Karja Květa se mnou nikdy nebyla!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mutziputzi Verim tomu, ze jsi vyrazna osobnost I bez Kvety a urcite za zminku u obeda stojis!
Zazila jsem holandskou anglictinu s tim typickym chrochtanim. Zvykala jsem si 2 dny, kdyz 3.den odjizdeli a loucili se,uzjsem rozumela skoro vsemu
obcas si pripadam nejaka vadna, ve spanelsti e mi trvalo 14dni, nez se mi ten jednolity tok zvuku zacal v uchu delit na slova.
Karja A ja usilovne celej zivot doufam ze ne, nech me pri tom![]()
Mutziputzi znaky se asi naucit daj, azbuku jsem zvladla,i kdyz tohle je asi horsi. Ale psani zprava, to musi byt hrozny.
prej indická angličtina je taky výživná, zvlášť po telefonu...
Potrefenáhusa Potvrzuju. Ale francouzská byla horší.
jo a blbej dotaz - prali jste někdo tomsky s koženou stélkou v pračce? (Je tam hodně poctivě vlepená, ale nějakej zásah už akutně potřebujou)
Potrefenáhusa tak to muzu potvrdit - jak bych to vyjadrila: ![]()
Potrefenáhusa Candance Nejhorší je, že Indové jsou přesvědčeni, že chyba je na tvé straně ![]()
Pinot Noir a i to muzu potvrdit
A o oficialne existujicim pojmu “singlish” (tj. singapurska anglictina, obsahly odkaz na wiki), uz jste slyseli? ![]()
Kokoska Já nedávno seděla v Krakowě v kavárně a vedle u stolu si povídalo asi 5 Španělů, tak jsem si na nich nenápadně brousila španělštinu a rozuměla jsem jen jednomu z nich! Usoudila jsem, že zbytek mluví nějakým podivným nářečím...a pak se ukázalo, že ten jeden byl ve skutečnosti Polák! ![]()
Garfie já taky rusky rozumim všem kromě Rusů :-)) A na studijním pobytu v zahraničí to šlo anglicky se všema kromě Američana, tomu fakt nerozuměl nikdo
Potrefenáhusa Hele, já bojuju i s angličtinou, mám nakoukané Přátele v originále a vždycky když vidím na youtube nějaký rozhovor třeba s Jennifer Aniston, prakticky nerozumím tomu, kdo se jí ptá, ale jí ano...:-)
Garfie vždycky rozumim líp neangličanům, asi dělají stejné chyby jako já
. Američani, to je beznadějné, když poslouchám film v originále, nechytám se. Když to má titulky, tak vím, co říkají a že je to třeba trochu jinak, než v tom titulku. Ale bez nich je to marný.
prej indická angličtina je taky výživná, zvlášť po telefonu...
Indicka anglictina je STRASNA a neni pred ni uniku, protoze tady ted spousta spolecnosti zamestnava customer service representatives prave v Indii, aby usetrili, takze at volate kam volate, na druhem konci je Ind. A je to vetsinou fakt masakr ![]()
Potrefenáhusa Indická angličtina po telefóne je peklo! Jamajská je ale tiež dosť zaujímavá, najlepšie teda ešte premiešaná s cockney prízvukom :) Pokiaľ sa dá, radšej využívam maily a live chat ![]()
Ja mám kolegov Írov, tým, čo s nimi sedím každý deň v kancelárii už rozumiem, som si zvykla. Horšie keď sa objaví niekto z nášho head office na ktorého nie som zvyknutá, to občas fakt len hádam čo dotyčný hovorí.
Jednou se tady nekdo ptal na doporuceni levnych pohovek, ja nejenze potrebuji nejakou levnejsi, ale jeste ji koupit po internetu, coz je u sedacky fakt super si ji nezkusit:-D. Takze mate nejakej eshop, kterej je bezproblemovej? Zatim mam jednu v merku, ale bocnice ma z PVC kuze, to je asi blby ze, nebude to za provozu hned znicene?
carries sa pamätám,keď som prišla 1x do Londýna.Pýtala som sa sama seba,akú angličtinu som to celé tie roky študovala
Indovia hrôza,Angličania používajúci cockney tiež,Jamajčania ako píšeš tiež žiadna výhra ... no a šéf Škót som myslela,že hovorí po čínsky ...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje