Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:00

Já sem zdravotní psát nechci, bo mi přijde, že sem nepíšu nci jinýho, tak mám jednu autovou. Ve Fredovi (rodinný fokus) při vyšších otáčkách cos syčí, asi že prý klimatizace a taky by to chtělo opravit chladič. Problém je, že Fred ač udržovaný, slaví letos 20. narozeniny a je otázka, jestli to nenecháme teď za 10-15 k spravit a neporoučí se něco zásadního, třeba turbo.
Potřebujeme kombík (čokli), hodil by se automat (muž se s tím 2x denně postrkuje v zácpě), na nový při týhle kombinaci se nedostává a u ojetýho se bojíme, že se nám koupě vymstí. 

Do toho všichni radí něco jinýho, a když už začneme něco zvažovat, tak přijde někdo s "hlavně si nekupujte".

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 11. června 2019 17:11
Reakce na Solathis:

viktorka_od splavu Zkousela jsem uz patery (zyrtec, xyzal, analergin, zodac a neco, co jsem dostala od tchyne, co si nepamatuju, jak se jmenovalo). Nejlip mi funguje ten analergin, jsem po nem nejmin ospala, ale na rymu pusobi tak hodinu Ted resime, jestli nam nepomuze klimatizace, az nam ji privezou ...

​U těchto léků pomáhá brát je pravidelně, aby se vytvořila "hladinka". Když si každý večer vezmete třeba i malou dávku, ráno budete v pohodě a po dvou třech  dnech  nebudete cítit žádné vedlejší příznaky jako ospalost. Mně vždycky léky odrovnaly na celý den, ale tohle mi poradila doktorka a fakt to funguje. Alergie pryč. Brala jsem vždycky tak týden, když jsem věděla, že nastává kritické období. Po vysazení to má ještě pár dní dní dojezd. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:13

Zina tak já se přidam, hlavně neposlouchejte ostatní a rozhodněte se podle sebe :) a Kombi s automatem se nedostává v daný cenový relaci nebo vůbec? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:26

Sedmá z devíti na tom veru moze nieco byt, ja unavu po liekoch na alergiu vobec necitim. Asi som uz rokmi rezistentna ale mne vždy bolo zdôrazňovane zacat brat lieky este pred začiatkom sezony a brat nepretrzite a pravidelne az do jej konca (co je u mna jesen). Fakt to ten rezim naozaj chce. Solathis ja som sa po rokoch ustalila na Telfaste, u nas teda uz nedosupny, tak uzivam generikum, na ktoreho nazov si ani za boha nespomeniem..Ale kazdy si asi musi najst ten svoj ako pri vsetkom. My klimu nemame ale pomaha trosku aj cisticka vzduchu.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:30

Sedmá z devíti Tak to máš asi velký štěstí nebo malou alergii a nezakřikni to :-D Já beru léky na alergii už tak od února a mohla jsem vysadit teprve začátkem června, bez nich bych se neobešla. Nějaké zodacy a zyrtecy mi nezabírají bohužel ani náhodou, letos jsem ale po letech konečně přistoupila na kortikoidový sprej a kvalita života na jaře se mi zlepšila asi tak o tisíc procent. Není to teda žádná výhra a nedoporučuju to na první kýchnutí, aby bylo jasno. Taky bych se radši obešla bez něj. Ale jsem fakt šťastná, že existuje něco, co mi pomůže od minimálně měsíčního zánětu spojivek a tříměsíční rýmy a ucpanýho nosu, je to peklo. Letos jako bych alergii skoro ani neměla.

