711990 Jsme v podkroví směrem do zahrady, takže od čtyř ráno přesně - vřeští sojky a straky. A myslím že straky tam mají blízko hnízdo, stráčata si tak jako pobroukávají a opakují zvuky. Třeba když dole šel pán a kýchnul, tak pak deset minut kýchaly stráčata a znělo to že se dobře bavěj. Vlastně ty ptačí rána docela miluju, i když teda někdy řvou děsně.
Stěžovací vlákno
coralline gůgl Václav Žilka
Soused je primáš cimbálovky. Naštěstí bydlíme v rodinných domech, takže jde slyšet jen v létě, když jsme na zahradě a on má otevřené okno. Ale je to fajn, A) hraje fakt dobře, B) se to v tom prostoru roznese a jde to slyšet jen tak mimochodem.
Ale když byly děti malé a spaly po obědě, tak mi pilo krev hlášení místního rozhlasu po obědě. Většinou následovala i 10min. zkouška.
Jednou jsem se tak naštvala, že jsem jim napsala, že nechápu, proč hlásí kolem oběda, když je většina lidí v práci. Nevím, jestli zabral můj mail, ale je fakt, že začali hlásit 2x týdně před půl pátou.
Potrefenáhusa Pravdupovediac neviem, ako sa to povie po česky. Ochromujuca bolesť chrbta, bežné v krížoch, u mňa v "podprsenkovej" oblasti. Stuhnutie svalu alebo také niečo, nie som zdravotník. Mávam to vždy v jednom mieste, z neho to vystreluje, akoby mi telo zvierala obruč.
brrr soused ma naproti garaz s vycepem, coz by mi nevadilo, ale flexa, utahovacka apod pravidelne od pul 9 do 11 vecer kdyz uspavam...bych je nakopla.
Ja miluju kosaky, oni fakt krasne zpivaj. I kdyz jednou si jeden sednul na strom za mym oknem a zacal vyzpevovat tak, ze jsem musela zavrit okna, jinak jsem neslysela televizi. Dodnes nechapu, kde se v tak drobym telicku vzal tak mohutnej hlas :D
Večer ma uspáva volanie srncov, taký zvláštny "hekot". Ráno ma budia vtáky, v noci šteká susedov pes. Viem o tom, ale neruší ma to, asi uplné ticho by mi bolo viac podozrivé.
Dcera ked chodila do hudobnej, cvičila na klavír, možno nás tiež susedia nemali vtedy moc radi, priznám, že aj ja som mávala na mále.
Ked spím teraz v meste, tak mi strašne vadí zvuk výťahu, aj ked je na druhom konci chodby ako byt.
Viete čo je pre mňa najhorší zvuk poslednej doby? Bola som v byte u mladých, išli do kina a tak som dala spať krpca a pozerala nejaký horor. V tom taký zvláštny zvuk v tom tichom byte. O chvílu zas. No fakt som sa bála.
Ked sa mladí vrátili, tak sme spoločne dospeli k pôvodu vzniku. Americká chladnička má výrobník ľadu a to sem tam sa pohli tie kocky či čo. No pre mňa na infarkt.
paktofonika Akože blbé kecy od doktorov, tak to je niečo. Človek trpí a ešte to má pocuvat. Moj praktik je skvelý, len už má dôchodkový vek :(
Janulik03 Nemám americkou, ale i moje obyč lednice občas vydává zatraceně zajímavý zvuky. Se vždycky taky leknu, pátrám a pak si uvědomím, jo to je lednice, tak nic
Má velmi širokou škálu, nechápu, kde se to v ní bere.
Janulik03 Nemám americkou lednici, ale moje mi to dělá taky. Asi jak se to tam odmražuje. Než jsem přišla nato, že je to lednice, tak jsem vždy vylítla, co se děje.
Jak tak čtu tu debatu o nástrojích.... No, mám sklon k migrénám, a jednou jsem na delším stýpku v Edinburgu bydlela v baráku, kde vedle usilovně cvičil skotskej dudák - začátečník. A někdy míval mejdan s kamarádama. Po návratu do Prahy jsem trumpetistovi z našeho baráku div nešla dojatě potřást rukou, že krásně hraje...
Na klavír jsem cvičívala - někdy dobrovolně, většinou z donucení, a zřejmě to nebylo tak děsný, protože jedna sousedka na mě práskala našim nikoli že dělám kravál, ale že jsem "nějak dlouho necvičila". Asi předtím taky zažila dudy.
Janulik03 Naši mají obyčejnou Candy a nikdy jsem zvuk "padajícího ledu" u nich neslyšela. Já mám Liebherr ![]()
Janulik03 Ja nemám chladničku s výrobníkom ľadu ale zvuky vydáva rôzne. Niekedy to znie ako keby tam niekto zavrel mačku ale už som si zvykla a hučí potichu. Väčšinu dňa je ale ticho. Babka mala starú Calex a tá hučala a hučala a hučala vo dne v noci.
999 Pro mě s dědou někde daleko vodě na lodi, ze které měl nahozeno na ty candáty, a babičkou, která sledovala dalekohledem, jestli se nevrací, aby včas odklidila následky svýho debužírování, kterýmu se oddávala, zatímco on byl na ten půldenní výlet vybaven jednou kofilou :-D.
Janulik03 Výrobník nemám, tak netuším, jaký vydává zvuky.
Jednou se z lednice ozýval takovej kravál, jak kdyby se tam vyloženě sesypalo všechno na hromadu. Tak jsem vylítla, otevřela dveře, čekala jsem, že tam praskla polička nebo něco... a ono nic, pohoda, klídek
Ale nepamatuju si třeba, že by takový zvuky vydávala lednice u rodičů, ta jenom vychovaně "přede".
paktofonika no, zrovna ten smazak jsem se uz nekolikrat zarekla ze si budu davat.. naposled kdyz jsem jedla halusky v tatrach a tu noc potom nepreju nikomu...
halušky jsou docela nebezpečné ![]()
pamatuju, když jsme si je dali v sr někdy před 15 lety, a ležely nám všem v žaludku ještě tři dny. to byl fakt památný zážitek. pak jsem se to hodně dlouho bála znova zkusit. jinak je miluju a doma vařívám.
ale můžu doporučit restauraci kamzík ve starém smokovci, tam myslím je vaří dost obstojně a za dobrou cenu (+ navíc sice přeplácaný, nicméně útulný interiér)
999 Tak dneska se mi stalo tusim to, co tobe. Nemohla jsem dat zpatecku, musela jsem potupne volat priteli, jediny stesti, ze byl u telefonu, protoze v okoli byla jen neridici kamaradka a pak ani zivacka:-D. Samozrejme bylo na radici pace to kolecko, hned jsem si vzpomnela na tebe (pokud se nepletu), ale predtim me to nenapadlo:-D. Takovej pocit bezmoci, kdyz jsem v garazi jela jen dopredu:-D:-D.
Karja Jo, to se stalo mně :-). Náhradní vozidlo... Ale mně se to stalo při výjezdu z parkoviště. Absolutně jsem to tam zablokovala, protože z parkovaciho místa jsem vyjela s vyhozenou rychlosti, až pak jsem se snažila zařadit zpátečku :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje