Lama_z_Lana Soucitim. Mne k tomu pristupu "ono se to nezblazni" pomohlo az brutalni vyhoreni, kdy jsem skoncila psychicky i fyzicky na dne a neprala bych to nikomu. Nastesti hned potom nasledovalo par let rodicovske, na ktere jsem zvazovala, zda se k oboru vratim nebo ne. Nakonec jsem se rozhodla ano, ze mam svoji praci rada, i kdyz me dost stresuje, ale jen za podminek, ktere me neprevalcujou. Snazim se toho drzet, i kdyz mi to obcas taky ujede. S prilis zodpovednym pristupem (ke vsemu) jsem se narodila, ale uz se hlidam, abych to neprehanela.
Stěžovací vlákno
Naštvalo mě, že mi dnes napsali, že dotisk knihy Jiný TGM bude až v lednu, měla jsem ji jako dárek. Ale jinak tu situaci nezávidím ani knihkupcům, ani Pasece, protože to byl dotisk na předvánoční trh a většina lidí se jim na to v lednu vyprdne.
Potrefenáhusa zastavilo se mozna v praze, pro me proste totalni pracovni vycerpani v te dobe, nic vic si nevybavuju. nastesti se u nas drzi jakztakz oraz aspon od stedreho dne do silvestra. taky pamatuju zamestnani kde byl srumec 31.12. pokud padl na pracovni den![]()
Garfie tjo vanoce v japonsku vypadaji jako uplny sen!![]()
999 Mayoral byval v Kotve.
Lama_z_Lana zacni zbytne veci odkladat, necekej, ze se to samo zlepsi, protoze nezlepsi (rika stary workholik). ano nejlepsi je cisty stul a postovni schranka, ale to nejde vzdy a je to cesta do pekel.
tady jsou dve konkretni techniky, co by ti mohli pomoct:
1. pis si ukoly, ktere hned nejdou dodelat (nemas k nim podklady, material, soucinnost - proste cokoliv) do ukolnicku - pouzivam ToDo v Outlooku a pust to z hlavy. u casti zpetne zjistim, ze to vubec nebylo potreba. prochazim to jednou tydne pravidelne v patek, kdyz si delam plan na pristi tyden + kdyz mam nahodou skulinku treba 15minut, tak a zreviduji/najdu si ukol, ktery v tom case muzu dodelat nebo posunout dal.
2. kdyz je toho moc a nevis kam driv, zacni prioritizovat. tech technik je spousta treba tato (fakt si to precti, je to na stranku). a udelala bych to co nejdriv, nez se zblaznis, dealne dnes. kdyz ti toto nesedne, tak se ozvi a vymyslim ti jinou :D
Garfie to je vyborne s tim Japonskem.
za mne hodne dela snih, odkdy o tom pises, pridala jsem si zimni Japonsko na seznam destinaci.
ja si nejvic uzila vanoce, kdyz mela starsi zlomenou klicni kost. nikam daleko ven jsme nemohli, aby na tom naledi znova neupadla na ruce. nemohla ani do skolky, tak jsme sedeli doma a abych ji zabavila, tvorili jsme vyzdobu. ja stejne jeste kojila mladsi, takze svarak nehrozil ani na trhach ani doma. a 27 ji sundali tu maslicku a jeli jsme na hory.
continuity Zimní Japonsko by se ti fakt líbilo! Stejně je hrozný, jak si nakonec nejvíc užijeme ty Vánoce, kdy nějak vypadneme z rytmu nějakou vnější silou...
999 A ako si dopadla s tým kvašákom? Mne ho majú doručiť dnes.
Čo sa týka Vianoc tak u nás ešte nič. Strom je na chodbe, veniec som kúpila pred týždňom a ešte ho neozdobila, cukroví mi pekárka ešte nedoručila, výzdobu som ešte neurobila, neviem kedy kúpim svetielka, v piatok príde na celý víkend návšteva a ešte ani neviem čo sa bude variť a kedy pôjdem na nákup. :D Ale som v kľude a nestresujem sa. Načo
paktofonika se přiznám, že mi přijde hrozně divný zdobit stromeček před štědrým dnem, zjistila jsem to až tady, že to dost lidí dělá běžně a taky na těch amerických insta účtech, co sleduju, ty stromky nahoděj hned po díkůvzdání. Pro mě ozdobenej rozsvícenej stromeček=štědrej večer, do tý doby se na to čeká. (a znám argumenty, že lidi pak jedou na hory a neužili by si ho atd.)
