Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 25. července 2019 13:48

Kokoska tak to samozrejme, sproste nadavky komukoliv se mi prihodim maximalne jednou za deset let nebo spis 20. ale praveze nemam az takove zabrany slusne odmitnout nebo prinejmensim nevychazet vstric vecem ktery mi vadi. chovat se slusne je zaklad, ale porad jsem maximalne vstricna predevsim ke svym blizkym. neze s rodinou muzu zachazet jak hovado, protoze ti jsou moji tak musi odpustit..?

ja v rodine kde litaly nadavky nejhrubsiho zrna treba i vuci vlastni matce zila, meli to za normu a bylo to strasny, strasny.. hlavne teda aby se cizi lidi neurazili.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 25. července 2019 13:52

MP Meri Já vím jistě, že mám obě dcery stejně ráda, jen s jednou líp vycházím. Na té druhé mi nejvíc vadí její náladovost. Něco první den řeknu, ona se urazí a vydrží s nataženou h...ou až do konce týdne. Prostě není pohodářka. Moje dcery si jsou nejlepšími kámoškami a já jsem moc ráda. Dokonce to byl jeden z důvodů, proč jsem chtěla druhé dítě, aby dcera nebyla jednou sama. Příbuzné (téměř) nemáme.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 25. července 2019 14:11

viktorka_od splavu tak to je zas prehnane ze chovat sa k rodine jak hovado, nie? To je take silne a nemyslim ze by som ja alebo Kokoska mali toto na mysli. A hadky teda v rodine mi pridu ze sa stanu v kazdej prave ze su ludia stale spolu. Akosi neverim ze v rodine su vsetci vzdy na jednej vlne. Ide skor o sposob akym hadka prebehne. 

Hnusne chovanie vulgarne mi pride voci hocikomu neprijatelne. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 25. července 2019 15:21

Janulik03 u nas doma sa tiez prilis nehadame, vaznejsie ako na 5-10 minut max 2x do roka. A to mam doma cholerika. Deti sa teda nastvu castejsie, ale to beriem tak, ze este s tymi emociami nevedia zaobchadzat. 

Z blizsej rodiny sa rada hada len sestra a ta je teda schopna sa pohadat aj sama so sebou.

Inak to mam ako Viktorka, ked ma podrazi blizky clovek, tak to rozdychavam velmi tazko. Ako odpustim, aj sa normalne spolu bavime, navstevujeme sa, ale uz sa na neho nespolieham. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. července 2019 15:23

My se teda v rodine se kterou dle diagnozy od Viktorky nevychazim nepodrazime, nevim no

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 25. července 2019 15:40

continuity ach jo, no tak som rada ze sa doma nehadate. My sem tam si nazory vymenime hlasnejsie, ale nikdy sme si este nepovedali nic urazlive. Ale uz nebudem do toho zabrdat Lebo to nakoniec vyznie uplne inak. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 25. července 2019 15:49

Janulik03 vies, co. Toto je v kazdej rodine inak. V jednej to povazuju za bezvyznamnu sarvatku a v inej to moze vztahy dost poskodit. 

Mam znamu, co sa s manzelom tak 2x do mesiaca 2-3 dniq nebavi a pritom je s nim spokojna. Moja dobra kamaradka sa s muzom hadala tak raz do tyzdna a padali pri tom aj dost ostre slova. Ja by som bola uz davno odstahovana, ona s nim zije uz 15 rokov a nemenila by.

Kazdy sme nejaky, ale utesovat sa tym, ze to bude v pohode, lebo u nas doma to tak je, sa nemusi vyplatit. Nemusi to tak byt. Dolezitejsie je, aby sa stretli ludia, co to maju podobne. 

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 25. července 2019 22:38

Ounz Ale dyť omezení tu bylo, kompromis, děsně oslavovanej. Tři dny v týdnu úplný ticho, koncem týdne koncerty max do 21:50. A připomínám, fungovalo to, co tu jsem, nikdy koncert nepřesáhnul 22. Takže jako diváci jsou problém? A když se to samý množství lidí sejde na pivo, tak to je ok? A můžou si třeba (před 22) sborově zazpívat? Na komerční lodi Petra se denně ožerou stovky lidí.

Sdílím okno do dvoru s dalšímu deseti domy. Normálně je tu celkem ticho, dneska jako na potvoru Náplavka úplně tichá a v nějakým bytě tady je párty. Hluk daleko větší než z Náplavky a pařej teď a asi jestě budou... Mám právo je zakázat? Už nafurt?

Sere mě to, mermomocí se snažej z Náplavky udělat nedělní promenádu s prověřenou lázeňskou kapelou. Jenomže jdou k hotovýmu. Subkultura to tady vytvořila, ti riskli, že tu udělali první bary, pronajmuli si lodě. Předtím to byl mrtvej kraj, večer se tu člověk bál sám, periferie.

