Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 12:15

Ahoj, už sem prakticky nepíšu, ani vás tu nestíhám číst, ale potřebuju si někde odložit.: NESNÁŠÍM VANISH! VRAŤTE MI ARIEL PROFESSIONAL! PROSÍÍÍM

díky, trochu pomohlo 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:14

Moly už máme samozřejmě taky, díky moc. Pro inspiraci těch vašich - já je našla mimo jiné v sušených fíkách, kilovém pytli semínek goji (auau), sušených datlích a sezamu. Nemáte zač. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:17

U mě by mol čelil hladomoru, já jsem v klidu

Offline Sweet Potato
40270 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:23

MP Marge My jsme potravinové moly doma taky nemívali, v bytě ani v baráku. Pamatuju si, že rodiče honili moly šatní, kupovali naftalín, koberce podkládali novinami (prý tiskařská čerň odpuzovala). O existenci potravinových molů jsem se dozvěděla až jako dospělá. Přitom třeba mouky máma mívala v takových těch otavřených násypkopikslách.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:33

Mutziputzi 

Počkej, až tu někdo vytáhne šatní moly!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:34

dynda pozdě, už jsou tu 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:37

Sweet Potato já bych taky řekla, že šatní bývali víc, dnes jejich menší výskyt z vlastní domněnky přisuzuju tomu, že oblečení hodně koluje, pořád se pere, a prakticky mizí věci z čehokoli přírodního. hádám, že na triku z polyesteru a funkční bundě si mol moc nesmlsne ani si v tom měkce neustele  kožich má doma asi fakt málokdo, vlněné kabáty taky nic moc, kašmírové svetry letí spíš tady v naší sociální bublině.

Offline Sweet Potato
40270 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:41

Jiná Realita Taky myslím, že šatní mol bude pomalu ohrožený druh.

Zato ti potravinoví zažívají zlatý věk

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:44

Ja si pamätám, že celé moje detstvo sme doma bojovali s potravinovými moľami, nekonečný boj, lebo liezli z výrobne lahôdok, ktorá bola na prízemí. Zmizli, až keď tam dali iný obchod.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 16:59
Reakce na dynda:

Mutziputzi 

Počkej, až tu někdo vytáhne šatní moly!

​Ať si šmáknou kluci, já už tejdny odkládám protřídění

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 17:59
Reakce na Sweet Potato:

MP Marge My jsme potravinové moly doma taky nemívali, v bytě ani v baráku. Pamatuju si, že rodiče honili moly šatní, kupovali naftalín, koberce podkládali novinami (prý tiskařská čerň odpuzovala). O existenci potravinových molů jsem se dozvěděla až jako dospělá. Přitom třeba mouky máma mívala v takových těch otavřených násypkopikslách.

​Ano, o satnich molech me jako dite informovala babicka, kdyz jsem se vyptavala, proc to v jejich skrinich tak priserne smrdi - pouzivala nejake kulicky proti molum, ktere mi nevonely.

Tatinek si z ni rad delal legraci a pokazde ji s vaznou tvari vysvetloval, ze kulicky jsou ztrata penez a casu, protoze prece kazdy vi, ze nejlepsi obrana proti molum je otevrit skrin a zarvat do do "molove jsou volove" -  oni se urazi a odleti.

Nevim, ktera z techto metod fungovala, ale ani satni moly jsme nikdy nemeli 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 20:48

Tak já se vrátila z dovolené a na stropě sedělo 5 molů!!! 

Asi to tu četli.

Online ISON
329 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 21:08

Uf, jdu zabednit okna, aby se k nám taky nedostali! A ne že mi začněte psát, že dokáží prolézt stoupačkama!

Offline Karja
44635 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 21:38

Hrozne me svedi prsty u nohou, ze z toho snad ani neusnu. Snad to nebude nejaka plisen. Tak se omlouvam vsem!

Offline Grizzlin
121 příspěvků moje polička 23. zaří 2018 23:38

Par stiznosti

Jako ja mam rada podzim, ne ze ne, ale uz mi zacinaji chybet nektere letni benefity. Dneska se mi spustila oka na trech cernych puncochacich. Dvoje byly za 30 z Pepca - to se da, ale jedny za cca 300 - jednou nosene a to uz zaboli.

Jo a pred tydnem se mi poskrabal podpatek na mych jehlach, kdyz jsem si ho zarazila do tech odtokovych rostu. Dvakrat. Na stejnem miste. Jednou kdyz jsem sla tam, podruhe zpatky .

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 14:37

Máme v práci malíře. To samo o sobě není špatné, budeme mít po letech zase vymalováno, ale pan malíř má v oblibě k práci Karla Gotta. Celý den. 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 15:41

Minulý týždeň som v kuchyni zlikvidovala pár pekných tučných molí Čia je to vina?? Zaobstarala som si lepiace papieriky na mole a pár sa ich už chytilo. Ibaže ani po prezretí všetkých zásob netuším odkiaľ lietajú. Grrr

A ešte sťažnosť z iného súdka, počas víkendu stráveného u svokry som každý večer vypila fľašu vína aby som ten nával pasívnej agresie nejak prežila. Pár takýchto víkendov a je zo mňa alkoholička...

Offline EJK
48 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 15:53

Myslím si, že tie potravinové mole si nosíme domov už z obchodov pekne zabelené v sáčkoch a obaloch, alebo ich zárodky, ktoré potom doma dorastú a vyletia (hyper- a super-  majú dosť bordel v skladoch).Dokonca aj v horkej čokoláde a hrozienkach som si ich priniesla a trvalo mi dosť dlho, kým som prišla na to, odkiaľ vyletujú. Takže nerobím zásoby,čo sa dá preosejem a presypem do uzatvárateľných obalov.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 17:51

carries Byla jsem kdysi poučena, že ty papírky přitahují moly ze širokého okolí. Pokud je to v bytovém domě nebo paneláku, tak od všech sousedů. 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 24. zaří 2018 18:12
Reakce na Mrakoplas:

viktorka_od splavu no ja viem ale u nas sa pecu chleby vo velkom z roznych druhov muky,  plus krupice pre dieta,  furt sa to nazbiera a na niektoru sa zabudne  

​V dětské krupici jsou moli nastopro vždycky. Už z obchodu.