Snažím se žít hrozně eko bio přírodně a pak do sebe liju kortikoidy. Je to blbý, ale už to jinak nešlo.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:30

Solathis Taky doporučuji Claritine a brát pravidelně po celou sezónu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:46

žluťásek Ty "dýchací" kortikoidy jsou dnes šetrné.  My je zapisujeme do rizika na řídnutí kostí po 5 letech pravidelného celoročního používání. Je jasné, že se jim člověk chce vyhnout, ale občas to prostě nejde. Zase půl roku s příznaky alergie má určitě neblahý vliv na psychiku, tak je potřeba v tom hledat i pozitiva.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 11. června 2019 17:55

Renusatko Já už mám rozmyšleno začít na podzim s vakcínama, už mi ta alergie hrozně moc omezuje život a nechci takhle fungovat dál x dalších let. Snad to aspoň trošku bude fungovat.

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 11. června 2019 18:07
Za poslední týden jsem jela z bodu A do bodu B dvakrát, takže čtyři cesty. Poaždé jiná a stejně všechny ucpané, páč oprava. Grrr, začala sezóna uzavírek. Z Opavy i Ostravy se stala pevnost.
Offline 999
19821 příspěvků moje polička 11. června 2019 18:25

Solathis Příští rok si nech předepsat Oralair. Bere se od od února do srpna, nejsou to léky na alergii, ale alergeny, které si rozpouštíš pod jazykem. Dávka se stupňuje. Já mám pylovou alergii od dvou let a vloni jsem po něm byla poprvé bez problémů. A to měli alergii i ti, kteří ji normálně nemají .

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 11. června 2019 19:59

Renusatko myslim ze netrpi jen psychika, nelecena alergie se muze horsit a prejit v astma treba

Offline Catherinne
10851 příspěvků moje polička 11. června 2019 20:12

viktorka_od splavu ano, to jsem přesně já

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 11. června 2019 20:34

999 Deti vzdycky berou Oralair od prosince tak do dubna-podle nasi alergolozky se ma prestat brat pred zacatkem pylove sezony. A dcera teda prska, vzdycky ji strasne svedi pusa a jazyk, syn ho snasi dobre.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. června 2019 20:35

999 dcera to bere uz ctvrty rok. Ale letos nejake mirne projevy mela. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. června 2019 20:36

Emerald dceru to taky svedi v puse. A letos mirne projevy mela. Bere to od ledna do cervna

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 11. června 2019 21:28

Renusatko My podobnej den, cele dopoledne jsme stravily s dcerou popojizdenim po doktorech, same dovolene, internet je asi k prdu, kdyz se informace pisou na dvere jak za stary ery. Nicmene nakonec jsme se nekam dostaly a vysledek je, ze musi v tomhle pocasi nosit dlouhy rukavy a nohavice a nesmi se 6 dni koupat, jako ani ve vane! Chudak chudak! A jeste ma asi trochu upal, prekvapive, ze jo...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 11. června 2019 21:30

Karja a co jí teda je?

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 11. června 2019 21:35

viktorka_od splavu Nevedi. Ale konecne uz se doslo k nejake akci. Udelali ji vyter, jestli je to nejaka infekce ci co (ja nevim, jestli z vyteru jdou poznat I viry nebo jen bakterie??). No a kdyz to bude cisty, tak se bude patrat dal, ale vyfasovala mimo jine fenistyl kapky, coz utlumi hned tu reakci si myslim, takze se mi neosype nebo to hned zmizi stejne jako dnes. Pak to vysadi a prd z toho bude to mit znovu. Navic nesmi neprevarene ovoce, to slunicko a koupani a zda se mi to cely jako blbost, protoze kdyz se vrati k beznymu zpusobu zivota mimina, tak to bude mit jiste zas. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 11. června 2019 21:35

Emerald tCandance Já teda taky cítím svědění, ale v pylové sezóně jsem byla bez problémů.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. června 2019 21:36

Karja No tak to můj den je proti tomu nic. S dětma je to vždycky mnohem náročnější. Ať je brzy v pořádku. Vedra mají ještě trvat, tak to bude těžké. 

Pro mě by odložený zubař byl v pohodě, kdyby to kvůli oparu nebylo od března už 3x. Alespoň jsem udělala doma co bylo potřeba.