Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43136 příspěvků moje polička 12. června 2019 18:22

Potrefenáhusa kamarad ty auta z Nemecka jeden cas vozil pro zname. Dnes se to pry uz  moc nevyplati. do Nemecka se pro to auto musi dojet, protoze koupit to tady pres prekupnika postrada smysl, prave kvuli podvodum. Navic je to uz podel hranic dost vybrane, takze to vetsinou zmamena delsi streku, navic ty komplikace s papirama... 

Ale loni furt byly clanky jak je vsade hodne aut z operativnich lizingu a ty lizingovky si to vetsinou prodavaji samy. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. června 2019 18:33

Zina Kdybys chtela, bracha je sice z MB, ale automechanik a mimo jine taha i auta z nemecka

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 12. června 2019 18:52

Zina Jo presne tak, my jsme taj koupili auta po prvnich majitelych, servisovana v autorizovanem servisu a byla v perfektnim stavu. Bazar by si za to rekl mnohem vic a navic ty jejich praxi moc neverim, staceni tachometru, dovoz aut kdovi odkud kdovi v jakem stavu. 

Offline Friga
2156 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:07

Prestal mi sit sici stroj. Jen jsem navinula novou spodni nit a zacal blbnout. Zkousela jsem vsechno mozny a porad nesije. V pondeli odjizdim na dovolenou, kde se zucastnim kamaradciny svatby a chtela jsem si jeste usit saty. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:10

dnes jsem chtela koupit sassicaiu, jedna lahev pekne ve vitrince pod reflektorem, omg 

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:31

Friga Šmarjá, doufám že jsem na tebe nepřenesla nějakou strojní infekci

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:34

andulka01 Jeste, ze kalhoty na tu sobotni svatbu (licim, cesu, fotim) uz mam - nakonec koupeny (moje prvni COS vec)

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:35

Zina Já doporučuju Subaru, boxer motor, řetěz místo řemenu, výborná světlá výška. Mám taky jedno starší a neměnila bych ani za zlaté prase. Mám navíc diesel, takže ho mám nadosmrti (mojí nebo auta), protože se Subaru bohužel rozhodlo, že kvůli stupidním EU požadavkům už sem diesly vozit nebude

Offline Friga
2156 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:48

andulka01 taky se ti rozbil stroj? Proto chces kupovat novy? Rovnou jsem ted koukala a v cene do 25 tisic mam dva tipy. Prvni je Juki exceed hzl-f 600  a druhy elna excellence 680 Juki ma vic typu knoflikovych direk a stehu a horni podavani latky, Elna ma moznost nastaveni sirky stehu az na 9 mm a o jednu patku v cene navic. Oba maji volne rameno a kolenni paku. 

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:58

Friga Spíš tak jako pomalu odešel (ex na něm přes zákaz šil lodní plachty). Byl to Singer. Mrkla jsem obecně, jsem překvapená že dobré stroje nejsou vůbec drahé. Zaujaly mě Janome, Pfaff a Brother. 

Offline Friga
2156 příspěvků moje polička 12. června 2019 20:07

andulka01 Me ted docela zaujal ten Juki, na ktery jsem davala odkaz v predchozim prispevku. Ale zatim doufam, ze se muj soucasny stroj podari opravit. Mam v planu kupovat novy, ale ne ted. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. června 2019 20:13

andulka01 já mám Janome v cenové relaci cca 10000 - jako velký voči, jak budu šít patchwork, takže kráčející patka, možnost připnout "stoleček" a podobný ptákoviny, ale jinak myslím, že je to dobrej stroj. prošije tlustou vrstvu, navlíkač nitě (skvělá vychytávka), automatickej odstřih (skvělá vychytávka). Určitě doporučuju volné rameno (šití rukávů apod.), to byla jedna z věcí, která mi pila krev na starý Veritasce.

Mechanickej Pfaff byl taky v užším výběeru.

Co se týče overlocku, nevím. Pokud fakt nehodláš šít úplety ve velkým, tak si myslím, že s "univerzálním" strojem vystačíš a ty úplety nějak ošulíš. Ono, pokud bys fakt chtěla šít skoro profi, kromě overlocku budeš potřebovat coverlock.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 13. června 2019 12:26

Tak pro ty, co sledujou moje trable...mam byt. Je malej, ale na klidnem miste, skoro v centru. Ovsem mam to cekem daleko do skolky a do prace. Oproti stavajicimu bydleni je malicky, ale nemuzu si vyskakovat. Ma mycku, vanu, to je super. Je vybaveny, takze stehuju jen gauc, stul a susicku-tu teda nevim, kam dat! Doufam, ze to pujde dat do sklepa. Veskery muj nabytek uskladnuju u zatimjestemanzela v nasemstalejestespolecnem dome.

Rikam si, ze deti pujdou do skolky, ja do prace, takze moc neva, ze je to male, stejne tam moc nebudeme.

Jsem moc rada, ze se to vyresilo, ale zaroven je mi stejne do breku. Co to se mnou sakra je?? Ja ty zmeny moc nedavam asi.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 13. června 2019 12:30

tv ztratilas domov a po kratke dobe zas-to se neni cemu divit preci.. drz se, bude to dobry!

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 13. června 2019 12:33

tv To bude dobrý. Začátek je těžký, ale jednoho dne si to celé sedne a uleví se ti. A že je malé nevadí, aspoň k sobě budete mít blíž :-) a je to super na úklid. V Japonsku jsem žila na pidi prostoru (i sama i s dětmi) a byla překvapená, jak mě to vlastně nakonec moc neomezovalo, naopak, donutilo mě to přemýšlet a nehromadit věci, je to takové svobodné....a je super, že se stěhujete v létě, na podzim je to vždycky tak nějak depresivnější. 

Dům je společný? Tak z toho časem budeš mít nějaké peníze navíc? Jo a nereagovala jsem na tu tchánovu oslavu, takže ti musím napsat, že škodolibé pocity chápu a že je hezké, že tě pozval! 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 13. června 2019 12:45

tv pročítám tě tu a držím ti palce, spousta jiných by v té situaci bylo na tom mnohem hůř! Poloha bytu poblíž centra určitě vyváží nevýhody!

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 13. června 2019 12:45

tv To bude fajn Ať se dobře bydlí.

Slovy klasika :"...každého dne se něco překrásného končí a něco překrásného začíná..."

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 13. června 2019 13:22

tv ztratilas domov a po kratke dobe zas-to se neni cemu divit preci.. drz se, bude to dobry!

viktorka_od splavu Garfie Pavlena Samantha Moc vam vsem dekuju za povzbuzeni. Ja vim, ze to zase bude dobry. Jen mam pocit, ze jsem na to proste sama a neni mi z toho uplne dobre.

Az bude stehovani za mnou, bude lip.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 13. června 2019 13:41

tv jo, ten pocit znam a nesla jsem to fakt tezce-ale dala jsem to a ty to das taky

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. června 2019 13:48

tv to je super,ze mas momentalne byt!!casem se to vyvrbi ,ze bude vetsi....drzim moc palce a jsi statecna.

a s tim uklidem je to fakt!lepsi mensi.