continuity Lama_z_Lana mne teda uplne nejvic pomaha pozorovat kolegy, kteri se h toho dvakrat nepo.. namisto abych se rozcilovala, snazim se inspirovat. davat sama sebe na prvni misto, v tomto vnimam ze mas Mutziputzi velke mezery ve sve bohulibe osvetove cinnosti, na to by ses mela soustredit. takze 1.ja 2.moje rodina 3. kolegove a prace. stejne jsem tjistla, ze u me ta prace jako takova nema nijak zavratnou hodnotu, ze mi jde o ty lidi, abysme jako spolecne.. coz je sice podstatou me prace, ale neda se to delat proti jejich vuli, zejo. tudiz je jedina cesta se prizpusobit. samozrejme nejake realne terminy atp zustavaji, to se neda nic delat. ale kdyz se snazim vse stihnout s predstihem, abych mela cisty stul a pomohla dalsim v rade mit na to dostatek casu - a oni na to zvysoka pecou - tak nasrat priste![]()
Tak jo no, právě jsem poslala mail, kde si stěžuju na udělení pokuty za parkování, co mi lupli 10 minut než jsem to přes jejich platební bránu zaplatila, jaksi k tomu počítači musim dojít žejo, to je jedno, ale napsala jsem, cituji: Předem děkuji za přehodnocení postupu, za což vám předem děkuji...doprdele!!![]()
![]()
Lamicka Jo, je to tak!
continuity Díky za odkaz! Já jsem naštěstí celkem systematická, takže si tu práci snad umím rozplánovat tak, abych neztrácela čas tím, co to vlastně dneska dělám, co musím udělat jako první atd. Takže na každej si jako blbeček připravím přesnej harmonogram toho, co kdy dělat. To mi dost pomohlo redukovat stres.
Pak je tu problémm s některýma kolegama trošku mimo obor, který mi přinesou miliardu vzorků a myslej, že je to jak v "kriminálce las vegas", kde šoupnu vzorek do odstředivky a mám kompletní toxikologickej rozbor za 10 min
. Když se to pak člověk snaží vysvětlit, že něco trvá, že se třeba bude muset něco zopakovat, koukaj na mě jak na neschopáka. Uf....musela jsem si trošku zanadávat.
Potrefenáhusa Mne to práve príde normálne, ja práve nepoznám nikoho kto zdobí deň pred alebo na Štedrý deň. Minulý rok som to tak mala a bola som z toho pekne v strese. Ja mám rada rozžnutý stromček, cítim taký vnútorný kľud :)
paktofonika ja se taky nestresuju
jen proste nevim kde ostatni na ty veci berou prostor a trochu me prudi ani ne zavist.. nebo mozna zeby jo? no zkratka ty kecy ze ted je ta doba zastavit se a rozjimat a tak. ted na to proste ja zeovna vubec vhodnou dobu nemam. ono tradice v tehle dobe vychazela z pocasi/rocni doby co nepreje zadnym velkym pracem venku/bez umeleho svetla. ten pan co vynalezl zarovku mi to zkazil!;-))
Potrefenáhusa Ale to až poslední roky se rozmáhá to zdobení hned zkraje prosince, mně se to taky nelíbí, jsem zvyklá z dětství, že se zdobí až na Štědrej den dopo, tohle předčasný zdobení mi přijde jako vedlejší produkt takový tý protivný komercializace, já to teda bojkotuju.
Lama_z_Lana doporucuju nevysvetlovat. sdelit termin a slus.
Potrefenáhusa My vždycky zdobili strom na Štědrý den ráno, letos budeme muset večer před, až syn usne, aby ráno, až vstane, už bylo hotovo. Nemám to jak jinak udělat, přes den už nespí, a na zdobení s jeho asistencí si ještě letos netroufnu
Už se těším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.