Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline evik77
758 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:53

Podala jsem si žádost o zvýšení výživného, protože většinu nákladů táhnu už nějaký čas sama. Domluva není možná. Tatínek platí jen to, co musí, a žije v domnění, že děti toho moc nepotřebují. Pracovnice sociálky si mě pozvala na pohovor. Myslíte, že ji zajímalo zázemí, prospěch, kdo se s dětmi učí, kroužky, reálné výdaje, zdraví dětí, kdo s nimi je každou chvíli na ošetřovačce? 15timinutový pohovor soustředila na to, aby mi vysvětlila, že 1) požadované částky je přehnané, 2) musím chápat, že tatínek potřebuje vyjít s platem (musím?), 3) s nějakým větším navýšením nemám počítat. Ledaže by děti v něčem byly extrémně nadané/vynikaly, byly výjimečné, měly např. hodně nadstandardní kroužek... A já myslela, že se OSPOD stará o zájmy dětí. Mně to hlava nebere.    

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:55

KapkaMM Pozitivní na tom je, že ses vrátila do práce a jsi lepší, než Tvůj předchůdce. Se díky blbečkovi nakonec můžeš cítit dobře ;)

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:59

KapkaMM A to jsou ty chvíle, kdy si máš říct "jsem skvělá, lepší než on, zvládnu to levou zadní."  

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 16. října 2018 22:20

KapkaMM A jak reagoval, když ses mu zmínila, že podklady chybí?

Offline wendulka admin
16652 příspěvků moje polička 16. října 2018 22:40
Reakce na Isca:

999 No u mně to bude klasicky, protože laparoskopicky by prý bylo, vzhledem k velikosti a poloze myomů a dělohy, už na hraně. A navíc si tak úplně nejsem jistá, jestli to dceru na VŠ, která žije se mnou, trochu nakopne od hezkejch slov k praktické pomoci matce. 

Ta rekonvalescence není zase tak dramatická. ​Moje sestra (40) absolvovala tentýž zákrok klasicky letos začátkem března kvůli stejné diagnóze jako máš ty a v pohodě. Akorát první dva dny po operaci jí nenechali vůbec vstát, takže cévka, no. Ale pak v pohodě vstávala sama. Nastoupila ve čtvrtek a následující týden v pátek šla domů. Vyloženě odpočívala jen těch prvních 10 dnů od propuštění, než jí náš společný gynekolog vyndal stehy. Potom to omezila jen na nezvedání těžkých věcí, neohýbání se, protože nemoct dělat skoro nic, na co byla zvyklá jí začínalo lézt na mozek. A normálně se zahojila úplně ukázkově, k čemuž přispěl i přímo na tento druh zákroku se specializující pan primář.

Taky se toho původně bála a já s ní a teď zpětně si říkám, že jsme to vůbec nemusely odkládat. Mohla mít už rok klid. Úleva neskutečná.

Držím palce, ať i u tebe to má podobně hladký průběh!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2018 07:32

evik77 ta socialna pracovnicka je nejaka jeho znama? Co su toto za reci,  uplny fail 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 17. října 2018 07:54

evik77 To chce dobryho pravnika

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 17. října 2018 08:23

evik77 jsem uz takovych saskaren absolvovala mnoho a fakt tam od toho bohuzel nejsou:-( taky se primlouvam za pravnika, byt to neni zaruka uspechu, minimalne si z tebe nebudou delat srandu. jinak o vyzivnem rozhoduje soud, ne socialka, takze se tim netrap.

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 17. října 2018 10:27

evik77 OSPODu jde jen o minimalizaci problémů, které by museli řešit. Zájem dětí je na posledním místě.

49296 příspěvků moje polička 17. října 2018 10:27
Offline evik77
758 příspěvků moje polička 17. října 2018 14:44

Právníka mám. Jen nevím, jak moc soudce přihlíží k vyjádření sociální pracovnice, protože pro něj asi sepíše nějakou zprávu. I když nevím, co vlastně chce psát, když se o děti téměř nezajímala. Pravděpodobně tam bude něco ve stylu: "Navrhuji zvýšení o 500 Kč, to stačí, protože tatínek se děsně snaží" (v minulosti platil 1 kroužek a já 4 atd.). Nenávidím úřady. Už jen to, že papínek nechce platit a musím dohledávat účty a jít k soudu, by mu mělo být přičítáno k tíži.   Pardon. Já jsem tak vytočená, že jsem si musela ulevit.  

49296 příspěvků moje polička 17. října 2018 16:21

evik77 vsak od toho tu jsme:-) zalezi fakt na soudci plus se da odvolat a dke me zkusenosti odvolaci soud jede striktne dle tabulek. uvidis pak, jestli to bude potreba. drzim palce at je to rychly, tohle jsou neprijemny zalezitosti

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 17. října 2018 16:28

evik77 Držím pěsti, narazila jsi teda na pěknou pipku, zkušenosti z mého okolí se sociálkou jsou naopak spíše lepsí. Tak snad bude soudný aspoň soudce. 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 17. října 2018 16:42

Tak já doufám, že mrkne na příjem tatínka, reálné účty alespoň se tabulkám přiblíží. 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 17. října 2018 16:43

Garfie Děkuji. 

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 17. října 2018 17:40
Reakce na Isca:

KapkaMM A jak reagoval, když ses mu zmínila, že podklady chybí?

​On bude zřejmě dost otrlý, suše mě zaúkoloval, ať si o ně napíšu :-D Ale to už jsem homusela setřít. Taky protože mi úplně vážně ukazoval, jak upravit buňky v Excelu. Si tak představuju, že to je věc, kterou si nechával vysvětlovat při svém zaučování. Fakt nechápu, kde ho vyhrabali. Nic, zítra jdu za šéfem, že už je agenda předaná, jestli ho nechce na pomoc do jiného oddělení. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. října 2018 12:44

Tak teda eshop About You nic moc, 10. října jsem objednala tašku, doručení odhadovali na 15.-16., jenže podle trackingu PPLka byla zásilka od 12. října stále na svozovém vstupním depu a ani se nehnula, tak jsem napsala na zákaznickou linku a nějaký Robert z Hamburku mi lámanou češtinou s vydatnou podporou translatoru vysvětlil, že bohužel byly některé balíky chybně označené a ten můj tudíž dorazí o 4-5 dní později. Jako deset dní čekat na balík a to ještě kdoví jestli, na to už jsem moc rozmazlená asi, dyť i balík z USA mi tuhle šel do ČR tři pracovní dny...

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. října 2018 13:37

KapkaMM No jak bys mohla po mateřské umět Excel, uznej  Evidentně slibnej materiál na všeobecně neoblíbeného šéfa. Doufejme, že někde jinde, než u vás. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. října 2018 15:58

Karoleena Já jsem se tam zasekla na datumu narození, bez kterýho mě to nechtělo pustit dál. Tak jsem oželela (celkem nepotřebnej) obsah košíku - ať si trhnou. Tak nějak z principu odmítám při nákupu trička sdělovat podobný informace, nerozumím, nechápu. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. října 2018 16:07

Gellnerova datum narozenií je skutečně osobní a intimní údaj...obvykle to chtěj, aby poslali k narozeninám voucher