Marnej boj... mrzí mě to.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 26. července 2019 09:26

andulka01 Já třeba ty stěžující si lidi chápu. Kdybych tam bydlela já, tak by mi hráblo, i když je to "jenom" půlku týdne a do deseti. Já potřebuju ticho, abych si odpočinula, hlasitá hudba apod. mi vadí fakt hodně. Samozřejmě si nebudu kupovat byt na náplavce, když o tom vím, ale spousta lidí tam nejspíš bydlela už předtím. A teď co? Mají prodat byt a přestěhovat se, když jim vadí koncerty? Myslím, že tohle prostě nemá řešení, který by jednu nebo druhou stranu neomezovalo.

Byla jsem na jaře na nějaký akci na Jiřáku a říkali tam, že příští rok bude jinde, protože radnice tam chce tyhle velký akce omezit. Jako účastníkovi mi vadí, že se nejspíš budu muset táhnout někam do háje, na druhou stranu to chápu. Bydlet bych tam taky nemohla, je tam nějaká hlasitá akce každou chvíli.

Online Gatita
8632 příspěvků moje polička 26. července 2019 09:48

Ach jo, mam pred dovolenou a rada bych dorazila co nejvic veci. V kancelari cely tyden krasnych tricet stupnu, akorat jsem se tu lepila ke stolu a slo mi to strasne pomalu, pracovni moralka hrozna. Dnes jsem nabehla za kuropeni, v sedm prisla kolegyne i s detmi a je po klidu, i kdyz jsou hodne. Jako ja vim, ze to neni sranda resit pres prazdniny hlidani a ze to dela jen parkrat do roka (ted se to teda dost koncentruje), ale mne to je hrozne neprijemne, jak je nas tu hodne.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. července 2019 10:21

coralline no já myslim, že bydlet ve čtvrti, která se zrovna stala módní, může bejt slušný peklo. Kamarádky bydlící v centru si stěžovaly hodně, zrovna jedna z Vojtěšský na davy lidí z Náplavky, co pak používaj zastrčenější uličky jako veřejný WC

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 26. července 2019 10:31

Potrefenáhusa Fuj, zlatej kravál z koncertu

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 26. července 2019 11:42

Jsme po letech na dovolene na chalupe. Dnes jsem se tesila, ze bude klid, nikam nepojedeme, deti budou v bazenu, ja si budu cist, muz neco kutit. Rano vola svagrova, ze prijede s detmi a tchyni se koupat, ze jestli mame plany, at se na ne nevazeme, ze se zaridi podle sveho, klice maji. Byli tu planovane predevcirem a to jsem je rada videla. Ted jsem vytocena, deti jak kdyz do nich streli, pod nohama se mi motaji 2 male deti, z nichz jedno je lezouci 8 mesicni mimino. Muz je taky nastvany, ale nedokazal rict ne. Fakt me to nebavi.

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 26. července 2019 11:46

Lamicka Jed si cist knizku nekam do lesa a at tvoje deti hlidaji;-)

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 26. července 2019 11:47
49355 příspěvků moje polička 26. července 2019 11:54

Karja presne to me napadlo! Lamicka nechte jim deti a vyjedte si s muzem nekam za klidem:-)

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 26. července 2019 12:11

Karja viktorka_od splavu Kdyz mne se v tom vedru taky nikam nechce. Nechci byt Herodes, mam ty deti rada, ale tohle pozvani mi prislo pres caru. Navic maji dum, bazen muzou detem poridit. 

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 26. července 2019 12:44

razorblade V první chvíli jsem myslela, že píšeš o mojí máti a sestře  Pak jsem si uvědomila, že máti je starší a jsou z Moravy. Vůbec se nedivím tvé reakci a vydržet to 2 týdny je záhul. Já se tedy obešla bez zvířátek, ale mají u nás ty dvě tiché moratorium na furt. Je to smutné, oba jsme si mysleli, že by sestra mohla sem jezdit na prázdniny, třeba i potom jít studovat, máti by tu mohla jezdit na penzi.... Ale fakt ne. Vrcholem bylo, když v lednu po Vánocích prohlásily, že jako Norsko nic moc a dárky stojí za h... (byla jsem tehdy bez práce a muž doma z nemocnice, přesto jsme všechno platili, vč.dopravy, dárků pro všechny, spousta jídla, místních specialit, měli jsme nachystané výlety na výběr, ale nakonec se nikam nejelo, protože je nic nezajímalo). 

A s mámou to tak neber, to se urovná. Je akorát škoda, že jste to nerozdělily hned v začátku, mohly jste si to užít spolu a ty dvě nány ponechat osudu. Společné večeře už bys nějak přežila.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 26. července 2019 12:56

NAmofo Můžu ti dělat mámu? Norsko je pro mě nádherné, zatím se tam chystám jen v hlavě, ale jednou to uzraje.

A jsem zmatená.. jak někdo může říct na oplátku za dárek, že stojí za h...?

(teda pokud to není čalamáda z Penny, jak jsem jednou dostala k Vánocům od otčíma, ale i tak jsem jen poděkovala  )

49355 příspěvků moje polička 26. července 2019 13:17

NAmofo jaj, prijela bych hned a dodam i sestru