Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 15. května 2018 18:37

Lamicka ja jsem nejdriv myslela, ze je to snaha zamestnavatele skudlit. Ale pak jsem zjistila, ze tohle nekterym HR lidem ani nedojde nebo to vubec netusi. Ja na tom teda pedantsky trvam a lidem vysvetluju, proc maji vzdy 1. :) ale kdyz nekdo nepremysli, tak pak je z toho zamestnanec akorat nestastnej. 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 15. května 2018 18:44

711990 no jak říkám, imho je to chyba a neznalost toho personalisty, což bych mu teda takhle samozřejmě neřekla, vyjma případu kdy bych se už vážně chtěla hádat po zlym... mně stačilo po dobrym naštěstí:-) díky tomu, že mě na to upozornili v předcházejícím zaměstnání, kde byla personalistka znalá a hodná:D

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 15. května 2018 18:45

viktorka_od splavu taky si myslim. Ale menit kvuli tomu smlouvu asi nikdo nebude:( 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 15. května 2018 18:48

711990 kdyby byla květnová tak by to ještě šlo, já si až pak uvědomila že už je to vlastně přes měsíc:-(

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 15. května 2018 19:36

711990 měnit smlouvu určitě nikdo nebude a hádat se nechci. Zkusím to uhrát na náhradní volno , šéf se slušný a vstřícný, tak se snad domluvíme. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 15. května 2018 20:07

ja som chcela nastupit do prace aspon na ciastocny uvazok a neskor na plny. asi tak o rok ked dieta bude mat 2 roky. po zratani pripadneho vydavku na jasle to finance nema absolutne ziaden zmysel. potom by mohol nastat aj problem ze by mi dieta nasledne nevzali do skolky a bol by pruser co s tym. a zaroven sa mi zosypal moj plan na druhe dieta v pripade ak by som do prace nenastupila. zistlila som totiz ze nebudem mat narok na matersku davku pretoze mi pocas prvej skoncila zmluva na dobu urcitu. takze vyhliadky su otrasne. nemozem sa spoliehat na skolku a ak aj nejaka bude tak zacne kolotoc chorob u dietata. do toho si budem musiet hladat nove zamestatnie pretoze sa nemozem spoliehat na to byvale pracovisko ze zrovna budu mat volnu poziciu aj napriek tomu ze s nimi udrziavam kontakt. som z celej situacie akurat tak nasr...

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 16. května 2018 00:06

A já si postěžuju ještě na puchýř na levé noze. Je velký a hrozně bolí.   (puchýře nemívám, tak jsem z toho hin)

A to se ty baleríny tvářily ták přátelsky...

No a taky jsem dělala včera pořádek v botníku a všechny vytahaný křusky jsem vyházela...asi si budu muset jít koupit TY pantofle...a zmrznu !

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 16. května 2018 07:46

Lamicka Mně se něco podobného stalo v prvním zaměstnání po škole. 1.1. svátek a pak víkend, takže smlouva byla až od 4.1. Jenže jsem předtím krátce pracovala jako OSVČ a za nějakou mne začali z úřadu nahánět, že nemám zaplaceno sociální. Za ten leden ho za mne odvedl zaměstnavatel a musela jsem ho zaplatit i já (celou měsíční částku, nikoli poměrově). Protoře jsem ty tři dny byla OSVČ. Do další zaměstnání jsem opět nastupovala v lednu, smlouvu mi automaticky dali od 1.1., nemusela jsem je ani upozorňovat.

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 16. května 2018 10:36

eless  Chtěla bych Tě uklidnit, že všechno nakonec nějak dopadne, i když to vypadá beznadějně. Ale příchod dítěte mě naučil, že i když si to naplánuju na jedničku, všechno je nakonec jinak, a stejně se vše řeší ze dne na den. Já si riskla změnu zaměstnání po rodičovské, vykašlala jsem se na dosavadní spolupráci (byla jsem OSVČ) a nechala se klasicky zaměstnat jinde. Školu/jesle jsem měla zařízené půl roku předem, syna jsem tam předpisově vodila na pár hodin denně, aby si zvykl a imunizoval se, abychom si odbyli před nástupem do práce zimní nemocnost. No a co myslíš - jakmile jsem nastoupila, ve školce začaly scény, syn to tam prakticky probrečí (doposud to bylo více méně ok). V práci jsem ani ne dva měsíce a syn už byl nemocný třikrát (celou zimu jsme se tomu úspěšně vyhýbali). Teď jsem s ním zrovna doma, protože celou noc blinkal. Ale nějak to pytlíkujeme ze dne na den, zítra bude hlídat manžel a doufám, že mne nevyrazí ve zkušebce. Starosti si budu dělat až pak, do té doby to nemá smysl. Zdá se mi, že naplánovat se nedá nic, tak je zbytečné podléhat beznaději, když tvůj plán nevypadá nejlíp. Protože můj plán byl super a realita je jiná:)

