Tak Betty ja to kupuju/dostavam kazdy rok a nekdy vyrostou a nekdy ne, prestoze nic nemenim
Stěžovací vlákno
A proto jsi šla pracovat do školy ![]()
No, na nemocenský nemůžeš bejt věčně, dvě malý děti mají svoje potřeby... asi bych se poohlídla fakt po nějakým klidnějším zaměstnání, třeba v nějakým nezajímavým a nevyhledávaným archívu!
Já si trochu postěžuju, ale taky trochu "poděkuju".
Stěžuju si, že jsem chytla od dítěte 7. nemoc (ruka-noha-ústa). DĚKUJU, že snad máme mírnou verzi (v mém případě puchýřky na rukou a chodidlech, internet je plný o moc hroznějších obrázků a příběhů, fuj).
I tak si připadám, jako bych si co pár minut v dlaních požmoulala pěknou mladou kopřivu a další si narvala do ponožek
.
Garfie Nesel. Dnes uz zas rekl, ze s tim mam neco delat, ale ze je to asi marny, ze furt jen slibuju a nic. Asi uz jsem pripravena i odejit. Jakkoli jento hrozny a neoredstavitelny...
Luna ty terapie, kam chodíš, ti nepomáhají? Jak se k tomu staví ta psycholožka, nechtělo by to intenzivnější péči? Začínám mít o tebe celkem strach. Možná by muž s tebou zašel aspoň tam.
Luna to je ale blbec. Ja vim, ze skvely otec a pomohl ti v nemoci. Ted se ale chova jako blb. Neco se sebou delej. On chce mit klid. To je ale blb. A nevsiml si, ze i ty to po nemoci nemas lehke? On ceka, ze za to, ze vedle tebe stal, tak ho ted budes obletovat? Proc se tomu brani? Aby se nahodou neukazalo, ze je problem i u nej a ne jen ty jsi mimo?
Luna a chodis nekam na terapie? Nebo to bylo mysleny jako "udelej s tim neco, at ses zase normalni"?
711990 Nechodim. Nemam na to cas.
Lunaaha
Luna A víš nebo máš pocit, co by ti mohlo teď pomoc? Můžeš si o to manželovi říct? Jestli tě nabáda, abys se sebou něco dělala, nedali byste dohromady nějaký časový plán, abys mohla k psycholožce zase chodit? My tě tu rády podpoříme, utěšíme, ale asi bylo efektivnější se svěřit odborníkovi.
Nebo když je ti mizerně, co zkusit zavolat na krizovou linku a začít aspoň tak. Oni poradí.
Luna Běhá mi mráz po zádech, když čtu tvý odpovědi. Souhlasím s kolegyněmi tady, že nejlíp by ses měla dostat na neschopenku z psychických důvodů ( a že se to dá podložit, vzhledem k tvé zdravotní historii). Pro ty praktický "silný" lidi z tvýho okolí bude štempl z psychických důvodů sice podezřelej, ale přece jenom štempl, tudíž něco hmatatelného.A mezitím si vybrat oddychový čas a zároveň docházet na psychoterapii/psychologii. Já si třeba nadávám, že jsem byla naučená, že má slabá psychika je má slabost, že bych měla zatnout zuby a vydržet. No, a co se stalo? Přelívá se to na moje dcery, na každou různě.
Luna
Čtu, co tady píšeš a mrzí mě to.
Já si myslím, že tebe prostě dohnalo teprve teď to celkové vypětí. Léčíš se, člověk vydá všechny síly, fyzické, psychické, aby to dal a přežil. Potom to dobře dopadne a přijde nějaká doba euforie. Zvládla jsem to a mám sílu a chuť pracovat. Jenže si myslím, že si začala moc zhurta, práce, škola, malé děti, rodiče, kteří moc nepomůžou, spíš naopak. A možná i na toho manžela je to moc.
