NAmofo ja zas mozem byt sestra a dodam aj matku!![]()
Stěžovací vlákno
V Nórsku som bola minulý rok v septembri, úžasná, skoro nedotknutá príroda, všetky moje alergie sa niekde vyparili. Pri návrate domov ma už čakali pri dverách
. Nórsko ma jednoznačne očarilo.
Kdybys někdy pocítila touhu, náhradní rodinu seženeš snadno tady ![]()
NAmofo Některý ty rodinný návštěvy jsou složitý, zvlášť když jsou složitý i povahy. Nás jednou pozvala k sobě ségra, co žije v zahraničí, asi na 3-4 dny, původně měla jet jen máma, ale ségra je dost těžkej asociál a sama si na návštěvu netroufla, tak pozvala i mně, že to bude lepší, když budeme všechyn tři. Přitom máma byla skvělej a pohodovej člověk, ale ségra už žije dlouho sama a je to takovej jezev, návštěva i milovanýho člověka je pro ni prostě stres.
No idea asi byla vznešená, jak si to všechyn tři užijeme, ale provedení segra vůbec nezvládla, chovala se fakt hrozně, nikam s námi nechtěla jít, většinu času měla doma nasazený sluchátka a na něco koukala nebo něco pařila na kompu, abysme šly někam samy, tak nechtěla, a většinu času byla hrozně protivná. Já jsem tam fakt počítala hodiny do konce pobytu, a chodila od jedný k druhý, mamce vysvětlovala, že ségra je prostě taková a omlouvala ji, a ségře domlouvala, ať se mámě aspoň trochu věnuje, všechno marný.
Po týhle návštěvě jsem byla jak přejetá parní válcem, asi 14 dní jsem nevylezla z migrény a zařekla jsem se, že už dohromady takhle s nima nikam nepojedu, je mám sice obě hrozně ráda, ale sebe mám ráda taky a musí to prostě příště zvládnout samy. Zpětně mě ještě napadá, že kdybych tam nebyla ve svý věčný roli usmiřovače a ohlazovače ran, že by došlo k nějakýmu většímu bouchnutí, který by vedlo k nějakýmu posunu, takhle to bylo pro všedchny zúčastněný peklo na zemi.
NAmofo ty bydlis v Norsku? To ti zavidim. Byla jsem tam teda jen jednou a jen v Oslu a jeste na sportovni akci, ale i z toho mala, co jsem videla a zazila, jsem byla nadsena! Muj otec treba dodneska basni o takovy drobnosti jakou je to, ze jsme mohli prijit malem az ke dverim kralovskyho palace a nikomu jsme tam nevadili a straz nas nevyhanela, zatimco u nas je hradni pan opevnenej, ze k nemu na dvur neproklouzne ani mys.
Takze kdybys nekdy stala o navstevu lidi, kteri budou ze vseho nadseni, dej vedet![]()
Ty jo, to vypadá na plnej autobus ![]()
Nebo vládní speciál! Budete reprezentovat, že jo?
Catherinne jede se do Norska přes HK, abysme cestou zkoukly ten kouzelnej hrnec u Lama_z_Lana ?
Potrefenáhusa hrnec mi asi unikl...ale určitě! Dyť tam nastoupí razorblade
razorblade No já nevím, jestli bychom tě vzaly s sebou.
Co když se zase neudržíš a začneš nadávat ![]()
Samantha kdyz me neposadite za volant
za tim nadavam se zeleznou pravidelnosti![]()
EDIT: ale je vtipny, ze jsem si vyslouzila povest mistniho sprostaka :D :D :D
razorblade No to snad každej... to považuji za duševní rehabilitaci, když je člověk v autě sám.
viktorka_od splavu Samantha Zina dzizisketa Mrakoplas Děkuju všem
Možná na tu náhradní rodinu ještě dojde
Je tu velký dům, zahrada, psi, les, taky spousta práce, ale i relax. Pořád si říkáme, že by se nám tu jeden člověk navíc sešel. Jídla je tu hromada, místa v domě dost, pokud je ochoten se zapojit do domácích prací a zahrady, pomůžeme se začleňováním, norštinou, ježděním, hledáním práce... Tady v těch podmínkách člověk nemůže být laxní, příroda vám to krutě spočítá, ale hodně se tu i odpočívá, jak aktivně, tak pasivně. Norové rozhodně žádný japonský mašiny nejsou...Jakmile vykoukne sluníčko, už jsou vyplazený na teráskách, kafíčko, zákusek, v zimě zabalený v dece, s ohřívačem, ale venku NA SLUNÍČKU, co na tom, že je únor.