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 16. května 2018 10:58

Gatita počkaj, vy ste menili jasle, v ktorých bol v pohode a plače v škôlke - teda v inom zariadení? Alebo začal plakávať, keď si začala pracovať? Srry, že to asi patrí do iného vlákna, len ma to v tomto momente zaujalo.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 16. května 2018 11:01

O pár stupňů se ochladilo, tak je potřeba vytopit autobus, aby cestující neumrzli.

Málem jsem

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 16. května 2018 11:08

Catherinne to je otrava, takový rigidní výklad pravidel, to je jen evidentní rýžování peněz od lidí, ze kterých je úřad má šanci dostat.. přesně, ty vraky, které tam nechávají stát   Z tohohle chování jsem znechucená

Mimochodem, na Praze 4 by měly být od 1.7. také modré zóny, myslím teda, že ne na celém území...

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 16. května 2018 11:10

slniecko ne,nic jsme nemenili.je porad ve stejnem zarizeni,akorat jsem to spatne napsala (jsou to de facto jesle,ale ja tomu rikam skolka).

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 16. května 2018 12:09

Gatita tak pokiaľ bol doteraz spokojný a okrem tvojho zamestnania sa nič nezmenilo (učiteľka, prístup, kolektív....), tak háčik bude v tom, že už nie si doma. Je totiž veľký rozdiel pre dieťa, keď ono ide do škôlky a mama je tam, kde je zvyknuté, že bola - čiže doma a keď vie, že doma nie je nikto a mama je "niekde" v práci, na to sa bude treba zamerať. To býva častý problém.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 16. května 2018 12:41

Gatita Důvěrně znám. Dokud chodil syn do jeslí na pár hodin, byla pohoda. Jakmile tam měl být celý den, každé ráno scéna, nejedl tam, brečel, opakované nemoci... když začal říkat "zítra nejdeme do jeslí, jdeme k paní doktorce, to je dobře", tak jsem práci vzdala a rok jsem ještě byla doma. Sice taky žádné nadšení, ale brzo na to jsem čekala dceru a jak jsem mohla zůstat doma, brala jsem ho " po o", tak to bylo lepší.

Pravda je, že tenkrát se do jeslí nastupovalo ve dvou letech. Teď přihlásili do školky vnuka a mně se to tříleté dítě zdá jako úplné miminko, nejradši bych ho nikam nepustila :)

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:43

Dneska me dozrala prodavacka v Chodovskym COSu. Prisla jsem tam hned rano - ok, 15 min po otevreni, chapu, bylo brzo. Jenze jsem potrebovala konkretni saty. Tak jsem rovnou u vchodu poprosila prodavacku, kde bych je nasla. A ona me uplne vyjebala, ze to zrovna predelava a ze ty saty co chci beztak urcite nemaj. Tak jsem ji rekla, ze jsem si je prisla koupit. Ne zdlouhave vybirat, ale koupit rovnou konkretni kus v konkretni velikosti. Tak na me akorat prskla, ze teda hodne stesti s hledanim a odesla:D jako fakt jsem koukala s otevrenou pusou. 

Saty jsem objednala online, ale jsem zpruzela:D 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:46

711990 brutální. stěžovala bych, bohužel je taková doba, že to asi nemá smysl. jinou prodavačku stejně neseženou.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:50

711990 Otevřel si hospodu a oni mu tam chodili lidi!

Jasně, prodavačka si hospodu neotevřela, ta je jenom zaměstnanec, ale nechápu, proč jde někdo dělat prodavače/ku, když ho serou lidi.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 16. května 2018 13:57

coralline presne:D sem ji chtela rict, ze pokud chce nejakou praci co bude min nenavidet, ze ji rada pomuzu:D 

Jiná Realita sem jim to vypsala na FB, ale pochybuju ze to nekdo precte:) navic v Parizsky jsou ty prodavacky hrozne mily, i kdyz maj milion kramu u kabinek. Rady prinesou ze skladu a tak. A tahle prudicka...:-/

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. května 2018 14:05

711990 Uff, no sťažovala by som si a to hneď.