paktofonika Děkuju :-).
Stěžovací vlákno
paktofonika Děkuju :-).
Edge Děkuju, zrovna přemýšlím, co by si dala. Jak ji znám, tak bůček a knedlíky :-).
999 psychika je hrozně důležitá a jako kuřák se docela dokážu i vcítit... hele, teď už to nezachrání! myslim, že od jistýho věku a stupně závislosti si tim nekouřenim fakt víc ubližuje než pomáhá
jo a zkušenost mám: můj otec, infarkt před 3 lety, mrtvice před 2 lety, po mrtvici cca rok nekouřil a teď tak občas (z 20 na 5?) a je v pohodě, všechny vyšetření taky v cajku!
já bych jí v tom snad i podpořila ![]()
999 no vidíš, zejtra můžeš nějakej pěknej bůček koupit u řezníka
a elektronickou cigaretu jste nezkoušeli?
999 Já jako myslím, že jedna cigareta nikoho nezabije! A co ji nezabije, to ji posílí
Jde jen o to, aby do toho nespadla znovu, ale pokud píšeš, že je disciplinovaná, bude mít cigaretu za odměnu a ještě bude rebel!!
Jen aby ses na to ty moc neupínala, ono to chřadnutí nemusí přestat, mluvím z vlastní zkušenosti. Mámě je 77 a poté co před pěti lety umřela její máma, jde to s ní taky pomalu z kopce, je to podle mě vědomí vlastní smrtelnosti (u tvé i u mé). Každopádně držím pěsti!
999 Cigara ji asi naordinovat nemuzes, ja bych ji asi rekla, ze se na ni nebudu zlobit, pokud si obcas zapali, ze je to jeji vec a podporim ji I v marjane, a pak to bude na ni. A nema neco nahradniho co by ji delalo dobre nejakej dalsi jinej hrisek? Drzim palce, je to vsechno debilni ted, v nemocnici ji asi delalo dobre, ze ji to tak vsechno slo a tak, navic je ted to blby rocni obdobi (moje babicka vzdycky se zimou hrozne chradla, ale na jare byla zas uplne jina zenska). Drzim palce, at brzo pookreje!
999 ach jo, to je tezky. Asi bych se spis ridila jeji psychickou pohodou. Pokud temer 60 kourila, ted uz to asi nespasi.
At je brzo lepe ![]()
999 Můj taťka po výměně chlopně, kdy ho opravdu sebrali hrobníkovi z lopaty, kouřit přestal. Po 50 letech, kdy vykouřil 3 krabičky denně. Je v pohodě a říká, že mu to nechybí. Naopak jeho bratranec po rakovině plic, kdy mu půl plíce sebrali, kouřil i v nemocnici. Teda před nemocnicí, ale hned po operaci. Je to už 6 let. Je mu 80 a říkal, že by ho to zabilo, kdyby přestal.
Spíš si ale myslím, že to trefila Mutzi s tou ztrátou toho pocitu zdraví a mládí. Stres z toho, že se to může opakovat, že to může být horší a možná i z toho, aby nebyla na obtíž. Takových příběhů si denně vyslechnu dost.
Díky všem za podporu. Ona není žádná babička, je to hrozná frajerka, zezadu vypadá na třicet, zepředu ne, jak kouři, tak na šedesát :-). Teď se to v ní asi všechno pere, ví, že to mohlo být zlé, jak píše Garfie , zažila pocit smrtelnosti. A do toho má určitě absťák z nekouření. Navíc je hyperaktivní, teď cítí únavu a na to není zvyklá. Ale nakonec jsem si řekla, že nejlepší bude odborná pomoc, než by spadla do nějakých depresí. A zrealizuju to hned zítra.
A jak tyhle věci chodí v takových balíčcích, tak mám dneska i radost :-). Volala mi dcera, že byla nominovaná na Křišťálovou lupu. Je to už druhá nominace na velkou cenu během 14 dní, navíc v oboru, kam si jen tak odskočila :-).
Já zkušenost mám. Okolnosti podobné jako u tvé maminky, po mrtvici nějaký čas sekal latinu. Nevím, jestli to byl strach, síla vůle, nebo nechuť, ale bych řekla, že tak po dvou měsících se začal navracet k starým zvykům a postupně najel na svou spotřebu před mrtvicí. A je to už dost let ![]()
dynda Jé, díky, takové zprávy jsem chtěla slyšet :-).
Mutziputzi moje máma cpaní vnoučat a pravnoučat vyžaduje a nikdy nemá dost. Ta je typický příklad toho, kdo by ty dopisy a fotky a návštěvy v co nejhojnějším počtu uvítal. Nejlepší dárky pro ni jsou kalendáře a alba s fotkama. 2/3 telefonních hovorů jsou na téma "co ten brouček umí nového, co dělá, jak papá, co ve školce" a vždycky se diví, že jsem s nima třeba 2 dny nemluvila.
999 možná nějakej serotonin v tabletkách by to chtělo... ![]()
Kokoska nase tchyne taky a co je nemocna chce mit ty deti co nejvic. A moje mama mi nedostatecny kontakt vycita snad od chvile, co se poprve nadechly. Letos o prazdninach je mela 18dni v kuse a pak mi vycetla, ze na ni dostatecne nemyslim pri prazdninovych planech ( je to k nim 6 hodin vlakem, nejde je pujcovat na vikend).
Kokoska Já soudím podle své skoro 70leté mámy i skoro 90leté babičky a obě by 100% z mého úmyslu předčítat jim z jejich oblíbené knížky a slzení nad fotkama šly do vrtule.
Podobný sentiment jako byl nastíněn by jim evokoval předpoklad ulehnutí na smrtelnou postel, což nechci já a ani ta starší.
Samozřejmě respektuju, že babičkovství funguje v každý rodině jinak, u nás tedy takto určitě ne a já v tom hodlám pokračovat, já až mi přijdou číst z mé oblíbené knihy bych se viděla jako Kodet, když ho Dušek nazval soudruhem
999 držím dceři palce a mámě ať je brzo líp. Moje zrovna taky nějak hapruje, mám strach docela
999 držím palce, ať se maminka zotavuje :-) (včera zemřel v nemocnici partnerův tatínek, embolie po náročné operaci slinivky.. je mi to tak líto, jak se se mnou můj otec už dlouhá léta nebaví, tak tenhle mě přijal hned do rodiny a těžko to nesu)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články