Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 12:55

dzizisketa  ja sa vždy ráno 24.12 teším, ako všetci prídu, a všetci zdobia stromček. Teda muž prinesie stromček v stojane, dcera, syn, moj otec a vnuk potom zdobia, ja do toho kafrem. Do toho ide Tv s rozprávkami, a sem tam niekto vbehne do kuchyne niečo pomiešať.  Zať má smolu, ten je od rana v bare a príde za nami až na obed, ked vyhodí štamgastov. Potom sa zučastnuje s nami. ked som sa pýtala detí, či si neplánuju urobiť štedrý večer sami doma, tak rázne odmietli, čo ma nesmierne teší a nepotrebujem žiadne darčeky, mne toto uplne stačí. 

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 13:00

A tady je jeden stromeček pana zákupského nadlesního. Kdybyste neměli co dělat, na Zákupech budou ještě tento víkend adventní prohlídky v prvorepublikové atmosféře domácnosti pana nadlesního.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 13:01
Reakce na Potrefenáhusa:

paktofonika se přiznám, že mi přijde hrozně divný zdobit stromeček před štědrým dnem, zjistila jsem to až tady, že to dost lidí dělá běžně a taky na těch amerických insta účtech, co sleduju, ty stromky nahoděj hned po díkůvzdání. Pro mě ozdobenej rozsvícenej stromeček=štědrej večer, do tý doby se na to čeká. (a znám argumenty, že lidi pak jedou na hory a neužili by si ho atd.)

​U nas rodice zdobili stromek 23.12., kdyz uz jsme spali. Vzpominam rada na to, kdyz jsme vstali, najednou tam byl stromecek, coz znamenalo, ze nastal konecne den D! Ja to delam uplne stejne.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 13:09

dzizisketa paráda, škoda že sa tam nedostanem teraz. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 13:25

Když jsme byly se ségrou hodně malý, tak rodiče zdobili stromeček natajňačku a říkali, že ho ozdobil Ježíšek. Asi nechtěli, abysme se jim motaly pod nohama Pak už jsme se zdobení účastnily, ale až na štědrej den, dřív se nezdobil.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 13:34

Taky se u nas vzdy zdobil stromek na Stedry den.S otcem,mamina v kuchyni....no okolnosti me prinutily pozdeji koupit umely(velky,soumerny)a zdobit driv.Ted uz to sice pominulo,ale zjistila sem,ze se mi vlastne libi zdobit stromek na Mikulase a uzivat si ho cely advent.Dokonce si uz beru kazdorocne na mikulase dovolenou par dni abych si vse pripravila v klidu,zkratka to tak mam rada.No po Silvestru,ale musi pryc a tesim se na leto....

Nejlepsi vanoce- kdyz sem byla v nemocnici a pustlily me domu 24.12.....Doma vubec nic,nic,nic tak jsme s muzem ozdobili stromek a clovek zjisti,ze vlastne ta honicka vubec neni potreba.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:03
Reakce na Mutziputzi:

paktofonika ale ne, to je hezká tradice, pro mě určitě Paktofonika a jeji stromeček lepší než Láska nebeská

paktofonika ty mas fakt s tema stromkama pech:-) srandovni jak nikdo nechce verit ze v jeho socialni bubline to muze byt jine nez v jinych. ja taky neznala nikoho kdo by mel doma umely, muz zase jiny nez umely neznal, a byt to na nich mame ho taky, dite ho furt prosazuje

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:17

U nás teda stromeček zdobil ježíšek, ne teda nějak osobně a fyzicky, bylo to součástí velkýho vánočního kouzla. Prostě v jednom okamžiku prázdnej pokoj a v druhým stromeček + dárky, tak jsem si to představovala. Pak se teda něco pokazilo a začali zdobit rodiče a my společně s nimi a taky to nebylo špatný, ale na ten pocit tý skoro až posvátný bázně, kdy se jednou jedinkrát za rok stalo opravdický kouzlo a objevil se strom a dáryk, mi dodneška trochu chybí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:19

Zina u nás zdobila matka 24. dopoledne, když jsme my mezitím spali/byli venku. vždycky desně nenápadně zakryla prosklené dveře dekou. a jednou ta deka trochu spadla a bylo vidět, že už tam svítí světýlka! ten pocit okouzlení asi nezapomenu do smrti.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:20

Jinak cukroví nemám zatím ani naplánovaný, strom a ozdoby taky taky ne, na víkend naplánovaný převážně kratochvilný společenský aktivity, takže během něj to asi tayk nezbastlím, ale těším se hodně moc, bo letos budu vlastně poprvé za svůj život na Štědrý den u sebe doma .

