Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. října 2018 09:34

Isca 

Já si myslím, že se dcera vytáhne. Určitě ví, jak doma fungujete, tak to prostě napodobí. Třeba to nebude úplně přesně podle tvých představ, ale tam je právě potřeba přivřít oko.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 16. října 2018 15:54

No to mě pos*r! Prý máme uzavřít docházku k vědě a výzkumu k 18. 10., z rozhodnutí ministerstva kultury, a změny proti předaným podkladům budou uznávány jen výjimečně, z důvodu nemoci (a asi i smrti). Už to vidím, jak se budu následující měsíc a půl omlouvat z kontroláků apod. "promiňte, já bych ráda přijela, ale ministerstvo nám to zakázalo", LOL!

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 16. října 2018 16:16

dzizisketa A co přesně to znamená? Že vám ministerstvo ukončilo pracovní sezónu? Co jsou kontroláky?

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 16. října 2018 16:22

andulka01 

Já mám dva úvazky - větší část na tzv. statutár, menšinu na vědu a výzkum, normálně se dvěma smlouvami, a na každý ten úvazek si vedu extra docházku. A tu menšinovou musím ukončit do čtvrtka tak, abych už v ní nemusela do konce roku provádět změny. Takže si musím naplánovat všechny služební cesty, pracovní jednání apod. už teď, což je samozřejmě nesmysl.

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 16. října 2018 18:20

Stěžuju si na svůj záskok na mateřské. Tento týden jsem se vrátila, věděl to, měl smlouvu na dobu určitou. Vedení nás platí dva týdny oba, aby předání agendy proběhlo hladce. Takže teď tu musím dva týdny vydržet s člověkem, který mi při každé příložitosti dává najevo, jak je naštvaný, že jsem zpět. Úkoluje mne jako svou asistentku, učí mne postupy, které jsem vymyslela já a navíc sám nehne prstem.  Myslím, že se konce svého úvazku nedožije. 

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 16. října 2018 18:28

KapkaMM jak dlouha byla materska? Tzn.kolik staci na tak dukladne zabydleni na pozici..? 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2018 18:32

KapkaMM Soucítím, ale jsou to jen dva týdny, to dáš :)
Mému zástupu za mateřkou dali smlouvu na dobu neurčitou. Když jsem se ohradila, tak to šéfová smetla ze stolu, že to je za dlouho a nějak se to vyřeší. Samozřejmě, když jsem se vrátila, tak pro mě neměli místo. Šéfová se vždy uměla zbavovat lidí. Hned první den mě strčili do archivu, celý den zakládat papíry. Věděla jsem, že by mě psychicky vydeptala, tak jsem podepsala dohodu. Nyní jsem ráda, mám daleko lepší práci. Ale snad nejhnusnější tehdy bylo, jak mě nenáviděla a pomlouvala moje nástupkyně. Svůj strach o místo obrátila proti mě.
Takže jestli se tak hnusně chová, tak mu to pěkně vrať ;)

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 16. října 2018 18:39

Je tam jeden rok. Jeho předchůdce, můj původní záskok, se osvědčil a byl přijat na dobu neurčitou na jinou pozici. Ten původní byl super, toho jsem učila sama. Ani nevím, kde toho nového vyhrabali a nechci si stěžovat nahlas, aby náhodou nebyl něčí kamarád. Ale už se moc těším, až zmizne, protože mi tam je k ničemu, akorát mi nabourává mé pracovní tempo. Nejhorší je, že zjevně neumí myslet v souvislostech, takže už teď jsem přišla na některé chybějící podklady. Takže nejspíš na mne  v budoucnu čeká nějaký kostlivec ve skříni.

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 16. října 2018 18:39

dzizisketa Díky za vysvětlení. A chápu, je to blbost. To se stává běžně?

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 16. října 2018 19:10

nonemy To se zvládne. Ale fakt to ve mně doutná. Mně se moc ani vracet nechtělo, na můj vkus příliš sezení na zadku a nuda, ale mám moc dobrý plat, benefity, homeoffice  a volné víkendy, což se s malými dětmi hodí. Navíc můj šéf je největší odborník v oboru a pořád se od něj můžu učit. Kdyby tam nebyl, už jsem dávno zdrhla. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2018 19:59

KapkaMM To se nedivím, mě to rozčiluje, jen o tom čtu. K takovým lidem mám silnou touhu být pomstychtivá :) Nikdy jsem křivdy nevracela, ale v představách se tím aspoň uklidňuji, takže Tvé prohlášení, že se konce úvazku nedožije mě rozesmálo Mně se to stalo před 7 lety a stále se cítím ukřivděně, když si na to vzpomenu. Šílené, jak jdou některé prožitky těžko zpracovat/zapomenout, přestože to bylo nakonec k dobru. A to mám ještě jednu hnusnou, daleko horší, zkušenost s odchodem ze zaměstnání, stará cca 20 let a taky na to raději nevzpomínám

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:37

KapkaMM drzim palce, at to vydrzis a on je brzo pryc. umim se do tve situace vzit (byt jsem teda nikdy na materske nebyla:))

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:44

andulka01 cha, co vím tak ve vědě a výzkumu běžně (já tam málem zabrousila ale včas jsem zdrhla, mě by mrsklo)

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:49

nonemy jednu moji spoluzacku vystipala po mateřský jiná nase spoluzacka, který ten zaskok za sebe dohodila vyloženě z dobry vůle, protože ta tenkrát nemohla nic sehnat...do ty doby byly kamarádky 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:54

Potrefenáhusa Já to měla malinko podobný, byla to kamarádka kamarádky. Ale ještě přímo kamarádka, to je fakt hnus. To je právě na tom to nejsmutnější, jací jsou někteří lidi hyeny, když jim jde o sebe.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:54

Mě po návratu z mateřské přešoupli do vedlejšího oddělení,  kde panovaly takové vztahy, že jsem proti původnímu plánu volila radši druhé  dítě . Pak už jsem se tam nevrátila. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:55

Kokoska To říkám, že všechno zlé je k něčemu dobré

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 16. října 2018 20:58

nonemy ty moji vystipany spoluzacce to taky pomohlo, otevřela si vlastní prosperující byznys ve stejným segmentu a daří se ji myslím lip....ale hnusnej pocit trval spoustu let

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:16

Potrefenáhusa To je super. Se vůbec nedivím, tím že šlo o kamarádku, to muselo být mnohem horší. Bych jí přebrala chlapa, mrše

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:40

Jak to tak čtu, tak mám ještě kliku. Už mlčím.