A ano, syndrom vyhoření přichází celkem plíživě a potom třeba ze dne na den už nejsi schopná do té práce jít, něco udělat. Myslím, že už seš opravdu hodně blízko (osobní zkušenost) a nemyslím, že pomůže psycholog. Potřebuješ už opravdu vypnout a neschopenku, nejsem psychiatr, ale řekla bych, že už i nějakou podporu léků. Ono to není ostuda, není to navždy, ale je potřeba to řešit. Já jsem to řešila ve chvíli, kdy jsem si to ještě uvědomovala, i tak jsem snad měsíc potom byla jak v komatu. Nebyla jsem schopná jít pomalu na wc, ten měsíc jsem prospala a do dnes si říkám, že nechápu, jak se to stalo, že jsem to neviděla a neřešila ještě dřív. Moc na tebe myslím![]()
![]()
Luna Přidávám se k těm, které by doporučovaly vzít si neschopenku a uvolnit si tím ruce k lepšímu řešení toho všeho. Podobnou situaci zažil před několika lety můj muž. V práci nesnesitelně, přemáhal se, že zvládnout to a vydržet je přece věc cti (prostě chlap, žejo...), navíc má v povaze silně melancholickou strunu a blbě zvládá stres. Já čula problém už nějakou dobu, opakovaně jsme o tom mluvili, ale protože jsem z těch, co vydrží hodně, tak jsem ho do řešení úplně netlačila. Což zpětně hodnotím jako chybu. Protože se nakonec stejně sesypal a byla z toho neschopenka na čtyři měsíce, následně výpověď a nový život v lepším oboru.
Nejsem v tvých botách, ale moc prosím, zvaž to.
Isca neznam uplne tvou rodinnou situaci, ale jsi dobra, ze mas nahled na to, jak je psychika rodicu provazana s detma a ovlivnuje je.
prala bych si, aby k tomu poznani dosla i moje mamka, ale nakonec jsem se musela smirit s tim, ze tahle faze u ni nenastane.
Lunaaha
No, asi tak. Luna Promiň, ale terapie je základ. Na tu si ten čas opravdu najít musíš, bez toho se budeš jen točit v kruhu, at se rozhodnes odejít nebo ne.
Spousta terapeutu nabízí i on-line sezení, pojišťovny na terapie přispívají finančně ... není to lehký, chápu, ale pokud s tím opravdu chceš něco dělat, zkus k tomuhle kroku sebrat odvahu.
edit
Ja bych zvazila v tvé situaci i medikaci, ale z mě zkušenosti to posoudí terapeut, jestli tě "požene vejš" pro léky, nebo jestli je šance to zvládnout jen s terapii.
Luna to je ale blbec. Ja vim, ze skvely otec a pomohl ti v nemoci. Ted se ale chova jako blb. Neco se sebou delej. On chce mit klid. To je ale blb. A nevsiml si, ze i ty to po nemoci nemas lehke? On ceka, ze za to, ze vedle tebe stal, tak ho ted budes obletovat? Proc se tomu brani? Aby se nahodou neukazalo, ze je problem i u nej a ne jen ty jsi mimo?
myslis,ze je tento prispevek vhodnej kdyz o muzi Luna nic nevime?
Ono neni lehke zit s clovekem co ma psychicke problemy a nic s tim nedela.
Zacnu. Protoze je to porad dokola. Mesic, dva dobry a pak to zas praskne a je mi na nic. Ta psycholozka, ke ktere jsem chodila pri lecbe je super, ale parkrat jsem tam byla i potom a uz to nefungovalo, je mi jasny, ze uz potrebuju pracovat s necim jinym, takze hledam.
Luna A řekla si te terapeutce, ze už ti to nestačí? Ze to nefunguje? Probrala si s ni další postup? Protože naprostá upřímnost je na terapii základ.
Jestli ti nevyhovovala ona, jako osoba, hledej jinde, z moji zkušenosti to s dostupnosti terapeutu není tak zle, jak se někdy prezentuje.
MP Meri Jako osoba mi vyhovovala vyborne. Ale je specializovana trochu jinak nez ted potrebuju.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje