711990 To je kus od kusu, byla jsem tam 2x a pokaždé obsluha milá. Nechala bych si na místě zavolat vyšší šarži, takhle se přece se zákazníkem jednat nesmí.
Stěžovací vlákno
Zpožděná výplata.
A stane se to zrovna když přijedu totálně vyždímaná z prodlouženýho víkendu a současně potřebuju složit zálohy na dovolenou v létě, místo toho jsem ráda, že mám teď na nějaký základní živobytí a skřípu zubama, jako je to zas klasickej 1st world problem stěžovat si, že nemám prachy na pobyt u moře a reportáž o samoživitelkách v posledních 168 hodinách na ČT mě velmi rychle dostala z počáteční hysterie, ale stejně jsem zpruzená... Možná teda hlavně proto, že jsem brouzdáním na netu zjistila, že výplatní termín není pro zaměstnavatele závaznej a do prodlení se dostává až první den měsíce následujícího po tom, kdy měla být mzda vyplacena, to je docela ostrý, ne? Když si tak člověk vezme, jak dlouho je pak v podstatě nucenej v případě nějakýho průseru pracovat "zadarmo".
Karoleena Tak to je hnus, potlapkávám. Doufejme, že to byla jen výjimečná situace a peníze rychle příjdou!
Karoleena To je ten zaměstnavatel, co vás nechal čůrat na dvorku do keřů? Nedivim se ničemu ![]()
Kokoska diky,mame nejspis stejny problem jako tehdy vy.uz jsem se vypisovala v prislusnem vlaknu.vzdat to nemuzu,to uz by se mnou nebylo doma k vydrzeni.trochu se za to stydim,ze jsem se nedokazala vic zklidnit a vytesnit jeste na rok otazku, kam se vrtnu,az dite povyroste - ze jsem mela potrebu vyresit si "sve" vlastni veci a starosti v dobe,kdy to melo jeste skoro rok cas (do tech tri let).
Ze by nemoci mohly byt psychosomaticke povahy me s hruzou napadlo vcera vecer,ale kdyz jsem syna omlouvala rano ze skolky,tak ucitelka rikala,ze uz jsme nekolikati,ze pulku deti ted odrovnala nejaka zvracivka. Trochu me to paradoxne uklidnilo...
711990 Měla sis nechat zavolat manažerku. Je to velmi milá dáma, určitě by ti pomohla šaty najít a s prodavačkou by si to vyřídila. Myslím, že na Chodově zatím nejsou v situaci, aby si mohli dovolit ztrácet zákazníky...
Malvin To je teda sila. Ja jsem se dneska domluvila s sefem na nahradnim volnu. Musim rict, ze vstricny a slusny sef je prijemny firemni bonus :)
MP Meri Bych asi potřebovala neuralizér jak z Mužů v černém a všem vám tady kolektivně tuhle vzpomínku vymazat z hlavy, jinak se toho záchodu ve křoví už nikdy nezbavím!! :D
Kokoska Můj syn chodí do jeslí od 15 měsíců (víc teda nechodí než chodí, protože ho stíhá jedna choroba za druhou) a mně tam doporučili rovnou ho dávat na celý den, že prý to zvykání dělá akorát neplechu. Tož nevím...
Gatita nejak bolo nejak bude... ja viem. ale zrovna ked ide o take dolezite planovanie udalosti v zivote (aspon pre mna) tak som z toho bola uplne rozhodena. ak nejakym zazrakom bude skolka a neskor aj praca tak netusim ci sa vobec budeme rozhodovat pre druhe dieta. ak hej tak budem mat dvoch jedinacikov v roznom veku![]()
Pinot Noir v jasliach oducaju deti od plienok? ucia ich na nocniky a pripadne aj wc? ja som si to teda nikde nezistovala a netusim ci sa na to nevyflaknu. viem iba ze az pri nastupe so skolky sa ma dieta vediet vypytat a byt bez plienok co je podmienka prijatia.
Karoleena No a to mas jeste dobry, ze ta firma neni tvoje, to by to s tim hajzlikem bylo jiny ,,fopa,,:-D. Tak tfuj tfuj, preju hodne stesti, zpozdena vyplata nejakou zacinajici neplechu muze znacit.
Karoleena Uff, oneskorená výplata je pre mňa zlé znamenie, teda pokiaľ nemá zamestnávateľ dobrý dôvod.
Pinot Noir Kdysi se to tak dělalo, to postupné zvykání. Ale těžko říct, jestli by pomohlo vrazit ho tam najednou na celý den, to už se nedovím.
slniecko naopak, dítě většinou dost špatně nese, když je máma doma. Když je v práci, tak prostě nemůže být s ním doma, to docela dobře chápu. To říkají moudré knihy i moje zkušenost.
Gatita Taky mi říká, že nejdřív se to nové, zajímavé prostředí líbí, a časem začnou mít tušení, že je to prostě už napořád... Vzdycka po pár měsících mi začli vyvádět a zkoušet se nějak vykroutit. Taky navíc, když na ně něco leze, tak samozřejmě snáší všechno hůř... Ale přejde to :-)
eless Učili by ho to, ale on se zatím nechce na nočník ani posadit, tak to necháváme zatím být a doufáme, že to odkouká od ostatních. Na nějakou soustavnou práci to navíc zatím není, chodí do jeslí dva dny v týdnu, ale je tam přihlášený od února a byl tam tak max osmkrát. Zbytek času byl nemocný
Před jeslemi nebyl nemocný prakticky vůbec.
Karoleena uplne ta chápem. Sestra tak robila v jednej firme roky a posledné dva roky im výplata meškalacca aj tri mesiace. Ale výborný kolektív, milý šéf, proste vždy bola akosi rozhodnutá vydržať. Až jedného dňa od toho milého priateľského šéfa dostala výpoved. Ha! tak jej slubili odstupné za tri mesiace a doplatiť mzdy. Ona blbka tam počkala ešte ttie tri mesiace kým vyprší doba vlastne iba o jednej výplate z troch s tým, že ved jejh to doplatia ked skončí. Tudle nudle. Už je to tri roky a nemá nič. Dávno robí inde a čaká na vyrovnanie záväzku. Firmu dali do konkurtz, majetky su davno prevedené v inej firme, pán majitel podniká v tom istom odvetví pod iným menom, čistý hnus. A ona peniaze nemá. Akosi ma nechcela počúvať a teraz je naštvaná sama na seba.
Janulik03 tak na tohle presne sedne-za dobrotu na zebrotu.![]()
Zarinya presne. Mala pocit, že sú všetci kamaráti, tak prečo nepodržať firmu v zlých časoch? No každý sa poučíme na vlastných chybách.
Janulik03 No to je tak ze keď nepríde raz výplata tak utekať kade ľahšie. Na východe poznám takých prípadov až až co robili zadarmo a peniaze nikdy nevideli. Ja to fakt nechápem pretože mne by teda mzda za 3 mesiace chýbala, nie že by som nemala úspory ale prečo by som mala míňať úspory keď mám nárok na mzdu. Zadarmo ani kura nehrabe.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.