Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 16:11

Mutziputzi kazdopadne datum narozeni neni udaj nutny pro poskytnuti sluzby. Jeho sdeleni musi byt podle GDPR dobrovolne.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. října 2018 16:13

continuity tak taky asi je ne? i registrace

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 16:20

Mutziputzi ja tam nenakupovaka, ale muzes bez registrace sledovat stav objednaky a historii? Omezit te nemuzou. 

20970 příspěvků moje polička 18. října 2018 16:31

continuity já nevim, já datum narození nevnímam jako citlivý osobní údaj a sděluju ho klíďo píďo na potkání

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 17:43
Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. října 2018 17:44

No prostě mi to není příjemný a rozhodně to nepotřebujou. Píšou teda, že to číslo nutně potřebujou proto, aby se jim nezaměnili zákazníci, adresa je málo rozlišovací údaj. Prostě, za mě, potřebujou jméno, adresu a peníze. Šmitec/šmytec, pokud je to eště furt od smýkat

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 18:04

Gellnerova tak muzou mit jako jedinecny identifikator treba email. Rozhodne je mene lidi se stejnym emailem nez stejnym datem narozeni. 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 18. října 2018 18:14

Gellnerova A já bych si datum narození klidně vymyslela, kdyby to bez něj nešlo a nechtěla jsem ho uvádět. 

20970 příspěvků moje polička 18. října 2018 18:22

Kokoska Z mych zkusenosti ti, co nejhorliveji odsuzovali GDPR, pak maj podobny tendence, hnat ochoranu svych "unikatnich" "osobnich" udaju ad absurdum a ohanet se pravy, legracni...lec proste Ber nebo nech bejt nebo hod jiny datum a hotovo-vyrizeno

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. října 2018 18:30

Mutziputzi no bodejť, jsem nechala. Mě třeba akorát štve ten paradox, že ve škole nesmíme pověsit na nástěnku ve sborovně seznam dětí, co jedou na exkurzi, veškerá dokumentace je uzamčená na tisíc západů a školení jsme měli okolo asi tři - a pak si objednávám fusekle a mám uvést datum narození. To je celý, co mi na tom krapet vadí.  

20970 příspěvků moje polička 18. října 2018 18:44

Gellnerova no vzdyt to je spravne, tvare deti, jejich seznamy, rodna cisla - zneuzitelny, ale datum narozeni fakt ne, bazirujes si na nesmyslu, nicmene uznavam, je to tvoje svate pravo

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. října 2018 18:47

Mutziputzi bezva.. hele, respektuju, že rodný čísla a fotky, samozřejmě. Ale když nemůžu dát na nástěnku ve sborovně, kam chodí jen učitelé, "Novák, Vopička, Vomáčková - exkurze Pardubice" ... ?? Protože co kdyby náhodou prošla uklízečka? 

A kromě spousty důrazných varování nám několikrát zopakovali, že GDPR je především opatření kvůli databázím velkých firem, ne kvůli školám. Teď teda nerozumím. Datum narození je citlivý údaj, stejně jako jméno, adresa, fotka. 

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 19:15

datum narozeni citlivy udaj neni, jeste to tak. ale na tom nezalezi, stejne si ho nesmi takto vynucovat. budou ho pouzivat akorat na marketingove ucely a je opravdu zbytna vec. ucely zpracovani jsou uplne na zacatku vseho, kdyz nefunguje ani to zakladni, jak mam verit, ze ten mnohem komplikovanejsi zbytek bude v poradku?

ono clovek nikdy nevi, kde ty jeho data nakonec skonci. prikladem jsou ty facebookove afery pred USA volbama a taky vlastne nikdo na zacatku nedelal nic spatneho. 

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 19:17

Gellnerova posli priste toho konzultanta k nam do skoly, tady se jeste vesele probira na rodicovskem zdruzeni pred celou tridou, ktere dite zlobi a ktere ma jaky prospech. vysledky matematickeho klokana jsou na nastence ve vestibulu. co visi ve zborovne mne z tohoto hlediska uz vubec netrapi.

Offline Dadoo
11682 příspěvků moje polička 18. října 2018 19:21

Gellnerova Hele, můžeš! Pokud vám tvrdí, že ne, je to blbost. problém by mohl být v případě, kdybys u toho seznamu měla fotky jednotlivých dětí u jejich jména - a šlo by spojit konkrétní jméno s konkrétním dítětem. Seznam žáků ve sborovně je naprosto v pořádku  Navíc to není veřejné, ale pod zámkem. Ale bacha na ty uklízečky, ty jsou opravdu děsně nebezpečné, před nima se lecos schovat musí. 

Měli jsme taky školení, několik a tyhle bludy nám bezpečně vyvrátili, že jsou nesmyslné. 

Třeba seznam na exkurzi - odevzdat kvůli vstupenkám na pokladně, je taky v pořádku, protože to nelze spojit s konkrétním dítětem. Samozřejmě, bez data narození a dalších bližších údajů.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 18. října 2018 19:44

continuity Dadoo tak nás, dámy, asi školil nějakej blbec . Je teda fakt, že my jsme takoví dodržovači, takže schůzky typu continuity u nás neexistují, ani pokec s rodičem na chodbě - kdyby kolem někdo šel, mohl by něco zaslechnou. Papežštější než papež asi jsme. 
No, tím líp. 

edit: aha, trochu jsem popletla terminologii a zaměnila citlivé a osobní údaje, moje chyba. Nicméně přímo stránky GDPR uvádí, že eshopy mohou požadovat ...
To bude dost individuální, obecně lze říci, že potřebuje „kontaktní“ údaje – jméno, příjmení, adresu pro zaslání zboží. Ostatní může požadovat pouze „nepovinně“.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:26

Gellnerova papežštější než papež,  to sedí. To bych nemohla jet ani na dovolenou, cestovka má moje jméno,  adresu, datum narození  plus číslo pasu, v hotelu ten pas ukážu a je tam  taky všechno a ještě si ty pasy nechaj do rána a možná si z nich i něco opisujou!

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:30

Kokoska ale tak to vsechno cestovka potrebuje, aby mohla zajistit treba letenky. to je v poradku. taky hotely musi sbirat tyto data ze zakona, pripadne datum narozeni potrebuji kvuli uplatneni slevy. taky v poradku. 

nepotrebuji k tomu ani specialni souhlas.

20970 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:42

continuity eshop chce dat darek k narozeninam, neni to totez jako hotel slevu?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:51

Mutziputzi však počkej, až pel mládí odkvete, nebudeš tak lehkovážně datum narození sdělovat