Ad dárky. Fakt to nebyla čalamáda
. Ségra dostala, dle mého názoru super, zimní boty jaké si přála, ale když necháte kožené boty promoklé od slané břečky v předsíni víkend, tak se to na nich holt podepíše (impregnaci dostala taky, ale někdo by to musel udělat, že). Mobil pravda nebyl úplně nový, to jsme si dovolit nemohli, ale byl to top model používaný půl roku, bez škrábance, pak ležel v šuplíku kvůli neschopnosti majitele ho odemknout/restartovat, protože na koncertě opilý změnil odemykací kód, který po vystřízlivění samozřejmě zapomněl. A tak si koupil nový. Taky další elektroniku po mně (notebook, tablet, iPod,...), všechno ve výborném stavu (jsem na elektro pes), s novými obaly, sluchátky, zabalené v originálním balení atd. Bylo jí tehdy 14 a nepřišlo mi adekvátní, aby dostala fungl novou výbavu od Applu, jen proto, že jsme se dlouho neviděly. Dnes jsem ráda, že jsem to neudělala, i když jsem měla cukání, ale když už vím, jak se k těm věcem chová a jak s nimi zachází, nemám nejmenší touhu obdarovávat je znova. Totéž v bledě modrém platí i pro máti, bohužel.
razorblade Tak to už se dneska asi taky změnilo, jednak kvůli “terorismu”, ale hlavně kvůli tomu, že Oslo je dnes díky “novým Norům” úplně jiné město, než před 5 nebo 10 lety. Jsem ráda, že už tam nepracuju, i když já byla v klidné západní části, ale jezdit večer domů přes Alnu příjemné nebylo.
NAmofo to neni mozny toto! Hlasim se jako dalsi sestra..!![]()
Klidně i s autobusem, tady je místa dost ![]()
Bydlím v rurální oblasti, jak se vznosně říká a miluju to tady. Klid a ticho, lesy vůkol, v zimě před obchodem necháte motor běžet při nákupu, balíky se nechávají u brány (a nic se jim nestane), a přesto když je potřeba, jsem za necelé 2 hodiny v Oslu. Ale kdo by tam jezdil. Internetové obchody fungují skvěle, v menších městech nakoupíte taky dobře, na úřad/do banky chodíte taky přes internet, kdo by platil ty bomy.
Pavlena Tak abych si začala psát seznam příbuzenstva
. Bylo by žinantní na někoho zapomenout při rozesílání pozdravů a pozvánek .
Zina To zní dost hrozně a souhlasím, že je lepší, aby to bouchlo mezi nimi.
Já takhle podezřívám máti, která se při každém rozhovoru neopomene zeptat, jestli se nechci vrátit domů, že je to čistě proto, abych jim dělala tlumočníka, protože si vzájemně lezou na nervy.
Ježíš to by se mi ale líbilo. Pro mimino super země, kde děcka tráví venku většinu času a proto se s nimi hodně počítá, pro psa super outdoor na běhání, a pro nás dva dospělé prostě všechno, já umím namíchat maltu a slušně nahazovat. I když v Norsku je asi víc dřevostaveb a taky hodně jen v kameni, pokud se nepletu. A hlavně tam nemáte tohle kurevské vedro, pardon my French.
NAmofo no my byli v Norsku prave letos v breznu
Moc se nam libilo, jak lidi jezdili metrem s bezkama a snowboardama a celkove byli takovi hodne free a aktivni. "novi Norove", ktere jsme potkali v centru a v okoli hotelu (ctvrt Toyen, nevim, nakolik je starousedlicka/novonorska), mi tam naopak prisli dost v pohode a celkem integrovane. A ve sportovnim arealu na Holmenkollenu jsme nepotkali zadneho, lyzovani je asi nebere :D
Janulik03 môj otec zas nikoho nenechá vyberať si z jedálneho lístka ale vopred "háda" smerom k čašníkovi a rozkazuje čo chceme. Brigádničila som ako čašníčka a nenávidím takéto správanie sa, lebo výsledkom je len to, že čašník chudák stojí pri stole a počúva dohady a opravy, ktoré mu následne otec opätovne nahlasuje a musí opakovať (čašník, nie otec) celú objednávku, aby sa uistil, že je všetko správne...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.