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:21

Mutziputzi Pinot Noir Co se odehrálo loni? 

Jinak teda do přehledu, jako děti jsme zdobili na Štědrý den dopoledne s tátou, asi abychom nezlobili :-) A držím to dodnes, občas tedy o den dřív. A každý rok si říká, že bych si ho chtěla užít víc dopředu, ale nikdy jsem se zatím nedonutila ozdobit ho dřív. Ani nikoho takového neznám (a ani nikoho kdo by měl umělý-kromě toho slavného mexického, co už jsem sem dávala foto). Ale jednou jsem byla v polovině prosince na návštěvě v Holandsku a tam už měli ozdobený, nicméně to byla muslimská rodina z Etiopie, tak jsem si říkala, že v tom spíš moc neumí chodit 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:22

viktorka_od splavu No aspoň si tu prečítam pekne spomienky. Aj ja by som chcela mať spomienky typu: ráno 24. sa celá rodina zíde a spoločne ozdobu stromček a užije si spoločné chvíle. Ja som sa vždy tešila na večer, na "polnočnú omšu" ktorú sme strávili s kamarátmi vonku. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:24

paktofonika Ty si ted zakladas svoje tradice,tak si je udelej tak jak ty chces,jak to citis.....stromek si muzes ozdobit kdy chces a jestli nekdo napise v diskuzi,ze to nechape,tak to je jen jeho problem.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 14:30

paktofonika hele tak tady na to já jsem si před asi 8 lety řekla, že hezký vánoce mi nikdo jinej neudělá a udělala jsem si je sama! To byly vánoce nějak s odpuštěním celý úplně nah****o z mnoha různých důvodů a fakt, od tý doby už s tím počítám a zařizuju se sama. Však ty se zase teď můžeš scházet u toho stromku s přítelem a udělat si nějakou novou hezkou tradici, na kterou se bude každej rok vzpomínat.

S tím stromečkem jsem to nemyslela nijak prudivě, jen že pro mě je to rozsvícení stromku strašně pevně spojený právě s tou štědrovečerní večeří, u nás ho taky zdobil v noci Ježíšek v zavřeným pokoji a bylo to fakt hodně velký kouzlo, obnášející i vykukování z okna do ulice, jestli už u sousedů naproti byl Ježíšek a maj rozsvícenej stromeček.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 15:06

paktofonika ja mam vzpominky z detstvi hezky, to je pravda, ale treba z poslednich let s exmanzelem hodne spatny..ale to se celkem snadno zapomene.  nicmene ty detsky si neodpares:-( nezbyva nez si opravdu zalozit vlastni tradice, ktere se ti budou libit. a casem uz to pujde samo

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 15:10

Já jsem tady o svých zvycích psala loni. Tam, kde slavím Vánoce, zdobím (a někdy i kupuju) stromek 24. Jsem klasická záchranářka, vždycky si beru chudáčka, kterýho nikdo nechce. Je mi ho líto, říkám si, že když už ho uřízli, tak ať se někam na Vánoce podívá. A doma v Praze máme stromeček už teď, protože manžel si s ním rád svítí celý prosinec. Je umělý, koupila jsem ho předloni v IKEA ve slevě. Byl z expozice, nazdobený a svítil. Personál trval na tom, že tak jak je, musí projet přes kasy. Dovezla jsem ho k autu a nacpala dovnitř, svítící,  protože jsem nevěděla, jak se vypíná. Projela jsem s ním celou Prahu a policajti před ambasádou se málem počurali smíchy, když to viděli .

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 15:14

999 tak to dúfam, že tie svetielka boli na baterky, lebo keby si za sebou tahala ten kábel až z ikey, už by to bolo moc 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 15:15

999 

už jste někdo potkali rozsvícenou Mazačku? Já těsně před začátkem adventu, a to ještě ozdobená nebyla

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 15:17

Janulik03 Na baterky . Já je před tou Ikeou nemohla na tom nazdobeném stromku najít.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 12. prosince 2018 15:26

999