Bledule No, pan Se, by me mohl idealne vozit!
Stěžovací vlákno
když se ráno vyhecujete k životnímu výkonu, vstanete 3:45 a jedete pozorovat zatmění měsíce, a ona hvězdárna stojí asi na jediném místě v zemi, kde není dokonalé čiré jasno ![]()
zatmění naštěstí vidět šlo, ale ostatní pozorování, jupiter, venuše...všecko zamlžené (zejména tím, že v minus 13 kondenzoval obrovský mrak z teplárny).
Karja mela jsem byt v 9 u dr. Coz znamena ze nejpozdeji v 8:40 je nutne odjet od tchyne kde vykladam dite, coz znamena nejpozdeji v 8:15 mit zavrena vrata a odjizdet od domu. Vecer probehla debata s muzem kdo v pondeli kam a jakym autem. Autosedacka byla v aute A, muz ze pry rano pojede autem B. Nevim proc me teda prekvapilo, ze odjelo auto A, takze sedacka byla i se zakladnou v predsini a misto oblecu dite, nalozim dite a jedu opet nastalo prehazovani veci any se tam sedacka vubec vlezla. Skluz nejakych 10 minut auz se to sralo vsechno... Navrat z dovolene jak vino![]()
Jiná Realita Myslela jsem na tebe, jestlis vyrazila. Smekám.
Sweet Potato no životní překonání vlastní lenosti
hlavně proto, že jsem si říkala, jak půjdu brzo spát, a 23:30 jsem pořád ležela v posteli jak prkno, počítala ovečky a nic. ale stálo to celkem za to, vracela jsem se v nádherném svítání, nádherně byl vidět jupiter a venuše, jak člověk vyjel z dosahu města a teplárny.
... Autosedacka byla v aute A, muz ze pry rano pojede autem B. Nevim proc me teda prekvapilo, ze odjelo auto A, ....
Promiň, ale
a mám teda ještě jednu stížnost.
nemám v čem chodit, ještě, že mě nikdo nevídáte.
u nás je totiž už několik týdnů buď hromada sněhu po kolena, nebo je nahrazena čistým ledem v jednolité ploše. jediné boty, ve kterých se na to odvažuju, jsou šílené křuskokomisňáky. ke kterým se mi vůbec nic nehodí. ráno se oblékám úplně s odporem, nemůžu nosit žádné svoje kabáty, jen pořád dokola jeden šedý. připadám si jak tetka.
když se ráno vyhecujete k životnímu výkonu, vstanete 3:45 a jedete pozorovat zatmění měsíce, a ona hvězdárna stojí asi na jediném místě v zemi, kde není dokonalé čiré jasno
zatmění naštěstí vidět šlo, ale ostatní pozorování, jupiter, venuše...všecko zamlžené (zejména tím, že v minus 13 kondenzoval obrovský mrak z teplárny).
Vzhľadom na to, že pri poslednom bol na oblohe jeden jediný obláčik, ktorý sa starostlivo presúval presne podľa mesiaca, tak na toto som sa vybodla. Dcéra to vraj stihla, tak sa jej spýtam, keď príde zo školy...
Jiná Realita Mně je v takovém počasí úplně jedno, jak vypadám. Soustředím se na přežití ![]()
Jiná Realita Taky jsem chtěla vidět zatmění, ale nad Ostravou leží taková poklička, že není vidět ani kousek nebe.
Jiná Realita Já i v Praze, kde je nějakých pár ubohdch stupňů pod nulou, řeším akorát, jak přežít. (Už se těším, kdy zas někdo napíše, že zima letos vůbec nebyla) Tam u vás bych asi vůbec nevycházela.
Sweet Potato u nás je na tom teď nejhorší, co se psem.
jindy bych chodila do sadu, oploceného, a tam mu házela míčky, nebo s ním šla někam na louku, jenže všude je nad kolena sněhu a sám ten pes se v tom zoufale brodí, natož já. takže s ním pořád dokola chodím na protaženou, ale ne moc používanou zadní silnici, kde ale musí být na vodítku, a navíc ta cesta je jednolitá plocha naleštěného ledu, takže je sem tam pohybuju pomalinkým klouzáním
teď sněhové plochy zmrzly a pes už si na tom i poranil tlapku, tak čekám, kdy se počasí nějak změní a buď vysublimuje led, nebo nasněží měkký sníh.
Jiná Realita Neřeš to, každej stejně kouká akorát pod nohy, aby sebou nešvihl, a na módní hodnocení nemá kapacity.
Zatmeni mesice stihlo starsi dite. Ja to uplne vysklila, takze kdyz mi v pul sesty rano vykladala, ze mesic je videt jenom z poloviny, zaevidovala jsem akorat, ze se ji rozjela ryma, poslala ji vysmrkat se a pak ji prikryla perinou. Muz mel nocni, ten to videl cele ![]()
continuity ale ono to chce vidět na hvězdárně, úplně jiný dojem.
já jsem zatmění z domu pozorovala už víckrát, ale velkým dalekohledem je z toho prostě jiný zážitek, měsíc vypadá zblízka dost jinak.
Jiná Realita Ja by som nejaký ten sneh brala, keď to tu čítam. Aspoň 30 cm... túto zimu sme mali asi tak 3x po 5cm a neudržalo sa to dlhšie ako pár dní. Aktuálne to u nás vyzerá ako na jar a to sme na okraji Vysočiny. ![]()
![]()
Od pátku jsme byli na Vysočině, jezdili jsme do Nového Města lyžovat. Byla to krása zasněžená, ale zaparkovat ve Žďáru n/S na náměstí a přejít silnici, to byl adrenalin - udusaný sníh s ledovým povrchem, pod který posypová drť zamrzla a byla teda houby platná. Ale silničáři měli splněno, posypáno bylo...
rasaNori tak to je ještě dobrá varianta, že sedačka zůstala doma.
rasaNori klasika a jeste udiv, vzdyt jsme se tak dohodli, ne? kdyz podobna situace (prkotina uznavam) nastane po desate a nasleduje vybuch - kdo je trapny a nervozni? On jel prece za necim dulezitejsim a ty mas na starost jen decko a doktora.
rasaNori tak to je ještě dobrá varianta, že sedačka zůstala doma.
u nas by doma nezustala ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.